DRŽAVA je suviše važna da bismo se njom igrali i vratili je onima koji su je opljačkali - poručio je lider SNS i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić u subotu sa prepunog Trga slobode u Novom Sadu, pred više od 30.000 ljudi. On je dodao da "nas još samo jedna pobeda deli od pristojne i napredne Srbije".

Obraćajući se mnogobrojnim članovima i pristalicama svoje i stranaka koje podržavaju njegovu kandidaturu, Vučić je kazao da zna kako se danas teško živi i da suprotno može da kaže samo neko ko iz apartmana na Menhetnu ili iz kruga dvojke, razmišlja kako da se vrati na vlast i da ponovo upropasti zemlju.

- Ove godine penzioneri će imati veće penzije nego ikada, a i plate će biti veće nego ikada i sve će to rasti iz godine u godinu - poručio je Vučić. - Naš je posao da Srbiju obnovimo, i činimo to. Sigurno i polako dižemo je na noge i vraćamo poverenje u našu zemlju u svetu.

Vučić je naglasio da je Srbija počela da pobeđuje i da hoće mir, ali uspeva da zaštiti svoje interese. Naveo je primer sprečavanja stvaranja vojske Kosova i naglasio da naša zemlja danas može da se pohvali da ima prijatelje u mnogim evropskim liderima, poput Angele Merkel i Vladimira Putina. Posebno je istakao saradnju sa Kinom i ulogu te zemlje u spasavanju smederevske Železare.

Svoje političke protivnike Vučić je nazvao "odnarođenim delom DOS", i poručio im da narod ne mogu da slome niti da mu naređuju, a zatim je pozvao Srbe, Mađare, Rumune, Slovake, Bošnjake, Bugare, Rome i sve druge da na predstojećim izborima glasaju za njega.

Predsednica Skupštine Srbije i članica Glavnog odbrora SNS Maja Gojković pozvala je građane da glasaju za Vučića kojem će, na izborima, predati Srbiju u narednih pet godina, "da brine o našim životima i budućnosti."

foto D.Dozet

Predsednik SPS i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić istakao je da Vučić nije kandidat jedne stranke već svih građana Srbije i pozvao članove SPS da glas koji bi dali njemu - daju Vučiću.

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor rekao je da su vojvođanski Mađari građani ove države, to je njihova domovina i stalo im je do njene sudbine. On je pozvao svoje sunarodnike da glasaju za Vučića.

foto D.Dozet

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je da su otvaranje novih fabrika, obnova i izgradnja škola i bolnica kao i druge investicije u pokrajini, plod uspešne politike koju predvodi aktuelni predsednik Vlade i, kako je rekao, budući predsednik Srbije Vučić.

Na skupu su govorili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, bokser Nenad Pagonis i Bane Krstić, vođa muzičke grupe "Garavi sokak".

FRATINI: STUB STABILNOSTI

NOVOSAĐANIMA se obratio i Franko Fratini, bivši šef italijanske diplomatije i ministar EU, a sada savetnik premijera Vučića.

foto D.Dozet

- Pod Vučićevim rukovodstvom Srbija je postala stub regionalne stabilnosti i bezbednosti, a u Vašingtonu, Moskvi, Kini i širom sveta čuje se glas vašeg lidera - poručio je Fratini.