Nikoliću kancelarija i zamenik

D. R. Đ.

20. 05. 2017. u 12:16

Vlada juče usvojila uredbu o Nacionalnom savetu za saradnju sa Rusijom i Kinom. Na čelo novog tela treba da stane odlazeći šef države Tomislav Nikolić, a još se ne zna kad će zvanično biti postavljen

Николићу канцеларија и заменик

foto P.Mitić, I.Marinković

VLADA je juče osnovala Kancelariju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom, čime je pripremljen teren za novu dužnost koju po isteku predsedničkog mandata treba da preuzme odlazeći šef države Tomislav Nikolić.

U uredbi, usvojenoj u Nemanjinoj 11, navodi se da je Kancelarija Nacionalnog saveta - služba Vlade, da njom rukovodi direktor kojeg Vlada postavlja na pet godina na predlog premijera i da on ima zamenika kojeg sam predlaže.Direktor, takođe, ima i pomoćnike, a sam donosi pravilnik o uređenju i sistematizaciji radnih mesta u kancelariji.

Još nije poznato kada će Vlada imenovati Nikolića da predvodi ovo telo, a ako bi se čekalo da mu istekne mandat (30. maja), kako bi se izbeglo dupliranje funkcija, moglo bi da dođe do vakuuma koji bi ovaj "transfer" odložio na neko vreme.

Jer, da bi novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić preuzeo kormilo na Andrićevom vencu, on prethodno mora da podnese ostavku na mesto premijera, a samim tim prestaje i mandat vladi koja je od tog trenutka u tehničkom mandatu. A, u tom modusu Vlada ne može da postavlja državne službenike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)