Koštunica za Novosti: Ne vraćam se u politiku

P. V.

nedelja, 06. 03. 2016. u 18:04

Коштуница за Новости: Не враћам се у политику
Vojislav Koštunica negirao da će se javno angažovati pred izbore: Najobičnija izmišljotina je da ću podržati bilo koga na izborima

VOJISLAV Koštunica, bivši predsednik DSS koji je napustio i stranku i politiku pre dve godine, kaže za "Novosti" da ne namerava da na bilo koji način učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Povodom spekulacija u medijima da je spreman da podrži koaliciju Narodne mreže i Treće Srbije, sa kojima će, navodno biti i Državotvorni pokret, Koštunica za naš list kaže:

- Pre dve godine dao sam izjavu da se povlačim iz političkog života. Ne bi bilo nikakvog razloga da i danas na to podsećam da se u medijima nije pojavila potpuno netačna informacija o mome tobožnjem ponovnom političkom angažovanju. Moja odluka o povlačenju iz političkog života danas je ništa manje čvrsta od one odluke koju sam prvi put saopštio pre dve godine.

Nekadašnji premijer Srbije je za naš list pojasnio i da napisi i "saznanja" da će podržati javno bilo koju političku opciju na izborima predstavljaju najobičniju izmišljotinu koja nema nikakve veze sa istinom.

Koštunica je, inače, podneo ostavku na čelu DSS pošto njegova stranka nije uspela da pređe cenzus na prošlim parlamentarnim izborima. Posle izbora Sande Rašković Ivić za lidera DSS, Koštunica je zajedno sa grupum funkcionera formalno napustio i stranku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Деки

06.03.2016. 19:15

@Никола - Врхунски интелектуалац, високо морална особа.. Нису га амерички фашисти случајно уклонили са политичке сцене Србије. Добро је жив остао!

Dinarska divizija

06.03.2016. 18:53

Od odvajanja od DS-a i formiranja DSS-a, uvek sam glasao za njega.Srbin, gospodin, demokrata,...Nakon njegovog odlaska iz politike, dobar deo Srbije nema za koga da glasa!

Ivan

06.03.2016. 23:30

Voleo bih da ga vidim ponovo u DSS-u. Nakon njegovog izlaska mnogi foteljasi su napustili tu stranku tako da se DSS prilicno procistio.

Peca

07.03.2016. 01:54

Sreo sam ga u Juznoj Africi u Johanesburgu ispred hotela Balalajke. Čekao je prevoz koji je kasnio zbog saobracaja . Rukovao se sa njim koda smo veliki prijatelji. Kažem mu ajmo na safari za vas je za džabe (imao sam turisticku firmu tamo) On će meni " možda u nekom drugom životu sada nemam vremena za to. Ja se nasmejao i rekoh a sta ako onda ja budem predsednik a ti turisticki vodic.On se nasmeje i kaže e onda ću ja tebe da pozovem na safari za džabe .Naidje mu prevoz i mi se pozdravismo .

CetniK

07.03.2016. 05:08

Vojo vrati se, kako si ti otisao sa politicke scene ovi prevaranti kolo vode i rasprodaju Srbiju.Cacani su uz tebe!

Dragoslav

07.03.2016. 05:22

Razumna odluka. Pametan covek shvati gde nema pozitivne rezultate i taj posao prepusta drugima. Izrucenje Milosevica, ostaje teret Vase savesti gospodine Kostunica, pa i iz toga razloga apstinencija od politike dobra je i za samu Srbiju.

Погрешно

07.03.2016. 13:04

@Dragoslav - Коштуница се ту није ни питао и имао је најмање удела.

Dzentlmen

07.03.2016. 11:20

Vojo, nemoj da se vracas, ti si posten covek i patriota. Takav profil politicara u Srbiji ne moze da uspe. Ovde vladaju poltroni Amerike i zapadnih ambasada.

Забринути гласачи

07.03.2016. 12:56

Требао је да се и даље бори за своја уверења!! Најлакше је одустати!!

Mićović Ranko

07.03.2016. 12:57

Vojo,samo koliko da znaš imao si veoma puno istomišljenika i pristalica, ali i istinski srba u srba veliko je razočarenje u bilo kada si u u opšte napustio politiku asada je li na na tebi je da li ćeš se vratiti ili nećeš