Vučić i Nikolić razgovarali o mogućim izborima

Novosti online/Agencije

13. 01. 2016. u 17:09

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastali su se danas i razgovarali o mogućnosti raspisivanja vanrednih izbora, prenose beogradski elektronski mediji, za 17. januar zakazana je sednica GO SNS, a jedna od tema biće upravo izbori

Вучић и Николић разговарали о могућим изборима

Arhivska fotografija

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Glavnog odbora te stranke za nedelju, 17. januara, na kojoj će zatražiti odobrenje većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine stranke ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je saopštila Služba SNS za informisanje na sednici Glavnog odbora razgovaraće se o aktuelnoj političkoj situaciji.

Skupština Srpske napredne stranke zakazana je za 13. februar.

Vučić je izjavio juče da odluku o izborima ne može da donese sam i najavio da će razgovarati o tome sa saradnicima, ministrima i predsednikom Srbije.

Za sutra u podne srpski premijer je zakazao konferenciju za medije na kojoj će se novinarima obratiti u vili "Bokeljka".

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je sednica GO stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali da ne isključuje mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

"Razgovaraćemo o tome šta Srbija mora da uradi do 2020. godine, zbog bržeg napretka ka EU, ali i zbog podizanja boljeg standarda građana naše zemlje", kazao je Stefanović.

Evenutalni vanredni parlamentarni izbori, prema mišljenju analitičara Dejana Vuka Stankovića bili bi neka vrsta "političkog ventila" za vladajuću garnituru.

Politika aktuelne vlade i premijera, uveren je Stanković, dobila bi nesumnjivu podršku birača na eventualnim vanrednim izborima.

"Posvećenost evropskim integracijama i reforme ćemo manje-više imati u istom izdanju kao i sad. Jedino što možda može da bude drugačije jeste konfiguracija moći u parlamentu i eventualno kadrovski sastav nove vlade", rekao je Stanković za Tanjug.

I sociolog Vladimir Vuletić smatra da će vanredni izbori, ukoliko ih bude, potvrditi proevropsku i proreformsku politiku vlade.

Prema njegovom mišljenju, ne treba očekivati da će eventualno raspisivanje republičkih izbora "skrenuti Srbiju sa evropskog puta i procesa reformi".

Sudeći prema nalazuima anketa, ukazuje, SNS bi verovatno dobila ogromnu većinu glasova kao i da bi se ponovo pitala o izgledu vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Pp

13.01.2016. 18:50

@Mareeci - Samo ne znam koji bi bili bolji od ovih sad. Demokrate sigurno ne. Ako budu izbori, nemam pojma za koga da glasam.

Theone

13.01.2016. 18:08

Sad i jeste vreme izbora,2014.ste raspisali izbore na foru da bi bili na vlasti 6 godina.

Micic Vladimir

13.01.2016. 18:29

A otkud to da imaju veliku vecinu.Od 100 ljudi 70 njih je protiv sadasnje vlasti,a i nije Rogozin slucajno svratio kod Seselja.Samo neka budu fer izbori bez namestanja pa da vidimo

dr. sigma 3

13.01.2016. 21:32

hvala novinaru. napisao je istinu dal svesno, nesvesno nije bitno. srbijom ne upravlja vlada nego partija. i to nekakva napredna.to po ustavu nemože. ko ne poštuje volju naroda ili je pokrade nemože biti premijer. idemo na crtu gospodine vučiću.krajcaricu će ovog puta igrati naprednjaci protiv volje naroda. imate vlast i pare a sa moje strane je narod i to većinska volja naroda. poslaćemo vas sve u istoriju. sve partije smućkaj i prospi zbaciće narod sa svoje nejake grbače.dr..Sigma 3 s.r.

Ха! Ха! Ха!

13.01.2016. 21:43

И, шта на крају решише Кирби и Девенпорт - хоће ли бити избора или не?