ŠEF poslanika DS u vojvođanskoj skupštini Borislav Novaković, koji je u subotu na sednici Glavnog odbora stranke glasao protiv podrške ombudsmanu Saši Jankoviću u predsedničkoj trci, smatra da su demokrate ovom odlukom sebe osudile na izborni neuspeh.

- Janković je ozbiljan i kompetentan predsednički kandidat, ali izrazito građanske i evropske orijentacije, i kao takav nema šansu da prođe u drugi krug. Smatram da je Vuk Jeremić bolji izbor i da ima daleko veće šanse od Jankovića, ali većina je odlučila drugačije. Poštovaću tu odluku, a nadam se da će i stranka poštovati moj stav - poručuje Novaković za "Novosti".

U DS nam kažu da Novaković neće biti sankcionisan zbog oponiranja većini i da bi eventualne disciplinske mere mogle da uslede samo ukoliko bi se direktno uključio u Jeremićev izborni štab i njegovu kampanju.

U stranci, zasada, ne razmišljaju ni o izbacivanju bivšeg internacionalnog sekretara Vladimira Todorića, koji uveliko pomaže Jeremiću u kampanji. Uz Jeremića je još jedan bivši demokrata, istoričar Bojan Dimitrijević, koji je isključen iz stranke zbog zalaganja za rehabilitaciju Milana Nedića.