U 20 sati zatvaraju se sva biračka mesta u Srbiji i birački odbori kreću da broje glasove birača. Najpre će se brojati glasovi za parlamentarne izbore, a potom za pokrajinske i lokalne.

Istovremeno, završena je predizborna tišina. Tokom večeri Republička izborna komisija će prve podatke saopštiti preliminarne rezultate kada bude obrađeno 30 odsto obrađenog materijala, između 22 i 22,30 sati.

Svoje podatke o rezultatima glasanja prikupljaju i obrađuju i svi izborni štabovi stranaka i koalicija, pa će javnost moći da čuje i te podatke.

Kako je proteklo današnje glasanje možete pogledati OVDE

20:07 - ZATVORENA BIRAČKA MESTA U SRBIJI

U Srbiji su večeras u 20 časova zatvorena biračka mesta na kojima je 6.739.441 građanin s biračkim pravom mogao da glasa na vanrednim parlamentarnim izborima.

Biračima koji su se zatekli na biračkom mestu u trenutku njegovog zatvaranja, biće omogućeno da glasaju.

Istvoremeno, održani su izbori za Skupštinu Vojvodine i lokalni izbori u 17 beogradskih opština, kao i u 138 opština i 25 gradova Srbije.

Za glasanje na parlamentarnim izborima bila su otvorena 8.378 biračka mesta.

RIK će konačne rezultate parlamentarnih izbora objaviti u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta, odnosno do četvrtka, 28. aprila do 20 sati.

20:17 - VUČIĆ STIGAO U IZBORNI ŠTAB SNS-A

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić došao je večeras u izborni štab stranke na Novom Beogradu oko sat vremena pre zatvaranja birališta.

U štab su stigli i potpredsednica stranke Zorana Mihajlović, funkcioner Marko Đurić, dosadašnji ministar privrede Željko Sertić, kao i kandidat za poslanika Miroslav Lazanski.

20:18 - FUNKCIONERI PRISTIŽU U ŠTAB SPS

U izbornom štabu Socijalističke partije Srbije (SPS) okupljaju se stranački funkcioneri gde će zajedno da dočekaju izborne rezultate, a prisutan je i velik broj medijskih ekipa.

U izborni štab socijalista pristigli su stranački čelnici Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić, Akleksandar Antić, Nikola Nikodijević, Branko Ružić, a očekuje se i dolazak lidera socijalista Ivice Dačića.

Kako je najavljeno, prve izjave biće posle 21.30.

Štab SPS foto Tanjug

20:19 - PAJTIĆ U SEDIŠTU DS

Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić stigao je u izborni štab te stranke u Beogradu.Rezultate današnjih izbora u štabu DS-a čekaju i funkcioneri Goran Ješić, Gordana Čomić, Slobodan Milosavljević.

Očekuje da će prvo obraćanje novinarima biti oko 21.00, kada će novinarima prve procene rezultate vanrednih parlamentarnih izbora saopštiti portparolka DS-a Aleksandra Jerkov.

20:25 - STANETIĆ: INFORMACIJE SUGERIŠU DA NE PROLAZI SVE U REDU

Direktor Vojvođanskog građanskog centra Željko Stanetić ocenio je večeras da je trenutno teško analizirati mnogobrojne informacije koje su se u medijima pojavile vezano za neregularnosti na izborima u Srbiji, ali da ta činjenica sama po sebi govori da ne prolazi sve u najboljem redu.

"Neki od mojih kolega su danas na izbornim mestima i deluje da je klima prilično napeta. Svakako ova situacija može da utiče na regularnost izbora, pitanje je samo u kom procentu sve ovo može ugroziti izbore", rekao je Stanetić za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, na ovim izborima pojavile su se nove situacije kojih do sada nije bilo, kao što je slanje SMS poruka glasačima sa službenog broja kompanije Er Srbija, dovođenje radnika Jumka na glasanje i sugerisanje za koga treba da glasaju i slično.

"To su prilično ozbiljne strani, ali se moram ograditi jer još javnost nema proverene informacije. U svakom slučaju sve to ostavlja jednu crnu sliku i utiče na regularnost izbora", kazao je on.

20:26 - DSS: PRVO OBRAĆANjE OKO 21 ČAS

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić stigla je večeras, nešto posle zatvaranja birališta, u izborni štab DSS-Dveri u Beogradu.

U prostorijama DSS-a su i funkcioneri Dragan Maršićanin, Aleksandar Popović i veliki broj novinara. Prvo obraćanje novinarima očekuje se nešto posle 21 čas.

20:28 - CESID: DO 19 SATI GLASALO 52,9 ODSTO

Na parlamentarnim i lokalnim izborima je do 19 časova glasalo 52,9 odsto birača, saopštio je večeras Centar za slobodne izbore i demokratiju.

Procenjuje se da će odziv na izborima biti 56 do 58 odsto, što je nešto više nego 2014. godine, ali manje u odnosu na 2012. godinu.

Foto Tanjug

20:37 - KONAČNI REZULTATI NAJKASNIJE U ČETVRTAK

Konačni rezultati današnjih vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji moraju da budu objavljeni do četvrtka, 28. aprila u 20 časova.

Republička izborna komisija (RIK) do tog roka treba da objavi konačne rezultate u "Službenom glasniku".

Do objavljivanja konačnih rezultata, RIK će objavljivati privremene rezultate.

Od četvrtka, 28. aprila u 20 časova počinje da teče rok od 30 dana za konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije, a mandate će RIK dodeljivati po redosledu na izbornim listama.

Foto D.Dozet

20:41 - ŠEŠELj SE OBRAĆA POSLE 23 SATA

U izbornom štabu SRS u očekivanju prvog obraćanja lidera radikala Vojislava Šešelja okupilo se oko 40 novinara, među kojima je i desetak predstavnika stranih redakcija.

Prvo obraćanje očekuje se oko 21 čas, ali će se tada novinarima obratiti funkcionerka SRS Vjerica Radeta, dok je konferencija za novinare Vojislava Šešelja predviđena oko 23 časa.

20:54 - IPSOS: UBEDLjIVI NAPREDNjACI

Prema rezultatima IPSOS-a Srpska napredna stranka ubedljivi je pobednik ovogoduišnjih izbora, sa preko 50 odsto glasova. Cenzus prelaze i radikali, demokrate i koalicija DSS Dveri, koji svi gledaju u leđa socijalistima.

20:57 - CESID: SNS IMA 56,2 ODSTO

Prema prvim podacima CeSID-a rađenim na malom uzorku, SNS je osvojio 56,2 odsto, SPS 10,9, SRS 7,3 odsto, DS 5,7. CeSID je naveo da će koalicija DSS-Dveri osvojiti 4,4 odsto glasova a koalicija SDS-LDP-LSV 4,1 odsto.

Predsedvnik CeSID-a Bojan Klačar izjavio je za televiziju B92 da su to prvi preliminarni rezultati i da su moguća pomeranja tokom daljeg procesa brojanja glasova.

21:18 - CESID: NA 18 ODSTO OBRAĐENOG MATERIJALA - SNS IMA 52 ODSTO PODRŠKE

Koalicija oko Srpske napredne stranke je po preliminarnim rezultatima na osnovu 18 odsto obrađenog biračkog materijala osvojila 52 odsto poverenja građana, saopštio je večeras CESID.

Po preliminarnim podacima, koalicija SPS - Jedinstvena Srbija osvojila je 14,4 odsto, Srpska radikalna stranka sedam odsto, a Demokratska stranka 5,4 odsto glasova.

Predstavnik CESID-a Bojan Klačar je rekao da je po tim podacima koalicija DSS - Dveri osvojila 4,3 odsto poverenja građana a koalicija SDS-LDP-SV 4,2 odsto poverenja građana.

Klačar je za televiziju B92 rekao i da se još čeka da stignu rezultati glasanja sa ostalih izbornih mesta širom Srbije i da su moguća odstupanja.

Foto D.Dozet

21:23 - DSS-DVERI NA OSNOVU 12 ODSTO MATERIJALA: PREŠLI SMO CENZUS

Iz izbornog štaba DSS-Dveri saopštili su da su na osnovu 12 odsto obrađenog materijala utvrdili sledeće preliminarne rezultate: SNS - 55,40 odsto, SPS 14,09 odsto, SRS - 7,35, koalicija DSS-Dveri 6,32 odsto, koalicija oko DS - 5,67 odsto. Prema njihovim podacima, koalicija SDS-LDP-LSV osvojila je 4,66 odsto, pokret Dosta je bilo oko 3 odsto, dok su ostali daleko ispod cenzusa.

21:30 - REZULTATI SPS (15 % MESTA): SNS 49,4 A SPS 12,4 ODSTO

Srpska napredna stranka, prema podacima Socijalističke partije Srbije sa 15 odsto biračkih mesta, osvojila je 49,4 odsto glasova, a SPS 12,4 odsto, rekao je večeras novinarima funkcioner SPS-a Branko Ružić.

Prvi preliminarni rezultati pokazuju i da je Srpska radikalna stranka osvojila oko 8 odsto, Demokratska stranka 5,9 odsto, koalicija Dveri-DSS oko 5 odsto, pokret Dosta je bilo i koalicija LDP- SDS i LSV po četiri odsto.

21:51 - CESID (31 % MATERIJALA): ZASAD ČETIRI STRANKE SA CENZUSOM

Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), na osnovu 31 odsto obrađenih podataka, Srpska napredna stranka je osvojila 52 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Kako javlja RTS, sledi Socijalistička partija Srbije sa 13,6 odsto, potom Srpska radikalna stranka sa 7,2 odsto i Demokratska stranka sa 5,5 odsto. Prema ovim podacima, ostale liste nisu prešle cenzus.

21:52 - LDP: SIGURNO PRELAZIMO CENZUS

Zamenik predsednika Liberalno demokratske partije Nenad Milić izjavio je da Savez za bolju Srbiju, u kojoj su još Socijaldemokratska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine, sigurno prelazi cenzus.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog objavljivanja preliminarnih rezultata koji se zasnivaju na nereprezentativnom uzorku i istakao da će se ti podaci sigurno promeniti.

Milić je ocenio da izbori nisu bili fer i da su obilovali zloupoptrebama koje se nikada ranije u Srbiji nisu dešavale.

Foto Tanjug

22:04 - IPSOS (20 % MATERIJALA): SEDAM LISTA PREKO CENZUSA

Na osnovu 20 odsto prebrojanih glasova, sedam lista je prešlo cenzus na vanrednim parlamentarnim izborima, saopštio je Ipsos stratedžik marketing.

Srpska napredna stranka ima 49,01 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 11,1, Srpska radikalna stranka 8,1, Demokratska stranka 6,5, Koalicija SDS-LDP-LSV 5,8, Koalicija DSS-Dveri 5,5 i pokret Dosta je bilo 5,2 odsto glasova.

Foto P.Mitić

22:14 - CESID (56 % MATERIJALA): SNS IMA 51,5 ODSTO

Prema novim podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), na osnovu 56,6 odsto obrađenih podataka, Srpska napredna stranka osvojila je 51,5, odsto glasova birača na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Socijalistička partija Srbije je dobila 12,4 odsto, Srpska radikalna stranka 7,7 odsto, a Demokratska stranka 5,4 odsto.

Na cenzusu od pet odsto je koalicija DSS- Dveri, dok su ispod cenzusa koalicija LDP-LSV-SDS sa 4,8 odsto i Pokret Dosta je bilo sa 4 odsto.

22:20 - CRTA (62 % UZORKA): ČETIRI STRANKE PROLAZE,. MOGUĆA POMERANjA

Prema podacima organizacije CRTA sa 62 odsto uzorka, SNS ima 52,96 odsto glasova, SPS 12,14, SRS - 7,48, DS - 5,82 odsto.


Foto M.Anđela

Ispod cenzusa trenutno je koalicija SDS-LDP-LSV sa 4,9 odsto, koalicija DSS-Dveri 4,78 odsto, a Dosta je bilo - 3,98 mesta. CRTA naglašava da u ovaj uzorak nije ušao veći broj birališta u Beogradu i Vojvodini, tako da su moguća pomeranja ovih procenata kada budu obrađena i ta mesta.

22:21 - ČAČAK: NA PRVOM MESTU SNS, DRUGOM DVERI, TREĆEM NS

Najviše glasova u Čačku osvojila je lista Srpske napedne stranke (SNS) kojoj je podršku dalo 42 odsto glasača, objavio je izborni štab Nove Srbije (NS) u tom gradu, prema prvim preliminarnim podacima dobijenim nakon obrađene jedne trećine glasačkih mesta.

Na drugom mestu je lista Dveri sa osvojenih 21,7 odsto, na trećem mestu je NS sa osvojenih 10 odsto, na četvrtom mestu je Socijalistička partija Srbije (SPS) sa osvojenih 7,7 odsto glasova, a na petom Grupa građana "Dr Aleksandar Radojević - za napredniji Čačak" sa osvojenih 5,5 odsto glasova.

22:26 - UŽICE: NAPREDNjACI UBEDLjIVI

UŽICE – Prema preliminarnim rezultatima u 22 časa, u Užicu na republičkim izborima lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ osvojila je 62,88 odsto glasova. Sledi lista „Ivica Dačić SPS – JS“ sa 10,41 odsto, a za njom po broju glasova su Dveri – DSS sa 6,31 procenata, dok je SRS osvojila 5,38 odsto.

Uzorak je na 8 odsto obrađenih glasačkih mesta.

Prema podacima iz izborne komisije u Čajetini, koalicija SNP – DSS – PUPS koju predvodi sadašnji predsednik opštine Milan Stamatović, osvojila je 60 odsto glasova na lokalnim izborima.(N. J.)

22:32 - CESID (65 % UZORKA): TRI STRANKE BLIZU CENZUSA

Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), na osnovu 65 odsto obrađenih podataka, Srpska napredna stranka osvojila je 51 odsto glasova birača na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Socijalistička partija Srbije je dobila 12,10 odsto, Srpska radikalna stranka 7,7 odsto, a Demokratska stranka 5,5 odsto.

Na cenzusu od pet odsto je koalicija DŠ- Dveri, dok su ispod cenzusa koalicija LDP-LSV-SDS sa 4,8 odsto i Pokret Dosta je bilo sa 4,3 odsto.

Direktor CeSID Đorđe Vuković je na konferenciji za štampu rekao da nedostaju podaci sa velikih biračkih mesta u Vojovodini i Beogradu i da su moguća odstupanja u odnosu na ove rezultate 1 do 1,5 odsto po svakoj stranci.

On je izajvio i da je moguće da CeSID neće imati večeras konačne projekcije, jer su tri stranke blizu cenzusa.

22:38 - OEBS: NA KOSOVU GLASALO OKO 44 ODSTO BIRAČA

Na izborima za Skupštinu Srbije na Kosovu je glasalo oko 44 odsto birača, izjavio je večeras portparol misije OEBS-a na Kosovu Senad Šabović.

On je rekao za agenciju Beta da je glasalo oko 47.500 građana, odnosno oko 44 odsto birača od njih 106.094 koliko ih je upisano u birački spisak Republičke izborne komisije Srbije (RIK) za KiM.

Šabović je kazao da su sva biračka mesta zatvorena na vreme, "ali da su se u vreme zatvaranja na nekim biračkim mestima nalazili građani tako da je izborni proces nastavljen dok ljudi nisu završili glasanje".

22:50 - VUČIĆ (77 % OBRAĐENOG MATERIJALA): - SNS IMA 50,9 ODSTO PODRŠKE, TRI LISTE BLIZU PRAGA

Prema podacima izbornog štaba SNS-a na osnovu 77 odsto obrađenog materijala, koje je saopštio predsednik stranke Aleksandar Vučić, lista koju on predvodi osvojila je 50,9 odsto glasova, SPS - 11,23 odsto, SRS - 7,39 odsto, a lista koju predvodi DS - 5,44 odsto glasova.

Prema njegovim rečima, moguća su još neka pomeranja kad su u pitanju tri liste ispod cenzusa: koalicija SDS-LDP-LSV ima 4,71 odsto, Dosta je bilo 4,53, a DSS-Dveri 4,45 odsto glasova

22:54 - SRS: REZULTATI SPORO STIŽU, SNS OSVOJILA 55,29 ODSTO

Lista koju predvodi SNS, prema podacima izbornog štaba Srpske radikalne stranke na osnovu obrađenih glasova sa 349 biračkih mesta, osvojila je 55,29 odsto, lista SPS-JS 13,98 odsto, a cenzus prelazi i SRS sa osvojenih 9,2 odsto i lista Dveri-DŠ sa 6,62 odsto glasova, saopšteno je večeras u SRS-u.

Potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta rekla je da su prema trenutnim podacima ispod cenzusa liste koju predvodi DS sa 4,81 odsto, pokret Dosta je bilo 4,8 odsto i lista LDP-SDS-LSV koja je osvojila 4,65 odsto glasova.

Ona je dodala da rezultati sporo stižu jer predstavnici lista koje se trenutno nalaze ispod cenzusa insistiraju da se glasovi više puta broje.

Upitana da li je SRS zadovoljna preliminarnim rezultatom Vjerica Radeta je kazala da ne može da govori o zadovoljstvu ili nezadovoljstvu dok ne bude obrađeno više biračkih mesta.

Foto Tanjug

22:56 - SNS U KNjAŽEVCU IMA 35 ODSTO

Na lokalnim izborima u Knjaževcu pobedila je SNS sa osvojenih gotovo 35 odsto glasova. Za njima sledi Narodni pokret ''Knjaz'', koji predvodi još uvek aktuelni predsednik opštine Milan Đokić, sa 30 odsto glasova. Koalicija okupljena oko DS ima 13, a SPS 10 odsto glasova. U lokalni parlament ući će i Ujedinjena seljačka stranka sa 5,5 procenata.(Lj. T.)

23:00 - ČAČAK: NEUSPEH NOVE SRBIJE

Nova Srbija u Čačku, posle gotovo dve decenije vladavine, doživela je potpuni fijasko. Stranka Velimira Ilića na lokalnim izborima u rodnom gradu lidera osvojila je, prema još nezvaničnim informacijama, između devet i deset odsto glasova. Tako se našla na trećem mestu po osvojenim glasovima, i to iza SNS (oko 40 procenata) i Dveri (oko 22 odsto glasova).

Ako je suditi po predizbornim obećanjima kandidata za gradonačelnika naprednjaka Miluna Todorovića da će mesto gradonačelnika pripasti onome ko osvoji najviše glasova, te da neće biti prepušteno Iliću, fotelju prvog čoveka grada na Moravi zauzeće upravo Todorović.

Iza Nove Srbije našli sus e SPS sa oko 7 odsto, što je skoro upola manje nego na prethodnim izborima i GG Dr Aleksadar Radojević. (V. I.)

23:09 - LOKALNI IZBORI U NIŠU: DEOBA DRUGOG MESTA

NIŠ – Prema prvim rezultatima na uzorku manjem od 10 posto lista okupljena oko SNS osvojila je na lokalnim izborima za gradsku Skupštinu oko 30 posto, po 10 posto glasova imaju koalicije okupljene oko DS i SPS. Iznenađenje je Radulovićev „Dosta je bilo“ koji je osvojio 9,8 posto. Cenzus za sada prelazi i SRS. Ispod cenzusa su koalicija Dveri-DSS, Grupa građana koju predvodi general Momir Stojanović i „Levica Srbije“.

Zanimljivo je da su u najvećoj gradskoj opštini Medijana najviše glasova osvojili SNS, koalicija oko DS i “Dosta je bilo“. Inače, izlaznost u Nišu je bila 53 posto a s tim d aje najveću izlaznost zabeležena u opštini Niška Banja 62 posto a najmanja na Paliluli tek 49 posto. (D. A.)

23:09 - DS (63 % MESTA): PODRŠKA VUČIĆU MANjA OD 50 ODSTO

Prema podacima sa 63 % obrađenih biračkih mesta koje je saopštio predsednik DS Bojan Pajtić, SNS je osvojio 47,99 odsto glasova, SPS - 11,08, SRS - 8,09 odsto, DS 7,28 odsto, Dosta je bilo 6,06, SDS-LDP-LSV 5,24, a DSS-Dveri - 5,09 odsto glasova.

I on je skrenuo pažnju da su moguća još neka pomeranja procenata kada stignu i rezultati sa preostalih biračkih mesta.

Foto A.Stevanović

23:19 - NOVI PODACI CESID-A: SNS PAO ISPOD 50 ODSTO, U PARLAMENTU MOŽDA PET LISTA

Na osnovu preliminarnih rezultata sa 80,5 odsto biračkih mesta, Srpska napredna stranka osvojila je 49,7 odsto glasova birača a u parlament ulazi još pet izbornih lista, saopštio je večeras CeSID.

Prema tim podacima, na drugom mestu nalazi se Socijalistička partija Srbija sa 11,6 odsto a treća je Srpska radikalna stranka sa 7,7 odsto poverenja birača.

Demokratska stranka osvojila je 5,9 odsto, koalicija DSS-Dveri 5,1 a u parlament bi ušao i Pokret Dosta je bilo sa pet odsto osvojenih glasova.

Predstavnik CeSID-a Bojan Klačar je rekao da je koalicija SDS-LDP-LSV blizu cenzusa sa osvojenih 4,9 odsto glasova.

23:34 - POŽAREVAC: SNS PRVA, SLEDE SPS I DS

POŽAREVAC – Prema preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u Požarevcu lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ osvojila je najviše glasova - 42,73 odsto. Za njom sledi lista socijalista „Ivica Dačić – SPS“, koji su na lokalne izbore izašli samostalno, bez Jedinstvene Srbije, i osvojili 22,85 odsto glasova. Treća lista koja je prešla cenzus je „Demokratska stranka – Dejan Savić“, za koju je glasalo 8,22 odsto birača. Navedeni rezultati lokalnih izbora dobijeni su na osnovu 12,88 obrađenih podataka. (D. N.)

23:47 - KRUPANj: KOMOTNA VEĆINA ZA SNS

Prema nezvaničnim podacima, SNS je, u opštini Krupanj, osvojila 4.649 glasova ili 51 odsto, što joj obezbeđuje 23 od 35 odborničkih mandata koliko ima lokalna skupština.

Prema podacima SPS, ova stranka će imati 7-8 odbornika, DS i PS, "najverovatnije po dva".Naprednjaci sami mogu da osnuju vlast. SNS je, inače, više od dve godine opozicija vlasti koju su činili SPS, DS i DSS. (V. M.)

00:11 - STAMATOVIĆ POBEDIO NAPREDNjAKE

ZLATIBOR - Koalicija SNP – DSS – PUPS – Milan Stamatović, na lokalnim izborima u opštini Čajetina osvojila je više od 60 odsto glasova. U skupštini će se naći i Srpska napredna stranka sa oko 30 procenata, kao i Grupa građana «Zlatiborski pogled» sa 10 odsto podrške.

(N. J.)

00:44 - RIK: SNS 49,3 ODSTO

Republička izborna komisija (RIK) je saopštila da je, na osnovu obrađenih rezultata 27,25 odsto biračkog tela, Srpska napredna stranka na vanrednim parlamentarnim izborima osvojila 49,3 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 12,1 odsto, Srpska radikalna stranka 7,9 odsto, a Demokratska stranka 6,1 odsto.

Predsednik RIK Dejan Đurđević je izjavio da je koalicija Socijaldemokratske stranke, Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine dobila 4,97 odsto glasova, pokret Dosta je bilo 4,94 odsto, a koalicija pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije 4,91 odsto.

Prema njegovim rečima, važećih je bilo 97,04 odsto listića, a nevažećih 2,86 odsto.

On je objasnio i da RIK ne daje procene na osnovu uzorka, već na osnovu obrađenih podataka sa izbornim mesta i dodao da izborni rezultati mogu da se prate na video bimu ispred RIK.

00:53 - TONČEV I ZAHARIJEV PONOVO UBEDLjIVI U SURDULICI I BOSILEGRADU

Prema podacima iz izbornog štaba SPS u opštini Surdilica, na lokalnim izborima Lista SPS –a koju predvodi Novica Tončev odnela je ubedljivu pobedu, naime kako kako je Novostima rečeno od 44 izbornih mesta pobedili su na 40.

Vladimir Zaharijev je u Bosilegradu odneo ubedljivu pobedu od 31 izbornog mesta, pobedio je na 29. J.S.

01:09 - CESID (90,6): SNS 49,2 ODSTO; CRTA (96 ODSTO): SNS 48,6 ODSTO

Crta (uzorak od 96 odsto): SNS - 48,6 SPS - 11 SRS - 7,86 DS - 6,09 Dosta je bilo 5,81 DSS-Dveri - 5,09 SDS-LDP-LSV 5,05.

Cesid (uzorak 90,6): SNS - 49,2 SPS - 11,3 SRS - 7,9 DS - 5,9 Dosta je bilo - 5,7 DSS-Dveri - 5,10 SDS-LDP-LSV - 5