Dimitrijević ne vraća knjižicu

D. M.

22. 12. 2015. u 12:04

Димитријевић не враћа књижицу

Bojan Dimitrijević

Demokrate će o inicijativi za isključenje istoričara Bojana Dimitrijevića iz stranke, zbog podrške rehabilitaciji Milana Nedića, odlučivati tokom nedelje, na sednici Izvršnog odbora

DEMOKRATE će o inicijativi za isključenje istoričara Bojana Dimitrijevića iz stranke, zbog podrške rehabilitaciji Milana Nedića, odlučivati tokom nedelje, na sednici Izvršnog odbora. Kako nam je rekao Goran Ćirić, predsednik IO, pokrenuti disciplinski postupak biće vođen u skladu sa Statutom, a poziv za izjašnjavanje biće poslat i Dimitrijeviću. On za "Novosti" poručuje da će sigurno ići na sednicu na kojoj će mu se "suditi":

- Ne pada mi na pamet da sam vratim člansku kartu stranke u kojoj sam od osnivanja i u kojoj sam prošao mnogo teže momente. Oni neka rade po svojoj volji i savesti, a ja ću im poručiti da je vreme inkvizicije odavno prošlo. Odlukom da sudbinu jednog člana zbog izjave i stava oko Nedića prelamaju na ovaj način obrukali su i stranku i mene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Боље ПАМЕТАН него ЈАК

23.12.2015. 13:55

Српска историографија (и не само она) није дала објективан суд о трагедијама изазваним нашом тзв "херојском" величином 1914, 1941. и 1999. године. Српско херојство у овим ратовима имало је за последицу две демографске катастрофе и три државна разарања, од којих се Срби можда никада више неће опоравити. Крајње је време да Срби схвате да су нас многобројне Пирове победе (и истицање) довеле до тога да данас не знамо шта нам је држава, или шта су нам државе ?

Bolje RAT nego PAKT

23.12.2015. 14:22

@Боље ПАМЕТАН него ЈАК - To je nacionalistička ideologija koja gleda samo svoj narod , a ne internacionalne interese cele zemaljske kugle.

Bolje NORMALAN nego LUD

23.12.2015. 15:52

@Боље ПАМЕТАН него ЈАК - Da su Srbi više brinuli o sebi, a manje o interesima V.Britanije i SSSR, sada bi bilo 3-4 milona Srba više, i imali bi standard kao evropske kraljevine.