PREDLOG NOVE VLADE: Vulin ministar odbrane, Ružiću lokalna samouprava

Tanjug

utorak, 27. 06. 2017. u 10:09

ПРЕДЛОГ НОВЕ ВЛАДЕ: Вулин министар одбране, Ружићу локална самоуправа

Tanjug/R. Prelić

U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja
U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug.

Članovi kabineta buduće premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih oslova Nebojša Stefanović, potpredsednik vlade ministar trogivne, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a miistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike.

Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićku bi na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom predlogu, zamenio Branko Ružić.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević.

Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavica Đukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

U SREDU U 10 SATI SEDNICA O IZBORU NOVE VLADE

Predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala je za sredu u 10 sati posebnu sednicu na kojoj će biti birana nova vlada.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić na toj sednici predstaviće svoj ekspoze i sastav kabineta.

VUČIĆ: NEMAM PRIMEDBE NA SASTAV VLADE ANE BRNABIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da vlada Srbije koju je predložila Ana Brnabić nastavi da radi dobar posao i dodao da nije imamo primedbe, kao predsedniknajveće stranke u zemlji, na sastav vlade koji je predložila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Никола

27.06.2017. 14:17

Ово са одбраном и Вулином, до задњег момента, мислио сам да је реч о шали, међутим ...

Milan

27.06.2017. 14:58

Bitno je da vlada bude uspesna, ja se nadam da su ova resenja i rokade u vladi najbolji potez.

Slavoljub

27.06.2017. 19:51

Vulin je odlican izbor za ministra odbrane.Stalo mu je do svog naroda i ima veliko iskustvo.