SAMO smo mi srpski radikali prava opozicija, jer temeljito, činjenicama, kritikujemo naprednjake, dok drugi to rade parolama i jedino što žele je da se vrate na vlast.

Ovim rečima lider SRS Vojislav Šešelj odgovara na izjavu predsednika SDS Borisa Tadića da je "i pticama na grani jasno da su DSS pod novim rukovodstvom i Šešeljeva stranka deo vladajuće strukture".

U izjavi za "Novosti" Šešelj dodaje da su i Tadić, kao i Bojan Pajtić, Saša Radulović, Zoran Živković, za radikale mnogo veće zlo nego naprednjaci.

- Tadić je vrhunski bezobraznik. Isporučio me je Hagu, kao i Mladića, Karadžića.. Zato je danas nedodirljiv, ne postoji i moralna je nula. S druge strane, upravo je on doprineo da se SNS osnaži, jer je ta stranka i začeta u njegovom kabinetu. Isto tako, omogućio im je finansiranje iz više izvora, a što mu se sve kasnije obilo o glavu - ocenjuje lider radikala.

Funkcioner DSS Dragan Maršićanin, takođe, ne štedi reči kritike na račun lidera SDS:

- Svako ko ima malo političke pameti, a Tadić ju je očigledno izgubio, prepoznaje u DSS jednu od malobrojnih opozicionih stranaka. Kad to kažem mislim na to da su opozicione stranke, ne one koje se zalažu za personalne promene i mrze Vučića, već one koje se zalažu za temeljnu promenu današnje politike, pa i one koju je Tadić do juče vodio.