Novaković: Jeremić ima veće šanse

D. M.

30. 01. 2017. u 17:02

Previranja među demokratama oko podrške na predstojećim izborima. Borislav Novaković kaže da je Saša Janković ozbiljan kandidat, ali da je Vuk Jeremić bolji izbor koji ima daleko veće šanse

Новаковић: Јеремић има веће шансе

Borislav Novaković

ŠEF poslanika DS u vojvođanskoj skupštini Borislav Novaković, koji je u subotu na sednici Glavnog odbora stranke glasao protiv podrške ombudsmanu Saši Jankoviću u predsedničkoj trci, smatra da su demokrate ovom odlukom sebe osudile na izborni neuspeh.

- Janković je ozbiljan i kompetentan predsednički kandidat, ali izrazito građanske i evropske orijentacije, i kao takav nema šansu da prođe u drugi krug. Smatram da je Vuk Jeremić bolji izbor i da ima daleko veće šanse od Jankovića, ali većina je odlučila drugačije. Poštovaću tu odluku, a nadam se da će i stranka poštovati moj stav - poručuje Novaković za "Novosti".

U DS nam kažu da Novaković neće biti sankcionisan zbog oponiranja većini i da bi eventualne disciplinske mere mogle da uslede samo ukoliko bi se direktno uključio u Jeremićev izborni štab i njegovu kampanju.

U stranci, zasada, ne razmišljaju ni o izbacivanju bivšeg internacionalnog sekretara Vladimira Todorića, koji uveliko pomaže Jeremiću u kampanji. Uz Jeremića je još jedan bivši demokrata, istoričar Bojan Dimitrijević, koji je isključen iz stranke zbog zalaganja za rehabilitaciju Milana Nedića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

gandra

30.01.2017. 17:19

jeremic pobedjuje - a ds ce ponovo - na moju veliku radost - biti na gubitnickoj strani - fajront!

Web Design

30.01.2017. 19:40

@Glasac - Botovi jedini znaju sve o sendvicima i dodatnom majonezu!!! Prijatno.

Miki - Zg

30.01.2017. 21:37

@Glasac - Glasač. Objasni Ti meni zbog čega si za Jeremiju ?Zbog više milijunskih donacija iz Katara i S. Arabije ( poznate cifre ) ili što ga podržavaju Erdogan ,Izetbegović i takova bratija ?

Црни Сале

30.01.2017. 18:17

Од мене ће добити неважећи гласачки листић, ако до избора не напустим земљу!