SNS osvojila 48,25 odsto glasova, DSS-Dveri u skupštini

Novosti online/ Agencije

04. 05. 2016. u 09:47

Na 15 biračkih mesta danas su ponovljeni parlamentarni izbori. SNS osvojio 48,25 odsto glasova, DSS-Dveri u skupštini

СНС освојила 48,25 одсто гласова, ДСС-Двери у скупштини

Foto D.Dozet

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da su sva biračka mesta na kojima se danas ponavljaju izbori za narodne poslanike otvorena na vreme u 7.00 časova i glasanje je trajalo do 20.00 časova. RIK je saopštio da je Srpska napredna stranka osvojila 48,25 odsto glasova, dok je lista DSS-Dveri osvojila 5,03 odsto i time obezbedila ulazak u Skupštinu Srbije.

Izbori su se ponavljali na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu. U Beogradu glasači ponovo izlaze na biračko mesto 22 u opštini Novi Beograd, i biračko mestu broj 48 u opštini Palilula.

Ponovo se glasalo i na biračkom mestu broj 9, na teritoriji opštine Bačka Topola, biračkom mestu broj 5 u opštini Sremski Karlovci, na biračkom mestu broj 29 i 57 u Jagodini.

Izbori su se ponavljali i na biračkom mestu 24 u Kladovu i 86 u Užica. U Nišu se ponovo glasa na biračkom mestu 4 u opštin Medijana, u gradu Nišu, biračkom mestu 28 u opštini Palilula, na birački mestima broj 13, 16 i 23.

Vranjanci su ponovo glasali na biračkim mestima 24 i 65.RIK: SVA BIRAČKA MESTA OTVORENA NA VREME

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da su sva biračka mesta na kojima se danas ponavljaju izbori za narodne poslanike otvorena na vreme u 7.00 časova i glasanje će trajati do 20.00 časova.

"Izbori na 15 biračkih mesta se odvijaju u potpunom redu i bez uočenih nepravilnosti", saopšteno je iz RIK-a.

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu. U Beogradu glasači ponovo izlaze na biračko mesto 22 u opštini Novi Beograd, i biračko mestu broj 48 u opštini Palilula.

Ponovo se glasa i na biračkom mestu broj 9, na teritoriji opštine Bačka Topola, biračkom mestu broj 5 u opštini Sremski Karlovci, na biračkom mestu broj 29 i 57 u Jagodini.

Izbori se ponavljaju i na biračkom mestu 24 u Kladovu i 86 u Užica. U Nišu se ponovo glasa na biračkom mestu 4 u opštin Medijana, u gradu Nišu, biračkom mestu 28 u opštini Palilula, na birački mestima broj 13, 16 i 23.

Vranjanci ponovo glasaju na biračkim mestima 24 i 65.

Do zatvaranja tih biračkih mesta, večeras do 20 časova, traje predizborna tišina tokom koje je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biće objavljeni 4. maja kasno uveče, a konačni rezultat biće poznat pošto izborni materijal stigne u RIK. Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila i, po rezultatima RIK-a sa 99,82 odsto biračkih mesta, poslanike u Skupštini Srbije imaće 11 izbornih lista, od kojih pet manjinskih.


PONOVLJENI IZBORI U VRANJU ZA SADA PROTIČU BEZ PROBLEMA

Zamenica predsednika Gradske izborne komisije (GIK) u Vranju Miroslava Mladenović, izjavila je jutros da nije stiglo nikakvo obaveštenje o eventualnim problemima na tri biračka mesta na kojima se danas ponavlja glasanje u tom gradu.

Mladenović je kazala da da se na osnovu toga može predstaviti da je glasanje na sva tri biračka mesta počelo na vreme, jutros u sedam, i da se odvija bez problema.

Glasanje za parlamentarne i lokalne izbore ponavlja se na biračkom mestu 24 u osnovnoj školi Dositej Obradović u Vranju i na biračkom mestu 65 u selu Gornji Vrtogoš. Lokalni izbori, bez ponovnog glasanja za republički parlament, ponavljaju se na biračlkom mestu 99 u selu Tesovište.

Na ponovljenom glasanju na ova tri birališta pravo glasa ima 2.441 upisani birač.


CRTA: DO 10 SATI GLASALO 7,06 ODSTO BIRAČA

Posmatračka misija "Crta - građani na straži" saopštila je danas da je do 10 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta u Srbiji izašlo ukupno 7,06 odsto građana, što je za oko dva odsto manje nego 24. aprila.

Prema podacima Crte, ukupan broj birača koji može da glasa na ovih 15 biračkih mesta je 19.631, a do 10 časova glasalo ih je 1.387.

"Proces glasanja protiče u skladu sa propisanim procedurama i do 10 časova naši posmatrači nisu zabeležili nikakve nepravilnosti", saopštila je posmatrčka misija.


U NIŠU DO 10 SATI GLASALO 5,77 ODSTO GRAĐANA

U Nišu je na ponovljenim parlamentarnim izborima na pet biračkih mesta danas do 10 časova glasalo 5,77 odsto građana sa pravom glasa, rečeno je u operativnom timu Republičke izborne komisije.

Glasanje za sada protiče bez problema i bez prijava bilo kakvih nepravilnosti.

Na pet birališta u Nišu na kojima se izbori ponavljaju upisano je 9.750 glasača.


U JAGODINI DO 10 ČASOVA GLASALO OKO 10 ODSTO BIRAČA

Na ponovljenim izborima na dva biračka mesta u Jagodini danas do 10 časova glasalo je oko 10 odsto građana upisanih u birački spisak, izjavila je potpredsednica Gradske izborne komisije u Jagodini Zorica Radivojša.

U Jagodini se izbori ponavljaju na dva biračka mesta - u Ribniku se održavaju lokalni i parlamentarni izbori, a u Bresju samo parlamentarni izbori.


CRTA: DO 13 ČASOVA GLASALO 17,88 ODSTO GRAĐANA

Posmatračka misija "Crta - građani na straži" saopštila je danas da je do 13.00 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore u Srbiji, izašlo ukupno 17.88 odsto građana, odnosno 3.510 glasača.

Kako se navodi u saopštenju, u odnosu na 24. april, izlaznost je u 13.00 časova manja za sedam odsto.


IZLAZNOST U VRANJU U 14 SATI 22,8 ODSTO

Na ponovljenim izborima u Vranju glasanje se odvija bez problema, a izlaznost je u 14 sati bila 22,8 posto.

Na dva biračka mesta na teritoriji Vranja ponavljeni su izbori za poslanike u Skupštini Republike Srbije. Reč je o biračkim mestima broj 24 u OŠ “Dositej Obradović" i 65 u Gornjem Vrtogošu.

U toku dana pojavile su se spekulacije da su ponovo uočene nepravilnosti na biračkom mestu 24. gde je 24.apila prekinuto glasanje zbog unosa zaokruženih listića na biračko mesto.

U Vranju se danas ponovo glasa i za izbor odbornika u Skupštini grada, i to na biračkom mestu 24 u OŠ “Dositej Obradović" i biračkom mestu 99 u selu Tesovištu.

Pravo glasa ima 2.441 upisan birač.

(J.S.)U NIŠU DO 14 ČASOVA GLASALO 17,95 ODSTO GLASAČA

U Nišu je na ponovljene izbore za poslanike Skupštine do 14 časova izašlo 17,95 odsto upisanih birača, pokazuju podaci operativnog tima Republičke izborne komisije u tom gradu.

Prema rečima Marine Janković iz RIK-a, izbori u Nišu protiču bez ikakvih prigovara i neregularnosti.


CRTA: DO 16 SATI GLASALO 27,8 ODSTO BIRAČA

Do 16 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 27,81 odsto (5.460) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA, posmatračka misija "Građani na straži".CRTA: DO 18 SATI GLASALO 35,2 ODSTO BIRAČA

Do 18 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 35,26 odsto (6.922) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Najveća izlaznost do 18 časova zabeležena je u na biračkom mestu 24 u Kladovu - 64,18 %, zatim na biračkom mestu 57 u Jagodini - 58,53% dok je najmanje birača izašlo na ponovljeno glasanje na biračkom mestu 16 u opštini Pantelej u Nišu - 22,65%.

CRTA: DO 19 SATI GLASALO 38,8 ODSTO BIRAČA

Do 19 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 38,86 odsto (7.629) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Da podsetimo, 24. aprila u 19 časova je bila 53,1 odsto.


ZATVORENA BIRAČKA MESTA

Večeras u 20 satova zatvorena su biračka mesta, na kojima su bili organizovani parlamentarni izbori.

IZBORNA NOĆ U SEDIŠTIMA SNS I DSS

Brojni funkcioneri i aktivisti Srpske napredne stranke okupili su se večeras u sedištu te partije gde čekaju rezultate sa 15 biračkih mesta na kojima su danas ponovljeni vanredni parlamentarni izbori.

U sedište SNS-a stigao je i predsednik naprednjaka i aktuelni premijer Aleksandar Vučić koji bi novinarima trebalo da se obrati u 21.30.

Koalicija DSS-Dveri, kojoj od rezultata ponovljenih izbora zavisi ulazak u Skupštinu, organizovala je praćenje izbornih rezultata u sedištu DSS-a.


U prostorije DSS stigli su predsednica te stranke Sanda Rašković Ivić i lider pokreta Dveri Boško Obradović. Kako je najavljeno, uskoro treba da stignu i predsednik pokreta Dosta je bilo i Demokratske stranke, Saša Radulović i Bojan Pajtić.

RADULOVIĆ PRIJAVIO IZBORNE NEREGULARNOSTI

Pokreta "Dosta je bilo" saopštio je danas da je predsednik pokreta Saša Radulović podneo prijavu najbližoj policijskoj stanici jer su aktivisti Srpske napredne stranke bili u blizini izbornog mesta na Novom Beogradu na kome se ponavljaju izbori i pozivali građane da glasaju za njihovu listu.

Radulović je ranije danas na svom Tviter nalogu navodio da je video grupu aktivista koje imaju spiskove i koji teraju ljude da glasaju za listu SNS-a, kao i da "zvone ljudima na vrata".

DS TRAŽI SMENE U RIK

Poslanička grupa Demokratske stranke će po konstituisanju novog saziva Skupštine Srbije tražiti razrešenje predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića, koji se u izbornoj krađi stavio na stranu Aleksandra Vučića i njegovog režima, čime je dokazao da mu je partijska funkcija važnija od vladavine prava, saopštila je danas DS.

DVERI-DSS TVRDE: PREŠLI SMO CENZUS

U izbornom štabu liste Dveri-DSS veruju da su uspeli da preskoče cenzus i to za, prema nezvaničnim podacima, oko 300 glasova, javlja reporter B92.

Kako tvrde iz Dveri-DSS, ta lista je na devet od 15 biračkih mesta osvojila 769 glasova, a prema procenama, na osnovu poslednjih podataka o izlaznosti, za cenzus im je bilo potrebno oko 420 glasova.

VUČIĆ: OSVOJILI SMO VIŠE GLASOVA NEGO 24. APRILA

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke izjavio je da je ta partija na ponovljenim izborima osvojila veći broj glasova nego 24. aprila. Opširnije pročitajte OVDE.

STEFANOVIĆ: RADULOVIĆ UZMENIRAVA GRAĐANE

Skandalozno je da Saša Radulović uznemirava građane na Novom Beogradu, zaustavlja ih na ulici i pita za koga će da glasaju, napisao je večeras na tviteru ministar unutrašnjih poslova i podnosilac liste Srpske napredne stranke (SNS) na vanrednim parlamentarim izborima Nebojša Stefanović.

"Stečajni lopov će izgleda dobiti i krivičnu prijavu. Zna on ko je, pronaći će se već", dodao je u narednom tvitu Stefanović.

RIK U NIŠU JOŠ ČEKA NA IZBORNI MATERIJAL?

Radno telo Republičke izborne komisije u Nišu još nije saopštio rezultate ponovljenih izbora, a kako Beta nezvanično saznaje na zvanične rezultate moraće da se i dalje čeka jer izborni materijal tek stiže.

Skoro dva i po sata od zatvaranja biračkih mesta RIK-u su u Nišu dostavljeni glasački listići i zapisnici sa samo dva od pet biračkih mesta.

Šef izbornog štaba Srpske napredne stranke Zoran Perišić izjavio je gostujući na lokalnoj televiziji da je ta stranka osvojila nešto više od 50 odsto glasova, odnosno od 40 do 60 odsto po biračkom mestu.


Potpredsednik DSS-a Milan Lapčević rekao je za Betu da je lista DSS-Dveri na ponovljenim izborima u Nišu osvojila 26 odsto glasova.

Prema podacima DSS-a na pet biračkih mesta glasalo je ukupno 3.700 Nišlija, od skoro 10.000 građana sa pravom glasa.

CRTA: SNS 48,49 ODSTO GLASOVA, DSS-DVERI - 5,12 ODSTO

Do 20 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 41,9 odsto (8.227) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Najviše glasova osvojila je izborna lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje - 4.292 glasova. Nakon njih sledi koalicija Dveri-DSS sa osvojenih 1.996 glasova, zatim koalicija okupljena oko SPS-a 623 glasova, lista "Dosta je bilo-Saša Radulović" 328 glasova, Srpska radikalna stranka – 242 glasova, koalicija LDP-SDS-LSV 241 glasa i lista "Za Pravednu Srbiju - Demokratska stranka" 195 glasa.

Rezultati Crte: SNS - 48,49, SPS - 10,78, SRS - 8,04, DS - 6,17, DJB - 6,06, DSS-Dveri - 5,12, SDS-LDP-LSV - 5,04.

Broj nevažećih listića je bio 116.

SNS POBEDIO U VRTOGOŠU

VRANJE – Prema prvim rezultatima na biračkom mestu 65 u Gornjem Vrtogošu, od upisanih 679 birača, na ponovljenim izborima danas glasalo je 366. Za SNS se opredelilo 269 birača, za SPS 20, izborna lista Dveri - DSS je dobila 46 glasova, Srpska radikalna stranka 14, izborna lista Za pravednu Srbiju - Demokratska stranka 5, izborna lista Boris Tadić, Čedomir Jovanović 4. Levica Srbije, Muamer Zukorlić i Ruska stranka imaju po jedan glas. Nevažećih listića je 5.

Lokalni izbori ponovljeni su danas na biračkom mestu 99 u Tesovištu, gde je od 143 upisana birača glasalo 65.

Lista Građani i građanke

Najveći broj glasova osvojila lista Građani i Građanke Srbije kojima je poverenje poklonio 21 birač.Glas manje dobio je SDS, a treća je lista Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje koja ima 17 glasova.Koalicija Za naše Vranje – zelena Stranka dobila je pet glasova, a Demokratska stranka 2 glasa.Zanimljivo je da ni jedan glas nisu dobili SPS i Jedinstvena Srbija.

J.S.

RIK JOŠ ČEKA PODATKE

Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) nedostaju podaci sa dva biračka mesta da bi mogala da saopšti rezultate ponovljenih parlamentarnih izbora, izjavio je predsednik RIK Dejan Đurđević.

Koalicija Demokratska stranka Srbije (DSS) i Dveri saopštila je da je na ponovljenim izborima osvojila 25 odsto glasova i da je prešla cenzus.

RTS: REZULTATI KASNE ZBOG TUČE?

Rezultati Republičke izborne komisije (RIK) kasne, jer se dogodila tuča na biračkom mestu na Novom Beogradu po završetku glasanja, nezvanično saznaje RTS.

RIK: SNS OSVOJILA 48,25 ODSTO GLASOVA, DSS-DVERI PREŠLE CENZUS

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je u noći između srede i četvrtka preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora prema kojima je koalicija DSS-Dveri prešla cenzus, osvojivši 5,03 odsto glasova izašlih birača. Opširnije možete pročitati OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

SMOKI

04.05.2016. 14:57

Idiotska zemlja pa su takvi i izbori. Menjaju li ti novi rezultati ista bitno? NE. Cemu onda bacanje novca? Koja to strana sila je kupila nase izdajnike pa moraju da ih slusaju. Izbori su zavrseni i tacka. Ide se dalje. Stim sto svako podrivanje legalne vlasti u sledecem mandatu treba strogo kazniti. To ne znaci da nema opozicije i prava glasa ali znaci da NIKO sem legalnih predstavnika drzave ne sme po bilo kom pitanju predstavljati Srbiju politicki bilo gde.Svaka jada bi vlast.

Шумадинац

05.05.2016. 09:04

СНС само потвђује зашто је број 1 у Србији!