Republička izborna komisija donela je danas rešenje o ponavljanju izbora za predsednika Srbije na osam biračkih mesta na kojima je poništila glasanje.


Izbori će biti ponovljeni 11. aprila i to na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara.


Na ponovljenim izborima za predsednika Srbije na osam biračkih mesta pravo glasa ima 9.851 birač.


Biće štampano 9.900 glasačkih listića, od čega je 49 rezerva glasačkih listića od 0,5 odsto od konačnog broja birača na biračkim mestima na kojima se ponavlja glasanje.


Glasački listići, koji će biti štampani sa jednom, dve, tri ili četiri jezičke varijante, biće identični onima sa izbora 2. aprila sa naznakom da su izbori ponovljeni.


Glasački listići biće led sive boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na hartiji rezedo boje.


Izbori će 11. aprila biti ponovljeni na biračkom mestu broj 77 MZ “Mirijevo” na teritoriji opštine Zvezdara, na biračkom mestu broj 11 Dom kulture, Klek u opštini Zrenjanin, biračkom mestu 48 OŠ “Branko Radičević”, Uljma na teritoriji grada Vršca, na biračkom mestu 11 Klub penizonera, Glogonj na teritoriji grada Pančeva.


Ponavljanje izbora biće i na biračkom mestu 11 OŠ “Sveti Sava”, Bačka Panaka, na biračkom mestu broj 5 zgrada prve mesne zajednice u Vrbasu, na biračkom mestu broj 18 Osnovna škola, Jelenac na teritoriji opštine Topola i na biračkom mestu broj 10 Osnovni sud u Kraljevu.