Delavi: SAD za oružane snage KiM, ali...

Tanjug

13. 09. 2017. u 13:33

Делави: САД за оружане снаге КиМ, али...

Foto: twitter.com

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi rekao je da ta zemlja podržava transformaciju tzv. Kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage, ali je da bi to trebalo sprovesti putem izmene lažnog ustava i uz učešće svih zajednica
Američki ambasador u Prištini Greg Delavi rekao je da SAD podržavaju transformaciju tzv. Kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage, ali je istakao da bi to trebalo sprovesti putem izmene samoproklamovanog kosovskog ustava i uz učešće svih zajednica koje žive na Kosovu.

Delavi je to rekao na sastanku sa novim ministrom za Kosovske snage bezbednosti Rustemom Berišom, prenosi danas prištinski list "Zeri".

Pročitajte još: Nemci daju bazu Tačiju?

Američki ambasador u Prištini je i ranije ove godine izjavio da pozicija SAD glasi da bi transformacija Kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage Kosova trebalo da se sprovede putem ustavnog amandmana, ističući da je to važno, jer obezbeđuje da sve zajednice učestvuju u veoma važnom procesu donošenja odluka.

Pročitajte još
- Fungo protiv vojske tzv. Kosova: Kfor priznaje KBS samo u sadašnjoj formi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zaliv.net

13.09.2017. 14:09

Ovaj covek takodje po Kosovu promovise srpske spomenike, tvrdjave...kao siptarske i daje novac da se to prikazuje kao njihovo siptarsko nasledje. A nas predsednik se raduje poseti americkog predsednika, tj zeli takvu posetu, ZASTO?

Душан

13.09.2017. 15:00

Баш ме чуди да је Делави за шиптарску војску