PROČITAJTE CEO EKSPOZE ALEKSANDRA VUČIĆA:Veće plate, pa u EU

NovostiOnline

utorak, 09. 08. 2016. u 15:32

ПРОЧИТАЈТЕ ЦЕО ЕКСПОЗЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА:Веће плате, па у ЕУ
Poslanicima je podeljen tekst ovog programa, na ukupno 68 strana. Premijer u ekspozeu naveo strateške pravce države

PROČITAJTE CEO EKSPOZE ALEKSANDRA VUČIĆA:

CILj bi trebalo da bude zatvaranje svih pregovaračkih poglavlja sa EU do 2019. godine. Ostajemo posvećeni saradnji i sa SAD i sa tradicionalnim partnerima - Rusijom, arapskim i drugim zemljama, što nije u koliziji s tim da budemo deo EU. Nova vlada će ojačati veze sa Evroazijskim savezom i BRIKS. Nastavićemo da razvijamo odnose sa Republikom Srpskom, u skladu s Dejtonskim sporazumom. Nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Čuvaćemo mir, ali ćemo biti spremni da odgovorimo svakom ko se drzne da nas napadne.

KLjUČNE mere na kojima se zasniva nastavak sprovođenja fiskalne konsolidacije jesu i dalje na rashodnoj strani budžeta. Cilj je i poboljšanje naplate prihoda i bolje i efikasnije usluge privredi i građanima u pogledu efikasnosti plaćanja poreza.

U ovom trenutku pregovaramo sa 48 potencijalnih investitora koji planiraju da investiraju milijardu i 62,1 milion evra uz zapošljavanje 32.400 radnika. Povećaćemo penzije i plate u javnom sektoru.

U predstojećem periodu preduzimaće se sistemske mere kako bi se sudovi rasteretili i u što kraćem roku završavali postupke. Razmotriće se mogućnost uvođenja jednog apelacionog suda, jedinstvenog za teritoriju cele republike. Predviđen je i završetak transformacije EPS, JP "Srbijagas" i "Železnica Srbije". Budućnost "Telekoma" vidimo kroz razvoj u saradnji sa strateškim partnerom.

NOVIM i odlučnim reformskim merama i budžetskom podrškom pokrenućemo poljoprivredu i aktivirati potencijale da hranimo svet. Obezbedićemo bespovratna sredstva u visini i do 60 odsto od vrednosti ukupne investicije. Do septembra 2017. Vlada će rešiti pitanje prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

do sredine 2018. izgradićemo još 106 kilometara na Koridoru 10. Auto-put između Ljiga i Preljine, dužine 40,3 kilometra, na Koridoru 11, biće otvoren za saobraćaj do kraja ove godine. Do kraja 2017. završićemo 50,2 kilometra auto-puta od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Obnovićemo, modernizovati i izgraditi ukupno 874 kilometra pruga.

Započeli smo uvođenje dualnog obrazovanja, kao načina za usklađivanje sistema obrazovanja s potražnjom privrede za kadrovima. Promovisaćemo omladinsko i socijalno preduzetništvo.

NOVA vlada je spremna i sposobna da građanima u predviđenom roku obezbedi realizaciju projekta obnove Kliničkog centra Srbije, baš kao što je uspela da obezbedi završetak radova na novom Kliničkom centru u Nišu do kraja ove godine.

Mora se više raditi na inkluziji Roma. Do 2020. želimo da imamo najmanje 40 odsto preduzetnica i da žene ravnopravno učestvuju u upravljačkim telima. Prioritet ove vlade biće da se u saradnji sa relevantnim agencijama UN osmisli dodatni paket podrške natalitetu u vidu strategije s konkretnim merama. On će uključiti mere pomoći roditeljima da uklope radno vreme s vremenom za decu i porodicu.

Srbija treba da izgradi još 320 postrojenja u narednih 25 godina, što znači da u proseku za tri godine treba da gradimo više nego što su generacije pre nas izgradile za 50 godina. Na taj način ćemo svaki litar vode koji zagadimo vratiti kao prečišćen u Moravu, Dunav, Savu ili Drinu.

SMANjILI smo stopu opšteg kriminala za više od 8,6 odsto. To znači 16.700 manje krivičnih dela, odnosno 23,5 odsto manje ubistava. Naša poruka građanima je jasna. Kršenje zakona se ne isplati. Do kraja godine donećemo zakon o poreklu imovine. U okviru Poreske uprave formiraćemo posebnu jedinicu, čiji će rad biti usaglašen s radom Tužilaštva.

Ceo ekspoze Aleksandra Vučića pročitajte OVDE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

Тољага

09.08.2016. 16:06

Прва реченица треба да буде, Србија се енормно задужила и то је страшно по Србију. Зашто тај експозе који је "Као" супер није примењен 2012 кад је преузео власт, а не сад. Србија мора да има своју производњу а не да разбацује паре на стране инвеститоре који их ми финансирамо од наших пара, а домаћа предузећа сахрањујемо и нико да оде на "Сахране" тих предузећа и да се слика тамо пред камером. Страшно. Замислите само један економиста као Небојша Крстић није у влади, Комазец, Драгаш.. НЕМА ИХ!

Соломуново слово

09.08.2016. 19:47

@JasminaS - Одлично, кажете у сваком погледу, дакле и у сексуалном. Неће бити развода бракова, неће бити отпуштања из предузећа, гориво ће бити јефтиније, неће бити штрајкова у просвети као последица напретка, судство ће да пропадне јер неће бити криминала и парничних поступака, полицију ћемо распустити, јер ће бити рај. Интернет ћемо имати најбржи у европи, долазиће нам страни стручњаци да се нуде јер су плате високе и примамљиве, а тек наталитет услед доброг напретка. Ма шта кажете госпођо ЈасминаС!?

мрсимуд

09.08.2016. 17:09

Биће боље сутра, али мало сутра. У логици овакав облик делатности се назива "Лоша бесконачност". Биће вам "Боље" за 4 године, минималац ће бити уместо 180€, 200€. је л' то добро наравно да није, дакле неће вам бити добро, него боље, па сад. О ценама нећемо и инфлацији што ће вам бити скинуто тих 20€ "бољитка", исто важи и за пензије, просвету. То су само манипулације и испирање мозга да ће бити добро поготово са оваквим "стручњацима" у влади од којих су скоро сви били и "Служили народу"..

Maja

09.08.2016. 18:00

Vucic radi za dobro svog naroda i nista mu nije tesko. Boricemo se da Srbija bude sto modernija i uredjenija zemlja.

Petra

09.08.2016. 18:43

U Srbiji svi znaju tenis bolje od Djokovica, fudbal od selektora i politiku od onog ko je placan da o tome misli.

W.

09.08.2016. 19:00

Expoze je upravo na tv-u a tata mi je hipnotisan i upija svaku rec...preskocio je rucak I ohladila mu se kafa (ima 85 god i ne znam odakle mu taj entuzijazam)...

Kazanova

09.08.2016. 19:00

Ja cu se fokusirati na ekonomiju,tu smo slabi,ali je jako vazno da se naglasi da je tu najvise uradjeno.

DERLINGTON

10.08.2016. 09:19

@Vasa - Vidi se posvećenost Vučića nama gradjanima i državi Srbiji, očekujem prosperitet svih nas.

Oli87

09.08.2016. 21:04

Vrlo detaljno, ulozeno je mnogo rada i truda. Nadamo se da ce ministri na koje se oslanjamo biti tako vredni i marljivi.

Ivana Djordjevic

09.08.2016. 22:15

ботови ала сте провидни, па како вам није јасно да сви виде да су вам намештени и наручени коментари... помислиће народ да вам памет није јача страна... :))))))

pametni

09.08.2016. 22:26

u vucicevom ekspozeu je mnogo razmisljanja o tome kako bi trebalo da bude u skladu sa njegovom vizijom i delimicno navedenim to sto srpslka nacija zeli. ovakav ekspoze ne daje i ne ukazuje na garancije za postizanje zeljenih rezultata koji i nisu najpreciznije odredjeni . u celini je to vise ekspoze zelja , a ne dokument koji pokazuje kakve rezultate hocemo i cime garantujemo postizanje tih rezultata. nema garantirujemosti za postizanje zeljenih rezultata. pitanje zelja je drugo pitanje.

Bakibrat

09.08.2016. 22:40

Odlicno,samo se nadam da ce se naci neki dinar i za natalitet (ili neka vrsta stimulacije za mlade)..mislim da rusi daju za prvo dete 10000e ,a cini mi se da imaju i povlastice za penziju.Tako da kod njih vecina parova dobije prvo dete pre 25 godine.

kekec

10.08.2016. 00:49

gosp. vucic planira zatvoriti sva poglavlja 2019.g., dobro ali onda ce trebati barem jos minimalno dve godine da svi parlamenti ratifikuju sporazum o ulasku srbije u EU, dakle ako sve bude islo glatko izvesna je 2021.godina za ulazak u EU., kako je u startu I planirano.

elena

10.08.2016. 08:05

Uz ovakav ekspoze svakako ce Srbija imati veci zivotni standard, ceka je bolja buducnost...

Mirka

10.08.2016. 08:41

Plan rada vlade je veoma podsticajan i napredan i radujem se promenama koje nastavljaju i koje će se desiti.

Деда Мика

11.08.2016. 23:11

А пензије је л' помиње? Не мора да нам их повећа, нека само врати оно што нам је узео!