Dinkić ugasio URS, ostao dug od 153 miliona!

V. M. - P. V.

13. 11. 2015. u 20:28

Regionalisti zvanično izbrisani iz registra, neplaćeni računi ostali. Dužni za TV oglase i kiriju. Predsednik stranke ne može da odgovara. Mesečno na lokalu dobijaju 10.000 €

Динкић угасио УРС, остао дуг од 153 милиона!

Dinkić označio i formalan kraj partije koju u ovom trenutku predstavljaju samo lokalni odbornici

POSLE brisanja Ujedinjenih regiona Srbije iz registra, po zahtevu nekadašnjeg lidera Mlađana Dinkića, iza njih je ostao dug od gotovo 153 miliona dinara!

Najviše novca "ursovci" su ostali dužni televizijama za kampanju iz 2012. godine. Predsednik stranke po zakonu ne odgovara za njeno finansijsko poslovanje i ne mogu od njega potraživati novac, pa će ovaj dug ostati nenaplaćen.

Kako za "Novosti" tvrdi izvor iz bivšeg rukovodstva, pored oglasa na televizijama, neplaćeni su ostali i troškovi iznajmljivanja poslovnog prostora na Trgu Republike, ali nema duga prema dobavljačima, štamparijama i bankama.

- Iako je stranka ugašena, račun i dalje postoji i blokiran je zbog duga. Pošto URS još ima odbornike na lokalnom nivou, na taj račun svakog meseca iz budžeta legne oko 10.000 evra koje se preusmeravaju poveriocima - kaže naš izvor.

TROŠKOVI PRE KAMPANJE Rešenje za zloupotrebe u vezi sa dugovima za kampanju moglo bi da bude uvođenje obaveze da se troškovi promocije pokriju pre predavanja finansijskog izveštaja - smatra Nenadić. On kaže da je važno i da se ograniči promocija stranaka na vlasti kroz takozvane redovne aktivnosti državnih funkcionera.

Taj priliv, koji će prestati posle sledećih lokalnih izbora, kada URS i zvanično ostane bez odbornika, nije ni izbliza dovoljan da pokrije finansijsku rupu veću od milion evra. Kako saznajemo, poverioci su od svog potraživanja odustali i uglavnom ni ne pokušavaju da dođu do novca.

- Dugovi političkih stranaka su briga njihovih poverilaca. URS ne poseduje imovinu iz koje bi se dugovanja mogla naplatiti, tako da će oni koji se nisu obezbedili hipotekom ostati bez svog novca - objašnjava Nemanja Nenadić, programski direktor "Transparentnosti Srbija".

Nenadić kaže da je "Transparentnost" posle svake kampanje ukazivala na problem nenaplaćenih dugova političkih stranaka.

- To može da bude prostor za zloupotrebu položaja jer neki poverioci mogu da očekuju da se naplate kroz neku vrstu usluge. Primećeno je, na primer, da mnogi mediji oklevaju da naplate oglase strankama.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

vlada

13.11.2015. 20:59

Dinkić MORA politički da odgovara zbog zloupotrebe "kriznih štabova i upravnih odbora", donošenje podzakonskih akata /uredbi/ van parlamenta, na "brzinu", urušavanja domaćeg bankarstva, prodaju u bescenje celokupnu "privredu" Srbije, ostavivši na ulici oko 800 000 ljudi bez posla ... jer treba više? Ima JOŠ!

zaliv.co

13.11.2015. 21:16

To je sica naspram onoga sta je sve taj covek uradio nasoj zemlji. Ovaj covek je jedan od nekolicine koji su egzekutori nase ekonomije! Pod plastom neke strucnosti i zalaganja za napredak ovaj covek je kao i svi iz tog "G17" radio po naredbama iz SAD...da ovde ima pravde taj covek ne da bi zavrsio na dozivotnoj robiji nego bi zbog njega mi uposlili neka Teslina otkrica pa bi napravili nasu elektricnu stolicu posle koje bi se pretvorio u paru !

iz glave

14.11.2015. 08:22

ekonomski ubica nakon 10g rada odlazi u zasluženu penziju...nego ja uđem u banku uzmem 150 mil i nisam kriv

Vizantijski vizionar

14.11.2015. 08:51

Cilj moje politike je podsticaj razvoja izvorne srpske politike i privrede, pružanjem isključivih prava njihovim stvaraocima.

Istinu

14.11.2015. 21:38

I niko ne odgovara za 153 miliona. A covek uzme hleb da prehrani porodocu i ode u zatvor. Da li je to borba protiv kriminala i korupcije.

Albert

15.11.2015. 13:58

Ovo samo pokazuje da im cilj nije bio bolji život građana nego samo vlast. A kad je nisu dobili - doviđenja, odosmo.