VLASNICI kuća ili nekih drugih objekata u kojima će se glasati na izborima u nedelju dobiće nadoknadu za iznajmljivanje prostora za biračko mesto u iznosu od 5.000 dinara.

Građani koji su delili pozive za glasanje za republički parlament i ostavljali ih u sandučiće, zaradili su 4,60 dinara po obaveštenju. Oni koji su ovaj posao sprovodili u Vojvodini, za izbor novih članova pokrajinske skupštine plaćeni su 1,5 dinara po pozivu.

Ovo su samo neki od troškova za sprovođenje izbora koji su precizirani odlukama o naknadama republičke i pokrajinske izborne komisije.

Predsednici i zamenici biračkih odbora dobiće u izbornom danu nadoknadu od 2.500 dinara, a članovi po 1.500 dinara dnevnice. Tarifa za biračka mesta u inostranstvu je 20 odnosno 15 evra.

Za nabavku i prevoz izbornog materijala odobreno je 5.000 dinara po poziciji za glasanje. Svaka komisija imaće i još 500 dinara za umnožavanje dela dokumentacije.

Ljudi koji rade na poslovima za sprovođenje izbora u radnim telima dobiće jednokratno po 15.000 dinara. Oni koji su obučavali predsednike i zamenike izbornih komisija kako da rade u izbornom danu, zaradili su 10.000 dinara za obuku.