Stanislava Pak: Kotromanoviću, ne stavljamo glave na panj

D. R. Đ.

14. 01. 2016. u 08:19

Odgovor savetnice predsednika Srbije odlazećem hrvatskom ministru odbrane Kotromanoviću: Niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačeka egzekuciju

Станислава Пак: Котромановићу, не стављамо главе на пањ

Stanislava Pak Stanković

PREDSEDNIK je učestvovao u ratu 1991-1992. kao građanin Jugoslavije, koji je u to vreme pripadao opoziciji, i ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će on da traje.

Ovako je Stanislava Pak Stanković, savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića, juče reagovala na izjavu odlazećeg hrvatskog ministra odbrane Ante Kotromanovića.

On je rekao da su "Vučić, Nikolić i Dačić bili prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije" i dodao da je "njihova sreća što ja više neću biti ministar obrane".

Stanislava Pak Stanković je podsetila da je Nikolić izjavio da Srbija neće ulagati novac da bi napadala Hrvatsku:

- Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kad su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijalnim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata.

Savetnica predsednika naglasila je da je politika državnog vrha Srbije usmerena na saradnju i stabilnost u regionu:

- Ali niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačeka egzekuciju. Nije jasno šta je svrha provokativnih izjava pojedinih političara u Hrvatskoj? Zašto se konstantno bave prošlošću i korišćenjem zamene teza, pa od žrtve prave agresora?

A JASENOVAC?

Ako toliko žele da se bavimo prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodela nad decom i starima, nerasvetljene slučajeve nestalih - kaže Pak Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Ako si savetnik

14.01.2016. 08:43

Moj savet ti je prestani da mesas se u suverenitet druge zemlje i integritet i volju tudjeg naroda.

Јабре

14.01.2016. 13:24

@Ako si savetnik - Кад они кажу да могу да гађају Ниш ракетама онда тим не сме да се баве представници Србије ? Е мој ти..

sava savanovic(prvi srpski vampir)

15.01.2016. 06:46

@Ako si savetnik - jabre koliko si ti opsednut ratom-tesko je tebi i tvojoj bolestnoj galavi!pitaj tatka kako je bilo 90 kada si sedeo na nosi!

Ortodoks

14.01.2016. 08:48

Hrvatići su sitna riba,ali kao i svaka iskompleksirana sitna riba diže galamu da bi je neko primetio!!to je novonastala veštačka nacija,čiji 70 % su pokatolčeni Srbi i 30% pravih Hrvata(ono malo oko Zagorja) koji su dok ih Srbija nije oslobodila u prvom svetskom rati bili Austrougarski konjušari i sluge!imaju jako veliki kompleks od nas Srba jer imaju problem nacionalnog identiteta i najadniju istoriju na planeti zemlji!čak nemaju ni svoj grb,šahovnicu su im dali Mađari posle raspada carevine!

ISTINA

14.01.2016. 12:04

Svaka drzava mora biti naoruzana da se moze odbraniti ako ne od svih onda barem od najblizih komsija,i to nebitno jesi li neutralan ili nisi jer jednostavno nisi Svajcarska a imas i istoriju iza sebe koja puno kazuje.Da se razumemo rat je obicno *ranje i vecinom ginusirotinja i nevini(bio,vidio),ali nikada nesmes vise dozvoliti da te vode na klanje kao ovce,a desava se u svakomn ratu.Dakle zivi normalno ali uvek budi spreman da ce neko pozeleti tvoje a ti ces morati da se branis,a sa cime ?

sava savanovic(prvi srpski vampir)

15.01.2016. 06:51

@ISTINA - bio vidio ili video?ako si sinovac u pocetku bio kazi ciki ko je bio ko ovce na klanju?ko je tenkove imao ko je imao vbr?i ta orudja ubijale nas fukaru i sa jedne i sa druge i sa trece a i sa cetvrte(imam u vidu kosovo)rat je to sto si rekao u pravu ali zasto tada to nismo shvatili a cerali jedan drugog?e sada sinovac doslo vreme placanja pa se bojimo svega i svacega cak i svoje senke!

Јован

14.01.2016. 13:10

Србија је по величини скоро дупло веће од Хрватске а по природним ресурсима већа бар исто толико. Логично би било, иако уз извесне тешкоће због губитака у НАТО агресији, да се, сходно историском искуству одмах после ратних дејстава, паралелно са реструктуирањем привреде, кренула у озбиљну војну обнову као императив над императивима. На жалост то се није догодило а ратноискусни официри, одмах су пензионисани иако су они часно извојевали Р-1244, која је и данас тапија на КиМ.