POTPREDSEDNIK naprednjaka i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je bio u najužem izboru kandidata za premijera, ipak bi mogao da se nađe u novoj vladi.

Prema našim informacijama, trenutno je u igri nekoliko opcija oko toga koju poziciju bi Vučević mogao da zauzme u budućem ministarskom kabinetu. Razmatrano je da on nasledi mandatarku Anu Brnabić na čelu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali je na tom mestu već viđen socijalista Branko Ružić. Druga varijanta je da Vučević preuzme resor privrede umesto Gorana Kneževića, a pominje se i mogućnost da dobije potpredsedničko mesto.

Kako će izgledati nova vlada i da li će imati dva ministarstva više - za ekologiju i EU - trebalo bi da bude poznatije danas, kada u Skupštinu stigne predlog izmena zakona o ministarstvima.

Kao što su "Novosti" objavile, nije isključeno da Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja za EU, dođe na čelo novoformiranog ministarstva za evropske integracije, kao i da bude uveden još jedan novi resor, za zaštitu životne sredine, na čijem kormilu je viđen Goran Trivan (SPS).

Pojavile su se informacije i da bi saobraćaj mogao da bude izuzet iz postojećeg Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture (Zorana Mihajlović), i da bude pripojen resoru energetike, koji bi nastavio da vodi Aleksandar Antić.