Popović: Ustaška politika nikada nije prekinuta

Novosti online

10. 04. 2016. u 16:13

Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod u Hrvatskoj, i da ne dozvoli da se ustaška zverstva počinjena u Drugom svetskom ratu i tokom Oluje - ikada ponove", izjavio je Nenad Popović, predsednik SNP

Поповић: Усташка политика никада није прекинута

"Očigledno je da kontinuitet fašističko-ustaške politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. Zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod u Hrvatskoj, i da ne dozvoli da se ustaška zverstva počinjena u Drugom svetskom ratu i tokom Oluje - ikada ponove", izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, tokom posete beogradskoj opštini Grocka.

On je povodom 75 godina od početka Drugog svetskog rata na prostoru tadašnje Jugoslavije i zločina nakon uspostavljanja Nezavisne Države Hrvatske, istakao da je genocid nad Srbima u NDH "jedan od najvećih zločina u istoriji čovečanstva".

"Hrvatska nikada nije kažnjena za zverstva koje je tada počinila protiv Jevreja, Srba i Roma. Zamislite, NDH je tada radila nešto što nije radila ni fašistička Nemačka - imala je logore specijalizovane za mučenje i ubijanje srpske dece. Hrvatska za to ne da nije kažnjena, već se i danas podsmeva srpskim žrtvama, veličajući Anta Pavelića, uzvikujući na fudbalskim utakmicama ustaške pozdrave, slaveći Oluju, najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata", poručio je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Слобода

10.04.2016. 16:46

Треба стално причати о њиховим злочинима, да не би отишло у заборав. А и треба се бранити од њихове фашистичке пропаганде, која је у последње време узела маха. Ми нон стоп ћутимо, зато и увек настрадамо.

Флавије Јовијан

10.04.2016. 19:41

Хрватска никада није кажњена за своја зверства управо зато што смо ми добровољно пристали да у сфрј ћутимо о њиховим злочинима и на тај начин их прећутно амнестирамо! Зато сада морамо да подсећамо и њих, а још важније остатак света, колико је та фашистичко-усташка политика део њиховог националног идентитета против ког морају стално да се бора да се опет не повампири. Јер нису они та зверства чинили само у Другом рату, чинили су их и у Првом рату у Мачви, само тада у аустроугарским униформама!

xyz

12.05.2016. 21:52

@Флавије Јовијан - Hrvatska nije kaznjena za Jasenovac nego je nagradjena,a Srbija je kaznjena.Srbija je 45. smanjena, razvlascena, pretvorena u nekakvu uzu Srbiju i stavljena pod starateljstvo tzv. vojvodine i Kosova, od cega ne moze da se oporavi ni danas.Hrvatska nije pretvorena u uzu Hrvatsku, i nije smanjena vec je prosirena poklonjen joj je ceo Jadran.I danas se u Srbiji vodi sumanuta politika da treba unistiti Srbiju i stvarati tzv. vojvodinu cija je jedina svrha da radi protiv Srbije.

Maja Joma

10.04.2016. 20:38

Sve je ovo tacno. A sada ce neki da odu da letuju kod njih i time ce da pljunu na sve ono sto su rekli protiv njih.