Jeremić: Ništa ne može sprečiti drugi krug

Tanjug/V. N.

29. 03. 2017. u 20:30

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je večeras u Novom Sadu da "nema te izborne matematike, niti krađe koja može sprečiti drugi krug"

Јеремић: Ништа не може спречити други круг

Vuk jeremić / Foto: Dragan Kujundžić

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je večeras u Novom Sadu da "nema te izborne matematike, niti krađe koja može sprečiti drugi krug" i da su predstavnici vlasti zbog toga uplašeni, jer, kako je rekao, znaju da u drugom krugu "izlaze na sud naroda".

Jeremić je na završnoj predizbornoj konvenciji, u Maloj sali SPENS-a, rekao da će kao predsednik Srbije svom snagom podržati našu poljoprivredu i naše paore.

U Srbiji, kaže, ne mogu biti najmanje subvencije i otkupne cene poljoprivrednih proizvoda u regionu.

"Paorima ćemo skinuti te okove sa nogu, a kada to uradimo sve svoje kontakte u svetu, a nemam ih malo, upotrebiću da sve što se proizvede u našoj zemlji može da se proda i to za pristojne novce", rekao je Jeremić i dodao da dok on bude predsednik neće biti prodaje zemlje strancima.

Vuk Jeremć je rekao da u Srbiji ne postoji grad u kome se njegovim žiteljima pre može obratiti sa dame i gospodo, nego što je to Novi Sad - Srpska Atina.

"U gradu Sterijinog pozorja, Exita, Zmajevih i Brankovih pesnickih svečanosti, u gradu sa jednom od najživopisnijih slikarskih zajednica u Evropi, gradu muzike i knjige danas se narko dileri obračunavaju u dvorištima škola, puca se na ulicama i prebijaju policajci", rekao je Jeremić.

On je Novi Sad nazvao svetionikom kulture i prosvete i rekao da se baš u u tom svetioniku zariče da ćemo se, kako je rekao, "ponovo ponositi našim znanjem i sposobnostima i vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima".

Jeremić je rekao da će svako ko se drzne da nasrne na učitelja ili nastavnika biti gonjen za krivično delo napada na službeno lice i da će biti donet zakon po kome će svakome ko je kupio ili falsifikovao diplomu biti doživotno zabranjen rad u javnom sektoru.

"Svaki student mora imati obezbeđen studentski dom i besplatnu prvu godinu studija, a dalje prema radu, trudu i ocenama. Osnovaću predsednički fond za mlade talente iz koga će se na najboljim svetskim univerzitetima doškolavati nasi studenti, ali sa obavezom da se vrate u otadžbinu", stakao je Jeremić.

On je dodao da će umesto u autoput do Tirane, te stotine miliona evra uložiti u navodnjavanje Vojvodine, a da želi da do kraja predsedničkog mandata svako mesto u Srbiji ima pijaću vodu, dovršenu sanitarnu mrežu i dobar put.

Pre mitinga Jeremić je razgovarao sa građanima.

JEREMIĆ: NAPADE DIRIGUJE VLAST

PREDSEDNIČKI kandidat Vuk Jeremić rekao je u sredu, povodom napada na aktivistu "Drugog kruga" Marka Miljkovića, koji je u utorak uveče pretučen u Beogradu, da su ovom režimu dani odbrojani.

Jeremić je ispred redakcije "Informera" poručio da, "kada se nasilje i agresija projektuju sa vrha države i kada režim koristi sve resurse da kroz medije propagira ovakve vrednosti, ne treba da čudi što je neko pretučen ispred svog doma, samo zato što drugačije misli". Jeremić tvrdi da je razlog napada na Miljkovića to što je on učestvovao na protestima "Drugog kruga" ispred Informera.

(V. N.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mirko Oro

30.03.2017. 11:26

jelena81: Ma kakav drugi krug , kakvi bakrači. Srbija će već 02.aprila dobiti novog predsednika.