DOK je Donald Tramp u utorak uveče u Americi pobeđivao Hilari Klinton, na "biračkom mestu" u beogradskom hotelu "Kraun plaza" trijumfovala je gubitnica.

Tu se, na dočeku izbornih rezultata iz SAD, u organizaciji američke ambasade u Beogradu, okupio šarolik svet - pripadnici nevladinih organizacija, razni evroatlantski mezimci iz kulturnog i javnog života, političari, analitičari, novinari...

I za razliku od više od 90 odsto Srba koji su navijali za republikanca Donalda, elita iz "Plaze" se na improvizovanom glasanju većinski opredelila za Bilovu suprugu (čast izuzecima, kao što je novinarka "Novosti").

Ne pokazuje to samo koliko je jedan medijski istaknuti društveni sloj u Srbiji potpuno otuđen od suštinskog osećanja naroda.

Nije se samo na tom potpuno nebitnom glasanju videlo da su mnogobrojni javni delatnici spremniji da podrže kandidata koji personifikuje izrazitu antisrpsku politiku.

I nije tu jedino bitno to što su mnogi od jastrebova NVO u gostima kod Kajla Skota glasavši za Hilari želeli da "konzerviraju" svoje pozicije, projekte, dnevnice, privilegije.

Najvažnije je da su baš oni, koji stalno podučavaju "zaostale" Srbe da biraju budućnost, ovoga puta glasali za prošlost. Za one koji odlaze.

Nisu shvatili da milijarder Tramp može da se useli u Belu kuću, ne zato što ima zgodnu ženu ili smešnu frizuru, već zato što je simbol promene civilizacijske epohe.

Nisu shvatili da je "bregzit" bio samo početak kraja jednog sveta koji poznajemo i da, kao cunami, nezaustavljivo dolazi novo doba.

Ali izbor "glasača" iz "Kraun plaze" nije ni bitan.

Važnije je da oni koji odlučuju u ovoj zemlji potpuno shvate da je planeta okrenula list.

Narod je shvatio.