Đilas blokirao DS

D. MILINKOVIĆ

10. 02. 2016. u 21:22

Novosti saznaju - Firma bivšeg lidera demokrata aktivirala je menicu na svoja potraživanja od DS. Minus stranke narastao na 109 miliona dinara, po podacima NBS

Ђилас блокирао ДС

FIRMA "Multikom", bivšeg lidera demokrata Dragana Đilasa, aktivirala je menicu na svoja potraživanja od DS, pa je sada dug ove stranke narastao na 109 miliona dinara - saznaju "Novosti".

Prema podacima Narodne banke Srbije, pre samo nekoliko meseci, demokrate su dugovale 71 milion dinara, a nagli skok minusa nastao je upravo zbog namere Đilasa da namiri svoja potraživanja.

Naime, "Multikom" je u oktobru prošle godine otkupio dug DS od Razvojne banke Vojvodine (RBV), jer je pretila opasnost da banka proda imovinu koju su funkcioneri ove stranke stavili pod hipoteku, uključujući i stan u kojem živi Đilas. On je tada objasnio da je otkup duga bio jedini način da se sačuvaju založene nekretnine, kao i da je njegova firma sa DS potpisala ugovor po kojem se stranka obavezuje da će ga vratiti, za šta je procenjeno da će biti potrebno godinu i po do dve.

Dug demokrata Razvojnoj banci iznosio je 42 miliona dinara, a vrednost oko 15 založenih nekretnina procenjena je na tri puta veću vrednost - oko 120 miliona dinara.

Sekretar DS Milan Popović rekao nam je da je dug DS naglo povećan jer je u iznos ukupne blokade njihovog računa ušla i suma koju stranka duguje firmi "Multikom":

- Đilas, odnosno firma "Multikom", prosto su stali u red za naplatu svojih potraživanja. Dogovorom s njim, postigli smo da banka ljudima ne oduzima kuće, a da DS više ne duguje ni dinara RBV. Dugovanja polako smanjujemo, i to na mesečnom nivou za oko sedam-osam miliona dinara. Kad Đilasova potraživanja dođu na red, i on će biti isplaćen.

PRILOZI UMESTO KREDITA

S obzirom na besparicu u kojoj se DS nalazi, i kampanja ove stranke biće prilagođena finansijskim mogućnostima. Popović nam kaže da nikakve kredite ni pozajamice neće uzimati i da će se u potpunosti osloniti na priloge članstva i simpatizera i prihode koji im sleduju iz budžeta. Zbog toga će i akcenat biti stavljen na kampanju od vrata do vrata, a ne na skup televizijski marketing.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Dejan

10.02.2016. 22:10

Kloshari.Nisu u stanju stranku da vode. Šta reći ili misliti o vodjenju države.Da ne bude zabune, ni SNS nije ništa bolji...16'st godina je prošlo ljudi, od SLOBODANA a mi smo 116 otišli u nazad sa ovim i onim ekspertima.Ljigavci.

Milša Krnjulac

11.02.2016. 13:48

@Boki - DS je prepun novca, dobio ga je od tajkuna i može da se uzme iz Pokrajinske kase koliko god da treba.

salle

11.02.2016. 14:25

@Boki - Definitivno je pukla ljubav na relaciji bivsi i sadasnji predsednik DS-a.

Dejan

10.02.2016. 22:33

Šta je smisao postojanja stranaka ?zar stranke nisu firme, pravna lica osnovana radi sticanaj dobiti (pojedinaca)na žalost, a narod...

PARAcetamolin

11.02.2016. 13:46

Ne verujem da će to učiniti Djilas , on je za Pajtića gospodin i po, Pajtić bi to uradio njemu da je on lider DS.

Đile

11.02.2016. 14:10

Đilas je neverovatan biznismen. Sačekao je da DS skupi novac za kampanju, pa im uvalio... račun. Prvo pare, pa demokratija, tako zapravo glasi slogan DS-a.