ŠTA PIŠE U EKSPOZEU ANE BRNABIĆ: Ostaje moto - Red u državi, zdrav razum u upravi

J. Ž. S.

sreda, 28. 06. 2017. u 07:34

ШТА ПИШЕ У ЕКСПОЗЕУ АНЕ БРНАБИЋ: Остаје мото - Ред у држави, здрав разум у управи

Ana Brnabić

"Novosti" ekskluzivno prenose deo programa buduće izvršne vlasti, koji će Brnabićeva predstaviti poslanicima i celokupnoj javnosti
MANDATARKA Ana Brnabić u sredu će pročitati ekspoze u Narodnoj skupštini, u kojem će označiti ključne pravce delovanja nove vlade, petnaeste od uvođenja višestranačja.
"Novosti" ekskluzivno prenose deo programa buduće izvršne vlasti, koji će Brnabićeva predstaviti poslanicima i celokupnoj javnosti, a koji se odnosi na digitalizaciju i obrazovanje kao prioritetne zadatke njenog tima:

* Digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Povećaće se efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada. Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva.

* Vlada koju ću voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima. Jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Vlada Srbije radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja. Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama. Radiću na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem.

* Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo. Moj dosadašnji moto rada da u "državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu" ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

BM Stalker

28.06.2017. 08:13

Ni Tito nije imao poverenje i podršku naroda kao ovo predsedništvo sa vladom! Napredak će zaprepastiti sve koji su pobegli od demokratije na truli zapad!

Danas znamo da Srbija ima sve

28.06.2017. 08:33

Zelim jedino da skrenem paznju na temu. Svi koji izasli su iz jugoslavije, i rasuti po svetu, ostavili su zapazen rezultate, bez obzira da li je to pozitivna ili negativna strana ljudskih osobina, i dokazali da statisticki narod sa Zapadnog Balkana pripada naprednom svetu. Situaciju koju danas imamo ceo svet nalazi se na teritoriji Zapadnog Balkana a nema rezultata. Sta ovde fali narod ili vlast.

Aca

28.06.2017. 08:53

Ne postoji vreme u budućnosti kada ćemo raditi na našem spasenju. Izazov je u ovom trenutku, pravo vreme je upravo sada.