Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je za Srbiju najbolje da bude na evropskom putu i da zadrži najbolje moguće odnose s Rusijom i Kinom.

"Suviše smo mala zemlja da bi se izjašnjavali", rekao je Vučić za televiziju Hepi, govoreći o međunarodnom položaju Srbije u kontekstu odnosa u svetu.

Vučić je naveo i da je Srbija s Kinom izgradila najbolje moguće odnose i da nijedna druga država u Evropi ne uživa toliki stepen poverenja kineskog najvišeg rukovodstva, kao Srbija.

"Uspeli smo da očuvamo veoma dobre odnose s Rusijom", rekao je on dodavši da je Srbija to uspela da uradi uprkos povremeno nerazumevanju prijatelja.

Vučić je naveo i da Eropska unija ponekad ne želi a ponekad želi da razume odnos Srbije s Rusijom.

"Za Srbiju je najbolje da bude na evropskom putu i da zadrži najbolje odnose s Rusijom i Kinom", zaključio je premijer.

OD DRUGE POLOVINE NAREDNE GODINE SMANjENjE POREZA I DOPRINOSA NA ZARADE

Premijer Aleksandar Vučić najavio je večeras mogućnost smanjenja poreza i doprinosa na zarade u drugoj polovini naredne godine.

"U drugoj polovini naredne godine ići ćemo na smanjenja poreza i doprinosa na zarade (i) ići ćemo i na smanjenje drugih poreskih stopa", rekao je Vučić za televiziju Hepi.

Vučić je rekao i da će Srbija zahvaljujući tome još jače moći da ohrabri sopstveni privredni rast.

On je naglasio i da je za to potrebna poreska disciplina, plastično objasnivši da se u 90 odsto pekara i poslastičarnica na jugu zemlje ne izdaju fiskalni računi.

FUNKCIJA PREDSEDNIKA DRŽAVE NIJE REZERVNA FOTELjA

Premijer Aleksandra Vučić večeras je izrazio očekivanje da će na predsedničkim izborima u Srbiji, koji se očekuju na proleće naredne godine, biti mnogo kandidata, i ocenio da ta funkcija nije i neće biti rezervna fotelja za bilo koga.

Vučić je za televiziju Hepi u negativnom kontekstu prokomentarisao moguću kandidaturu za šefa države bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića.

"Srbija ne može i neće da bude rezervna fotelja za bilo koga", rekao je Vučić aludirajući na to što Jeremić nije izabran za generalnog sekretara UN.

Premijer je rekao da zahvaljujući društvenima mrežama svako ko dobije "deset do 15 lajkova ili retvitova" pomisli da je najbolji kandidat za predsednika Srbije.

"Neki pomisle i da imaju mnogo veliku podršku građana", ironično je prokomentarisao Vučić aktivnosti predstavnika opozicije na društvenim mrežama.