Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je krivičnu prijavu Saše Radulovića protiv premijera Aleksandra Vučića, njegovog brata Andreja Vučića i vrha policije, pošto je utvrdilo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv njih, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Odluka je doneta nakon izvršenog uvida u spise predmeta istrage ,koja se vodi protiv navijača Partizana Belivuk Veljka, osumnjičenog za ubistvo i istrage, koja se vodi u vezi ubistva Aleksandra Stankovića.

"Iz izveštaja pripadnika policije koji su preduzimali radnje u predistražnom postupku u ovim predmetima ne proizilazi eventualna povezanost bilo kog prijavljenog lica sa događajima i licima u vezi kojih se vode istražni postupci, a kako uz krivičnu prijavu nije priložen nijedan dokaz koji bi potvrdio navode iste, tužilaštvo je odlučilo na napred navedeni način", navelo je tužilaštvo.

Radulović je, kako se navodi, kao predsednik Poslaničke grupe „Dosta je bilo", podneo krivčnu prijavu protiv Vučića, kao i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića i sekretara Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i krivičnog dela trgovine uticajem.

Protiv Andreja Vučića, Radulović je podneo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela trgovina uticajem.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon razmatranja svih navoda krivične prijave utvrdilo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka prema prijavljenim licima za navedena krivična dela, kao ni za bilo koje drugo krivično delo, navodi se u saopštenju.

Nakon toga oglasio se Pokret "Dosta je bilo" i izrazio nezadovoljstvo tom odlukom Tužilaštva.

Kako DJB u saopštenju navodi, Tužilaštvo je bilo dužno da pre odbacivanja krivične prijave sasluša Radulovića i navedene u krivičnoj prijavi.