Vučić: Ove sedmice državni poslovi preči od kampanje; od protivkandidata nisam čuo nijednu smislenu ideju

Tanjug

13. 03. 2017. u 12:15

Vodim računa o državnim poslovima. Od protivkandidata nisam čuo nijednu smislenu ideju. U Sarajevu ćemo razgovatari o tome kako da budemo pokretačka mašina Evrope. Država će nastaviti politiku subvencija

Вучић: Ове седмице државни послови пречи од кампање; од противкандидата нисам чуо ниједну смислену идеју

Foto N.Živanović

BEOGRAD - Predsednički kandidat Aleksandar Vučić rekao je da će ove sedmice njegova predizborna kampanja biti na "stend baj-u" zbog državnih poslova.

"Vodim računa o državnim poslovima, o čemu govori i činjenica da ove nedelje neću imati stranačke skupove, zbog puta u Sarajevo i Berlin", rekao je Vučić.

Zbog državnih poslova nije stigao, rekao je novinarima, da se bavi kandidaturom LJubiše Preletačevića Belog, a i inače ne želi da komentariše pojedinačne kandidature protivkandidata, niti njihoce međusobne svađe.

"Izbori su ozbiljna stvar, u vođenju države nema mesta za šale i sukobe", primetio je i ponovo "prozvao" svoje protivkandidate da konačno pred građane izađu i sa svojim programom i planom.

"Nisam dosad čuo nijedan program i plan od njih, suvislu ili ozbilnu i odgovornu temu, već samo žestoke napade", rekao je.

Ostaje pri proceni da ga 2. aprila očekuje teška izborna utakmica, sa deset protivkandidata:

"Vidim da je njih desetorica protiv mene, mogla je da bude i neka dama, ali uz mene je narod, pa ćemo videti kako će se završiti", rekao je Vučić.

On je rekao da je teška utakmica jer će desetorica kandidata biti na jednoj strani, plus još nevažeći listići, a da će na drugoj strani biti samo on.

Brinu ga, ističe, jedino poruke nasilja, ističući da je ipak srećan što i pored njih u kampanji nije bilo nijednog jedinog incidenta.

"Nijedan fizički incident, uprkos strašnim pretanjam nasilju koje iznose dosovski kandidati i saradnici, od pucanja, preko vešanja po banderama do šamaranja", rekao je Vučić i dodao da se nada da će se izborni proces završiti mirno.

Na pitanje novinara zašto je rekao da opozicioni kljandidati prete makedonskim scenariom, rekao je:

"Nisam ja ništa rekao, to su oni rekli. Kuzmanović je rekao da će da se puca kao u Makedoniji. A ja sam ''kriv'' samo zato što sam to pročitao. O batinjanju govori jedan od ljudi koji se nalazi u Apelu 100 i u video spotu", rekao je Vučić.

Ponovio je da nema vremena da se bavi sukobima među kandidatima opozicije:

"Oni mogu da se svađaju i hvale međusobno, ne obazirem se. Ali, nisam čuo nijedan program i nijedan plan, niti jednu smislenu ideju, suvislu i odgovornu, osim žestokih napada njih devetorice-desetorice na mene", rekao je Vučić.

On je dodao da od svojih protivkandidata može da čuje samo kako svi žele da budu predsednik i kako će zajedno da ga pobede u drugom krugu izbora.

"Ali, to nije plan", zaključio je Vučić.

U SARAJEVU O TOME KAKO DA BUDEMO POKRETAČKA MAŠINA EVROPE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da za sastanak premijera Zapadnog Balkana, koji se održava ove sedmice u Sarajevu, kvalifikuje čitav niz tema, poput putne infrastrukture, komunikacija i carinske unije, koje se tiču budućnosti u kojoj ne bi "smelo više da bude iznenađenja i neprijatnih stvari".

"Umesto toga, treba da vidimo kako da budemo pokretačka mašina i snaga čitave Evrope, a ne problematična tačka", rekao je premijer.

On je dodao da je spreman i rado će razgovarati i sa albanskim i kosovskim premijerom, Edijem Ramom i Isom Mustafom, mada nije siguran koliko Mustafa ima snage i ovlašćenja da vodi razgovore.

"Ko god da se pojavi, ja ću razgovarati i te formalnosti ko je iz koje zemlje mene ne zanimaju. Sa svima treba da se razgovara", rekao je Vučić.

Na pitanje hoće li u Sarajevu biti reči o carinskoj uniji, Vučić je rekao da će i o tome govoriti, tim pre što je to ideja koja ne može da se završi za tri meseca, već koja će trajati više godina.

Svakako, kaže, ne ide u Sarajevo da bi jeo ćevape, već da bi razgovarao sa svima o budućnosti regiona i kako da budemo pokretačka snaga čitave Evrope.

DRŽAVA ĆE NASTAVITI POLITIKU SUBVENCIJA

BEOGRAD - Subvencije koje je davala država dale su izvanredne rezultate, zbog čega će Srbija nastaviti tu politiku, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da je cilj da se nezaposlenost u Srbiji spusti ispod proseka Evropske unije.

"Subvencije su dale izvanredne rezultate i koliko god budemo mogli, a sa ovakvom fiskalnom situacijom možemo, nastavićemo to da radimo", rekao je premijer.
On je naveo da država pomaze sve veći broj domaćih kompanija, dodajući da vlasnici uspešnih domaćih kompanija nisu ni znali da imaju te mogućnosti.

Premijer je dodao da su subvencije doprinele niskom deficitu, dobrim javnim finasijama, te većem broju radnih mesta, ističući da je cilj da se nezaposlenost spusti ispod proseka Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

dule 62

13.03.2017. 18:26

Ja neznam, nisam cuo da neko govori o fizickom nasilju.Asta je sa savamalom,to nije fizicko nasilje,staje sa onim Malim to je intelektualno nasilje ... Pa sve i daje tako manje su opasni od vase SNS sekte.Njih 9-10 na tebe jednoga...Meni to govori dasu oni slabi a ne ti jak.Zapravo svi mi smo slabi kada ti mozes da vladas kao u spahiliku.Dobro je nama kakvimo mi i nebrini obzirom na to kakvi smo vladaces ti doveka pa sve i da nevodis nilakvu kampanu.Otvaram sada frizider valjda nisi tamo.

Јована

14.03.2017. 00:53

Па онда ради мало! Доста говоранција!

Misa

14.03.2017. 11:02

Kaze premijer da je uz njega narod.Pa ko sam onda ja ako nisam uz tebe?Hvala premijeru sto deli svoj narod!