Brnabić: Povlačenje zakona je normalno; Ružić i Trivan novi ministri

Tanjug

petak, 30. 06. 2017. u 09:14

Брнабић: Повлачење закона је нормално; Ружић и Триван нови министри

Novak Nedić / Foto: Zoran Jovanović

Premijerka Srbije rekla da je to normalna procedura, jer kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih novi kabineti pogledali
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je to što su neki zakoni povučeni iz skupštinske procedure uobičajeno prilikom izbora nove vlade.


"To je redovna, normalna procedura. Kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih nova vlada, novi ministri, novi kabineti pogledali", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da novi ministri, ukoliko žele, mogu nešto da promene, te onda predlozi zakona idu na javnu raspravu i onda ih usvaja nova vlada.

"To su onda zakoni koji su upućeni od strane aktuelne vlade", zaključila je ona.


NOVAK NEDIĆ GENERALNI SEKRETAR Vlada Republike Srbije je, na prvoj sednici u novom sazivu, donela Rešenje o postavljenju Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade.


Na sednici je usvojen Zaključak kojim se iz skupštinske procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove Vlade, saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.

Vlada je konstatovala prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.Na današnjoj sednici je, takođe, usvojen i zaključak da se redovne sednice Vlade Srbije održavaju četvrtkom u 13 časova, dodaje se u saopštenju.


RUŽIĆ PREUZEO MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE OD BRNABIĆ

Novi ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić preuzeo je danas resor od dosadašnje ministarke i nove predsednice vlade Ane Brnabić.

Brnabić je Ružiću predala izveštaj o stanju šta je urađeno u prethodnih 10 meseci, upoznala ga organizacijom i stanjem u resoru, kao i sa postavljenim ciljevima i budućim obavezama.


Primopredaja dužnosti je, kako kaže, veoma bitna jer to osigurava kontinuitet da građani i privreda ne gube nijedan dan, već da ministar odmah preuzme dužnost i počne da radi.


TRIVAN PREUZEO DUŽNOST U MINISTARSTVU ŽIVOTNE SREDINE

Novi ministar zaštite životne sredine Goran Trivan preuzeo je danas dužnost od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede Nedimović je Trivanu poručio da ima punu podršku u vođenju novoformiranog ministarstva.


"Povodom formiranja Ministarstva za zaštitu životne sredine kao zasebnog resora, želim da zahvalim svim akterima u oblasti ekologije na izuzetnoj saradnji, ali i neiscrpnom radu na jačanju kapaciteta koji treba da obezbede zdraviju i čistiju budućnost narednim generacijama", izjavio je Nedimović.
MIHAJLOVIĆ: NOVA VLADA NASTAVLjA POSAO STARE

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da sve ono što je radila i stara vlada nastaviće i nova, i dodala da nema mnogo novih iskakanja ni pomeranja u tom smislu.

Ona je rekla da, što se tiče njenog ministarstva i svih drugih poslova koje obavlja, da će nastaviti da radi brzo i efikasno, a odgovarajući na pitanja novinara o temama koje su bile na sednici nove vlade, koja je održana jutros, ona je kazala:

"Sednica je bila standardna, razgovarali smo o dve tri važne stvari. Razgovarali smo o Muzeju savremene umetnosti. Mislim da je to važno zajedno radimo da ubrzamo i da imamo otvaranje tog Muzeja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Bilja

30.06.2017. 12:23

Od samog starta je Ana pokazala koliko je posvecena poslu i koliko se trudi da sve maksimalno ispostuje!

Ministar je ministar 24 sata dnevno

30.06.2017. 13:30

Ipak mislim davaputa nedeljno je minimalna osnova da vlada u toku jedne nedelje ima stalne sastanke. Savaki ponedeljak da rasporede se zadaci i obaveze i petkom raportira postignut rezultat. Ostali dani su radni kao i svaki drugi ministarski radni dani.

Tamara

30.06.2017. 13:32

Brnabiceva je zena koja zna sta radi... Svaki njen potez je ispravan i u interesu Srbije i njenih gradjana.

straja

30.06.2017. 17:41

@Tamara - Nisam siguran da se g-dja Brnabic u svemu slaze sa Vasom konstatacijom Tamara!!!

Milence

30.06.2017. 14:12

Redovna procedura kada se formira nova Vlada,i upoznavanje novih ministara sa resorima na čijem su čelu.Ana je vredna i stoga je sednica bila tako rano.

kosta

30.06.2017. 14:30

To je normalna procedura, jer kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih novi kabineti pogledali.

Milosav

30.06.2017. 16:58

Kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih nova vlada, novi ministri, novi kabineti pogledali ko poznaje imalo zakone zna da je takva zakonska prosedura