Predsednički kandidat Saša Radulović večeras je na predizbornom skupu u Novom Sadu rekao da je centralni problem Srbije partokratija i da će je on zaustaviti ukoliko pobedi na izborima.

Radulović je, obraćajući se prisutnima u sali Radničkog doma "Svetozar Marković" u Novom Sadu, rekao da je u okviru kampanje "Krug za drugi krug" prošao celu Srbiju i da je direktno razgovarao sa grajanima skoro svih gradova.

"Većina ljudi oseća da će se nešto promeniti i da je neophodno da se nešto promeni. Apstinencija je najveći problem, jer je zavladalo mišljenje da su svi isti i to treba da promenimo", rekao je Radulović.

On je istakao da su predstojeći izbori referendum o oceni Vučićeve vladavine u poslednjih pet godina, za koju je rekao da je loša.

Po njegovim rečima, ukoliko na izbore izađe četiri miliona ljudi, sigurno će biti drugog kruga.

Radulović tvrdi da je od aprila prošle godine Aleksandar Vučić izgubio oko pola miliona glasova, odnosno da je podrška Vučiću i SNS-u sa 40 pala na 30 odsto.

Radulović je istakao da se zalagao da opozicija postigne dogovor o jednom kandidatu, te da je, kada je video da se to neće desiti, ušao u izbornu trku za predsednika.

Razlog njegovog ulaska u kampanju je želja da podigne izlaznost, pošto su analize pokazale da bi Vučić lako u prvom krugu pobedio dvojicu kandidata, koja su već krenula u kampanju.

"Posle mene u kampanju je ušao i onaj momak iz Mladenovca i njegova kandidatura je jako bitna, jer satirom podiže izlaznost birača", rekao je Radulović.

On je, na kraju, kazao da predstojeći izbori nisu samo izbori za predsednika već su izbori za promenu celokupnog sistema.

PRIJAVA PROTIV VUČIĆA

SAŠA Radulović, kandidat za predsednika pokreta DJB, podneo je u utorak Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića. On ih je optužio za "organizovanje grupe osuđenih kriminalaca, dilera droge i nasilnika da bi kontrolisali tržište narkotika, prinudno preuzimali luksuzne restorane i otimali vredno poljoprivredno i građevinsko zemljište". U prijavi navodi da su Vučići to činili preko veza sa Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi i Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja. Prijavom su obuhvaćeni i ministar Nebojša Stefanović, direktor policije Aleksandar Rebić i sekretarka u MUP Dijana Hrkalović.

(V. N.)