Vlada Srbije prihvatila obaveze dogovorene s MMF-om

Beta

15. 08. 2016. u 12:41

Nova Vlada Srbije usvojila je danas Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016-2017. godine, dogovoreni s Međunarodnim monetarnim fondom

Влада Србије прихватила обавезе договорене с ММФ-ом

Nova Vlada Srbije usvojila je danas Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016-2017. godine, dogovoreni s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u okviru četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti, kao i o Memorandumu o ekomomskoj i finansijskoj politici.

"Srbija se ovim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenih aranžmanom s MMF-om. U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje", saopšteno je posle sednice vlade.

Istaknuto je da je Srbija uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi s fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateških važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.

U Pismu o namerama je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru programa sa MMF-om, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će Izvršni bord direktora MMF-a 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete misije MMF-a Beogradu.

MMF je sa Srbijom februara 2015. godine sklopio trogodišnji aranžman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra. Srbija se obavezala da će smanjiti fiskalni deficit, reformisati javni sektor i restrukturirati javna preduzeća.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Жика

15.08.2016. 14:02

Све ће "обавезе" они да прихвате, а нама ће лепо да објасне како је то корисно за Србију... Само да што дуже остану на власти, док још има шта да се "музе".

BaneP

15.08.2016. 16:54

Ovo nije nova vlada.Nova vlada je bila samo ona 2000 a sve ostale su iste.Pogledajte samo ta lica.Uživaju u svom radu.

Hestija

15.08.2016. 22:28

Srbija se ovim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenih aranžmanom s MMF-om. U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.