Palma posle glasanja protiv vlade: Nismo ni vlast, ni opozicija

S. J. M.

petak, 30. 06. 2017. u 20:30

Палма после гласања против владе: Нисмо ни власт, ни опозиција

Dragan Marković

Dragan Marković Palma o poziciji Jedinstvene Srbije posle glasanja protiv vlade

NISMO više u vlasti, ali ćemo podržati sve što je dobro za državu - poručio je u petak, za "Novosti", lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, dan posle glasanja, kad se u parlamentu izjasnio protiv Ane Brnabić i Vlade.

Na pitanje - kakva je pozicija njegove partije u vladajućem savezu, on odgovara:

- Nismo ni vlast, ni opozicija. Nemamo nijednog državnog sekretara po ministarstvima, niti direktore javnh preduzeća, nas nema ni na jednoj funkciji u republici i zato nismo vlast. A nismo opozicija, jer ona kritijuje sve mere i poteze vlasti. Mi ćemo i dalje da podržavamo Vučića i njegovu politiku i glasaćemo za sve dobre zakone koji budu stigli u Skupštinu Srbije.

Upitan - hoće li se promeniti koalicioni odnos sa socijalistima, čiji su predstavnici u timu Brnabićeve, Marković kaže:

- Odnosi sa SPS su izuzetni. Bratski. U koaliciji smo od 2008. i za to vreme mnogo puta se desilo da oni glasaju za neki zakon ili odluku a da mi budemo protiv, i obratno.

Uprkos nagađanjima da će se Marković predomisliti u poslednji čas pre glasanja o vladi, to se nije dogodilo:

- Naš stav o tome zašto nismo glasali "za" je poznat, a evo ni kancelarka Nemačke Angela Merkel nije glasala za Zakon o istopolnim brakovima. A u odnosu na Merkelovu ja nisam ni mali šraf. Mi u JS smo porodični ljudi i nismo glasali za one koji nemaju porodicu. U redu je ako je neko nema zbog, ne daj bože, medicinskog problema, ali ovde je nešto drugo u pitanju.

VUČIĆ: SVAKO BIRA PUT

SVAKO bira svoj put, razmišlja kako da dobije poverenje građana i kako da im se obraća. Ja to poštujem - rekao je Vučić povodom Markovićeve izjave o statusu JS u koaliciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

* КОМЕНТАР *

01.07.2017. 10:29

Браво за изјаву и браво за поступак !!!