Mustafa:Nema Statuta ZSO bez povratka Srba u institucije Kosova

Beta

22. 11. 2016. u 11:35

Premijer samoproklamovanog Kosova Isa Mustafa izjavio je da aktivnosti na izradi Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se poslanici i ministri Srpske liste ne vrate u institucije tzv. Kosova

Мустафа:Нема Статута ЗСО без повратка Срба у институције Косова

Foto Tanjug, AP

Premijer samoproklamovanog Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da aktivnosti na izradi Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se poslanici i ministri Srpske liste ne vrate u institucije tzv. Kosova.

"Neće biti vladinog dekreta o ZSO jer mi radimo na osnovu odluke Ustavnog suda samoproklamovanog Kosova a on predviđa izradu statuta Asocijacije, koji treba da bude u potpunom skladu sa preporukama tog suda. Statut se ne može raditi dok Srbi ne budu u Vladi i parlamentu, oni treba da budu deo izrade Statuta", kazao je Mustafa.

On je naveo da Priština "ne prihvata uslovljavanje ni od koga" u vezi sa formiranjem ZSO.

"Asocijacija se ne stvara uslovljavanjem, to je pitanje sporazuma (sa Srbijom) i odluke Ustavnog suda. To je veoma ozbiljno pitanje da bi se moglo koristiti za uslovljavanja ili političku trgovinu", ocenio je premijer Kosova.

Mustafa je dodao da poslanici Srpske liste snose odgovornost za povratak u institucije jer su za njih glasali građani Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ђорђе С.

22.11.2016. 16:21

Нема ни ЗСО ни "Косова у Србији" без повратка Срба на Косово и Метохију! Ни без лобирања код "међународне заједнице" и тражења помоћи од Руса (која нам је одавно нуђена).