Šešelj: Amerika ovde ima svog kandidata za predsednika

P. VASILjEVIĆ

subota, 23. 07. 2016. u 20:02

Шешељ: Америка овде има свог кандидата за председника
Lider SRS Vojislav Šešelj o vladi, premijeru, opoziciji, trci za funkciju šefa države: Istaknuće Jankovića ili naterati Vučića da podrži Zoranu. Počinjem kampanju već prvog septembra

FORMIRANjE Vlade se odlaže jer je Aleksandar Vučić suočen sa jakim spoljnim pritiscima. Ne može doveka da sedi na dve stolice i moraće da se opredeli između prihvatanja zapadnih ucena i partnerstva sa Rusijom.

To je ocena Vojislava Šešelja, lidera SRS, koji za "Novosti" podseća da Moskva očekuje da u Vladi budu srpske patriote, proruski orijentisane, dok Amerikanci insistiraju da u Nemanjinu 11 uđe što više prozapadnih "igrača" koji će nametnuti sankcije Rusiji.

* Kakav epilog očekujete?

- Nisam siguran kako će Vučić da prelomi. Odluku mogu da mu olakšaju dva velika događaja - "bregzit" i propast puča u Turskoj, koji su režirali Amerikanci.

* Ne čuje se vaša kritika zbog odlaganja formiranja nove vlade...

- Vučić nije imao kompetentne ministre, tako da je bio ministar u svim resorima. Ništa se nije promenilo ni u tehničkom mandatu. Nije ovo novina u Srbiji. Milošević je 1997. mesecima pregovarao sa Vukom Draškovićem, koga su želeli Amerikanci, pa je ipak, kad je bila ugrožena Srbija na Kosovu, dogovorio sa mnom vladu za dva sata.

* Možete li u nekom veleobrtu da uđete u Vučićevu vladu?

- Ušli bismo u vladu sa Vučićem kada bi on jasno rekao da Srbija odustaje od EU, koja nam otima Kosovo i uništava zemlju, i kada bismo se okrenuli carinskoj i vojnoj uniji sa Rusijom.

* Znači li to da vam je bliži SNS od ostatka opozicije?

- Protivnici smo Vučićevog režima, ali su gori oni koji su pre njega bili na vlasti. Narod je zbrisao Borisa Tadića jer je njegov režim dozlogrdio svima. Dveri su nove, ali moraju da se dokažu, dok Sanda Rašković Ivić malo-malo pa sedne na ručak sa ambasadorom SAD da, kao, "brani ruske interese". A ostaće zabeleženo u istoriji da je koalicija Dveri-DSS ušla u parlament, a nije prešla cenzus.

* Hoćete li pomoći SNS da promene Ustav ako krenu u taj proces?

- Taj posao uopšte nije urgentan, iako Ustav ima broje manjkavosti.

* Spremate li se za predsedničku trku?

- Stranka je odlučila da budem kandidat za predsednika Srbije i 1. septembra krećem u kampanju.

* Koga očekujete od protivkandidata?

- Vučić bi bio najozbiljniji kandidat SNS, ali pitanje je da li će se odreći premijerske pozicije, koja ima mnogo više ovlašćenja. Amerikanci pripremaju svog kandidata, ali su digli ruke od izanđalih političara kao što su Tadić, Pajtić, Jovanović, Čanak, ali i od Radulovića, koji je neuračunljiv... Postoji opcija da istaknu nekog nestranačkog kao što je Saša Janković ili da nateraju Vučića da kandiduje Zoranu Mihajlović. U tom slučaju bi i Dačić i Ljajić, koji su istakli kandidaturu, podržali nju.

NE GURAM SINOVE, SAMI GRADE KARIJERU

* Zameraju vam što ste sinove uključili u lokalne vlasti u Zemunu i Novom Beogradu...

- Nema tu nepotizma. Oni sami grade svoju političku karijeru. Sigurno su mnogo talentovaniji, obrazovaniji i inteligentniji od mnogih "tatinih sinova" koji se bave politikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Djole

24.07.2016. 05:11

@Beograd - Jadni mi ako samo on, koji nas je i poveo na put beznađa 90-tih, može da nas spasi...

Realni Srbin

24.07.2016. 08:21

@Beograd - Šta je Šeki branio u Krajini, Slavoniji, Dalmaciji, Bosni, Hercegovini i Crnoj Gori , to su Srbi izgubili :(

Milivoje

24.07.2016. 11:54

@Beograd - Srbi nisu ništa izgubili - Srbi su okupirani i sve im je na SILU oteto. Mogli smo da se pomirimo da nam otmu ili da se bunimo što nam otimaju. To bi isto bilo kao da tvrdimo da smo krivi za sve okupacije Srbije u istoriji. Milan Nedić kao i SVI ostali petokolonaši na planeti to upravo tvrde. Inače tvoj komentar ne iznenađuje a očigledno je rezultat stokholmskog sindroma u kome se "realno" nalaziš kao posledice specijalnog rata koji se više decenija vodi protiv srpskog naroda i države.

Branitelj u pokušaju

24.07.2016. 11:43

@Pravi - Ako si mislio na Srbe, tamo gde ih je Šeki spasavo (Krajina, Dalmacija,...) , više nema Srba :(

Драгомир

24.07.2016. 06:22

Шешељ не може да се кандидује за председника Србије јер нам је нанео страховите штете својом политиком!Као србин из Босне он не може да буде председник Србије.Четвртину живота је провео по затворима због свог поганог језика.Зато га је и напустила прва супруга Драгица са сином јер је понижавао комуњаре и добио је осам година робије а издржао је три па доведен у Србију.У Хаг је побегао где је био брука и срамота српскога рода својом реториком.Излежавао се 12 година и одотуд најурен!Никакав домаћин

Херак

24.07.2016. 18:33

@Драгомир - Баш тако, али он није Србин. Деда му је влај - католик из Мареве Љуте и када је железница у Поповом Пољу допала под српску власт, отац му се нагло "посрбио" и постао скретничар у Завали. Изгнали су их из села а у суседно православно -Орахов до нису примили, тако да им је стара кућа на кривини између та два села. Као већи "католик од папе" отац ми је аванзовао за железничара у Сарајеву. А све остало је "пројекат" пр. Фуада Мухића.

Saša

25.07.2016. 19:10

@Драгомир - Zašto kao Srbin iz BiH(ne volim reći samo Bosne) ne može biti predsjednik Srbije? I ja sam Srbin rodom iz Sarajeva, imam dvojno državljanstvo BiH i Republike Srbije, samim tim aktivno i pasivno biračko pravo, pa i to da se kandidujem za predsjednika Srbije. Sviđalo se to Vama ili ne.

Strani kandidati 1. i 2. reda

24.07.2016. 08:18

Neka nam Šeki kaže ko je američki kandidat br 1 i 2, pošto znamo da je on ruski kandidat broj 2.

Mila

24.07.2016. 08:48

...samo DVA komentara na ove Šešeljeve tvrdnje?... (koje nisu bez osnova)...ili se administrator baš "zaigrao" ili smo stvarno nenormalni kao narod...Stanija ...Soraja...gde li su ?...s kim su?...hajde curice,hajde dečaci....

Mp

24.07.2016. 09:12

Seselja za predsednika da od Srbije napravimo cirkus. Predsednik je ogledalo drzave. Otvorimo oci 2017!

ranko75

25.07.2016. 00:53

@Mp - Predsednik je ogledalo drzave-hoces da kazes da je Nikolic ogledalo, a Seselj koji je 10 puta obrazovaniji od njega nije?Bas ga treba za predsednika, a protiv su ovi sto su za EU i NATO!

Arsenije

24.07.2016. 10:24

Šeki je bio pravi borac protiv dosmanlija i antisrpskog smeća. Međutim, njegovi puleni su dobili vlast i pokazali se kao najgori do sada. Teško da se ovakvo stanje u državi može odvojiti od odgovornosti političke škole Vojislava Šešelja.

Pravda

24.07.2016. 10:53

Ma kakav seselj i njegova politika... Valja docekati drugostepenu konacnu presudu u hagu,pa onda u zatvor!!!

Sused izbeglica iz Dalmacije

24.07.2016. 11:46

@Realno - Samo da ne preživimo kao Krajišnici i Dalmatinci , koji su slušali Šekija ,a ne Vuka koji zagovarao Plan Ze-4.