Ambasadori o dva poglavlja sa Srbijom

G. Č.

četvrtak, 30. 06. 2016. u 07:33

Амбасадори о два поглавља са Србијом
Iako Hrvati koče i postavljaju nove uslove, postoje šanse da pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa Srbijom ipak budu otvorena danas, saznaju "Novosti" u Briselu
IAKO Hrvati koče i postavljaju nove uslove, postoje šanse da pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa Srbijom ipak budu otvorena danas, saznaju "Novosti" u Briselu.

- Još nema odluke, ali sam optimista - izjavio je za "Novosti" portparol holandskog predsedništva EU Dirk Fermej.

Holanđani su se, kao predsedavajući u prvoj polovini godine, zauzeli da dva poglavlja budu otvorena tokom njihovog mandata. S obzirom na to da predsedavanje EU u petak preuzima Slovačka, ostalo je da se evenutalni pomak učini danas, kada se sastaju amabasadori zemalja članica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Buda

30.06.2016. 08:14

Ja sam optimista poglavlja samo što nisu otvorena.To je uvijek moguće.Postoje dobre šanse.Pozitivnu energiju treba sačuvati i uvećati.Nikada ne reci nikad.Dok dišemo postoji nada.Bit će sve dobro.Sve se dešava u punini vremena.Cio svemir funcionira na davama principima:Princip nužnosti i Princip slučajnosti.Pošto je Srbija dio svemira to vrijedi i za nju.Desit će se prije ili kasnije nužnost ili slučajnost ili kombinacija ova dva faktora i otvorit će se ova 2 poglavlja,osim ako ne budu dugačije.

Апостол

30.06.2016. 08:33

Полако са поглављима. Кад још две земље изађу из ЕУ онда отворите ова два поглавља.

Mali bata

30.06.2016. 09:20

Jos za vreme Djelica reko sam da EU je zavodljiva ali voli da bira politicare sa najboljim rezultatima i daje samo jednu sansu.

Becka konvencija stoji iza njih

30.06.2016. 09:25

Ako Ambasadori tako kazu, tacnoje. Njima vise verovati nego politicarima.

Zeks

30.06.2016. 09:36

Kakva melodrama! Koliko peripetija oko prva dva poglavlja, a ima ih još 33. Pa zamislite koliko dugo će to trajati (možda moji unuci dočekaju). Moje mišljenje je da nam nije neophodna EU ali da treba da ponovo vratimo system koji je nekada postojao (pre vise od 30 godina). Ako je ulazak u EU način da to ostvarimo onda je to OK. Mada, znajući I ove evropejce, I oni će zažmuriti na jedno oko ako njima odgovara (za nas ih nije briga, a I što bi bila).

PP

30.06.2016. 09:54

Čak i da otvore poglavlja, nikada ih neće zatvoriti, jer bi zatvaranje poglavlja značilo priznavanje "genocida" u Srebrenici i krivično gonjenje onog ko ga negira, otkon od Rusije (prihvatanje spoljne politike Unije) i dejure priznanje Kosova. Turska je pre 50 godina otvorila poglavlja. Evrointegracije, čak i da EU nekim čudom preživi, su uzaludan posao na koji država iz budžeta izdvaja milijarde evra koje bi bilo pametnije utrošiti na građane Srbije i njihove životne potrebe.

Istina

30.06.2016. 10:56

Ovo je prava apsurdna komedija. Nametnuli su nam MMF bombama a sada nas mame unijom kao sargarepom. Ono sto nam ne govore je da je sargarepa trula, a to znaju svi ovi politicari i ambasadori. Hajde vec jednom da objasnimo narodu da evropska unija znaci propast drzave i samostalnog opredeljenja nacije. Narod je samo marva koja treba da slusa i da trpi.