Na vratima haosa

Ratko Dmitrović

30. 10. 2015. u 21:30

Koga Hrvati treba da gađaju s raketama dometa 300 km, šta planira Amerika, zna li Nemačka šta hoće i šta Srbi treba da rade?

На вратима хаоса

Ratko Dmitrović

KAD imate neprijatelja s jasnim, saopštenim ciljevima, odbrana je i lakša i s manje žrtava. Ako znate šta druga strana želi, znate i šta sami možete, koliko ste jaki u predstojećem sudaru, ili nečemu što je već počelo, traje. A šta mi kao narod, Srbija kao država, sada i ovde znamo o planovima onih koji su nam sve, samo prijatelji nisu. Gotovo ništa. Da li zato što su perfidni, igraju dugoročno, s prikrivenom strategijom ili zato što je svet u fazi opšteg haosa, pod inercijama čija snaga se više ne može kontrolisati?

Zna li Amerika, bar što se Evrope i nas u Evropi tiče, šta hoće ili je ovo tumaranje u iznenada spuštenoj sumaglici? Zbignjev Bžežinski, decenijama strateg spoljne politike SAD, tvrdi da ovu velesilu Balkan strateški ne interesuje, kaže da je to slepo crevo američkih interesa. Pa zašto onda Vašington na sve načine brani interese Albanaca na Balkanu. Da li su ogromne sume novca, obezbeđenog kroz trgovinu drogom i astronomski privatni računi uticajnih američkih političara i lobista, jedini odgovor. Zna li Nemačka, onakva kakvom je vide drugi, šta hoće. Ima li neko odgovor na pitanje zbog čega je službeni avion nemačke vlade vratio Ramuša Haradinaja iz Haga u Prištinu, nakon što je Haški tribunal istog pustio na slobodu. Ima li nemačka jasan plan za izbeglice iz Sirije i okolnih zemalja ili je i to samo novi dokaz da smo ušli u sferu haosa.

Hrvatska dobija rakete dometa 300 kilometara. Šta će im? Koga treba da gađaju? Okruženi su zemljama članicama EU, jedino Srbija to nije. Da li ovi koji im prodaju tu "blaženu robu" imaju crvenom olovkom zaokružen neki datum u budućnosti i neki grad na mapi Srbije. Beograd, na primer. I šta to može da donese Balkanu: iznad Bihaća pa dole do Ohridskog jezera? Ukrajina je poput ošamućene štuke zgrabila mamac sa Zapada, krenula na sve što ima ruski predznak i ubrzo shvatila da ono što smo pre pet godina zvali Ukrajinom nikada više neće postojati. Da li su to ili nešto drugo želeli oni što im doturiše mamac? Jasan plan ili haotično mlataranje oružjem i ljudima?

Moskva je preko Lavrova pre dvadesetak dana saopštila Americi: Shvatite da više niste najjači i da se ubuduće bez Rusije ništa na globalu određivati neće. Vašington odbija da vidi ono što mu je pred nosom, jer mu se to pred nosom ne sviđa, ali i dalje u mašti luta nesagledivim prostranstvima Sibira, verujući da će tamo kad-tad dospeti. Putin i Kinezi pripremaju potpuno odbacivanje dolara, što može, kažu najugledniji svetski stratezi, da uzdrma Ameriku do mere potpune ošamućenosti a to, valjda je jasno, znači uvod u novu fazu koju niko neće moći u potpunosti da kontroliše. Posebno na stalno trusnim područjima, naročito na Balkanu.

Šta nam je činiti? Rakete dugog dometa moramo da nabavimo. Ravnoteža straha je najbolji preduslov za nenapadanje, za mir, a uz ovu rabotu valja Milisavu iz okoline Svrljiga obezbediti mogućnost da sve voće koje ubere i prasiće koje uzgoji proda na vreme i po odgovarajućoj ceni. Ako na drugo ne možemo, na to možemo i moramo da utičemo. Niko smo i ništa bez desetine hiljada Milisava širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (66)

Branko

30.10.2015. 21:52

Kap prvo moramo da shvatimo da je strategija zapadnih hijena uspostavljanje fakticnog stanja na terenu putem sporazuma i pregovora koje oni gledaju samo kao sredstvo uspostavljanje relanosti na terenu gde ispunjvanje njihovih obaveza prestaje. Tako su radili decenijama sa Rusijom tako rade i sa nama i svim drugim zemljama koje nisu pokorili. Onda mozemo da gradimo strategiju koja ce ih osujetiti u potpunosti.

Kasno Janko na Kosovo

31.10.2015. 06:47

@Branko - Kao i uvek savršen tekst. Nama nikad dovoljno pameti, naime nikad nismo znali unapred da sagledamo njihove namere, uvek smo bili iznenadjeni, valjda ne razmišljamo da treba nekoga napasti, oduzeti mu njegovo, ili nametnuti našu volju, te stoga uvek se ispostavi da oni prvi udare. A zna se da strategija uspeha je "ko prvi napadne u prednosti je", Mi to nećemo nikad naučiti. Šteta je velika što Evropa ne gleda kako da smiri sav taj haos u koji nas ameri guraju, već im u svemu tome čak idu na ruku.

nikola

30.10.2015. 21:56

pa oni se spremaju uz pomoc amera,eu da ponovo naprave haos na ovim prostorima.sto nisu direktno udarili na srbiju,dok nisu usli u Eu.nasi politicari su izgleda slepi i gluvi.

Ђура Змај

30.10.2015. 21:58

Сви НА СВОЈУ ШТЕТУ играју игру идејних твораца Трећег светског рата, а у корист ЊИХОВУ и на прпоаст свих у Новом светском поретку - чему сва памет овога Света кад сав свој рад троши на рат и пропаст!?!

AntoniusBlock

30.10.2015. 22:05

''Niko smo i ništa bez desetine hiljada Milisava širom Srbije''Не желећи да опонирам г. Дмитровићу, мислим да Милосава на видику нема,село се сатрло а са њим и Србија, на жалост.

Milan

30.10.2015. 22:41

Amerikanci-narod bez maste, tamo neke 1999. kada su videli da im ne ide protiv Srpske vojske setili su se Sopstvene bajke iz I zalivskog rata gde su se navodno citavi Iracki Bataljoni predavali cim bi zaculi zvuk Helikoptera. Resise da posalju 12 u Albaniju pa da svaki dan gledaju Srbe sa belom zastovom ! Prvog dana kada su prisli granici Oborena su dva Apaca za 2 minuta ! Vise nijedan nije prisao Srbiji ! I sada ce neko da nas plasi sa 10 slabijih 30 godina starim Kjovama i Buducih 10 raketa ?

Rat

31.10.2015. 05:35

@Milan - Ti si jedan od onih koji tvrde da smo dobili rat protiv NATO-a. Probudi se !

Da, baš

31.10.2015. 06:59

@Milan - Blago tebi s tom maštom, nastavi da se igraš s lego kockama :)

iz glave

31.10.2015. 07:51

@Milan - svih 12 apača je uništeno na vojnom aerodromu kod Tirane a da nisu ni probali da polete ka SRJ. 26 aprila sa Golubovaca 6 g4 je letelo 3m iznad vode (!!!) i u zoru završili posao. Hvala srpskim junacima!

Milan

31.10.2015. 17:14

@Milan - Naravno da NATO ima zvanicno saopstenje da su se u blizini granice Albanije i Srbije, Sudarila dva Apaca ! Evo kako je bilo te 99. kada sam ja ratovao protiv NATO-a . Neko doneo novine koje je Finansirao NATO i cita : Na Kosovu unisteno 300 Srpskih tenkova, 400 Transportera itd. U vodu tajac, svi pognuli glave, sede, cute. Otrgnem te novine iz ruku ovoga sto cita, iscepam, bacim i kazem drugovima . Lazu, propaganda NATO-a itd, psovke necu da pisem. Malcice vod zivne, a ispalo je da sve LAZU.

gogo

31.10.2015. 22:28

@Milan - A gde ćeš im sramotu nać? Pitaj Pentagon. Pitaj u Tuzli i pitaj u Albniji. Bili svi prizemljeni i u liniji. Američki idioti. Dogovor je da nema priče. Sramota je sramota. A nije srpska. Misli.

СВЕМИР

30.10.2015. 22:48

Укратко - Будући да САД - ЕУ корпорација губи глобални примат, наспрам савеза БРИКС предвођеним Русијом и Кином, бојим се да следе отварања ратних жаришта широм Земаљске кугле. Што се тиче Балканског полуострва јасно јесте ће се наредних година покушати сузбити све већи руски утицај, те да НАТО наоружава хрватску војску нападачким оружјем ради агресије на Републику Српску у којој виде највећи руски утицај, а и уклапа се у великохрватске хегемонистичке намере.

momcilo

30.10.2015. 23:00

svi zaboravljaju dva najvaznija faktora Bog I djavo. bog I tvorac haosa je djavo. engleska koja rukovodi americkom politikom , vec vekovima zivi od, banara, utociste zelenasima, robovlasnistva, opijuma, darvinizam, unistavanja prirode, nacija, moderna POP kultura je engleska, rijaliti sou, sve antihriscanko..... nekadasnjim britancima je apostol bio Josif iz Arimateje, koji sahrani Hrista, danasnji bankari britanije sahranjuju hriscansku kulturu. ovo je licno opredeljenje svih nas, ne nacije

Dejan Niš

30.10.2015. 23:05

po pisanj ovog i predjašnjeg teksta gospodina Dmitrovica,reklo bi se,da pametnijeg coveka u Srbiji nema.ako ih ima neka se javno obrate narodu "kud plovi ova ladja".ako se njen kurs ne promeni,plasim se da se ne ostvari vidjenje predsednika SANU-a za KIM. Ali ni ostala srbija nece bolje proci. PS:Srbijo opameti se,zadnj je cas.

miki

30.10.2015. 23:08

kad bi svi srbi razmisljali ovako gde bi nam bio kraj,ako bog da mladje generacije pokrenuce srbiju na novim temeljima dok polako titoisticka srbija izumire najvece zlo koje je zadesilo srpski narod

Realno

31.10.2015. 17:58

@miki - @miki , Nisi u pravu Miki, Za vreme Tita jugoslavija je bila velika Srbija ali to niste razumeli ili niste hteli , samo da ti potsetim ,glavni grad Beograd vojska srpska ,pravosudje srpsko, dinar srpski, zdravstvo srpsko , sve srpsko ,itd itd da ti ne nabrojim , najveci zlo za srbiju je bio kad ste "birali "Milosevica on je upropastio sve

gogo

31.10.2015. 22:24

@miki - @ Raalno, ti ništa ne znaš. Da su se "pobijali kičići" gde je srpsko 1918. godine, a ne da se pravila usrana Jugoslavija, ti bi se danas zvao Dragoslav a ne Zvonimir ili tak nekak. A da si i mal inteligentan i obrazovan, ne bi se ni javljal. Pusica.

Realno

01.11.2015. 16:48

@miki - @gogo Gogo istina je uvijek bolna dok ga priznas onda ce da ti bude lakse

из главе

30.10.2015. 23:28

centri moći su instrumentalizovali većinu zapadnih država i rade po svom planu. Mi nismo mogli da se udenemo u njihove planove najviše zbog moralnosti , te je logično da partnera tražimo na suprotnoj strani. 90% okupacije počiva na našoj lenjosti i neznanju. Blokadom puteva droge, izgradnjom vatrog baza, bojkotom okup proizvoda, usluga, ideja i kamata dovešćemo sebe za samo 3-5g u situaciju da će onih 10% rešiti strat partnerstvo. A onda će sila ekon-kult-polit gravitacije omogu dobar živ stand

Goran

30.10.2015. 23:29

Dijasporu i ovako niko ne ,,zarezuje,,(cak je i ona patriotski nastrojena a vidno je iz onih par milijardica sto godisnje ubaci u kos)Mada kada gledate spolja ,gospodin vam je ,,saopstio,, deo realnosti.Kada pogledate jos par faktora,jos je crnja.Narod u srbiji je ,,koncentrisan,, na svakodnevnu borbu za opstanak(kao i svuda drugde) i nije svestan da ako se ne probudi!Zavrsicemo kao ,,ovce u toru,okruzene vukovima,,Jel vam spavalice jasno da ste ,,torta,,koju ce mozda vec sutra raseci na komade.

zoran

30.10.2015. 23:58

http://srb.fondsk.ru/news/2015/02/06/timoti-garton-esh-i-poredzhene-putina-s-miloshevihem.html

Zoran

31.10.2015. 00:14

Vecina ljudi ovo vidi i razmislja na slican nacin jednom recju podrzava ali imaju li i nasi politicari jasne vizije svega ovoga ili rade sta im zapad kaze to je pravo pitanje a rekao bih nazalost i problem u najavi..

mile969

31.10.2015. 00:28

Kao što je neko Grćkoj odobrio nenormalne kredite, tako sad isto neko daje zeleno svetlo toj istoj Grčkoj da pušta emigrante koji prolaze preko granice kao kroz švajcarski sir. S obzirom da imaju jaku vojsku i mornaricu dopuštaju da razni šverceri iz Turske nih prebacuju kao da ne postoje granice, tu je i Turska od koje sve počinje. A mi smo se našli na tom putu kao slučajno, dozvolivši da učestvujemo u ovoj igranci bez prestanka. Još samo da ih prihvatimo 50 hiljada i ispunili svoj deo zadatka

mile969

31.10.2015. 00:41

Vi gospodine Ratko sve lepo napišete ali nikako da se dotaknete u njima naših vlasti i zašto one učestvuju u ovo migrantskoj krizi. Naš premijer koji umesto da je zatvorio granice za njih samo što ih još nije pozvao da ostanu ovde, mada je bilo nekih njegovih izjava kad je poredio srpske izbeglice i emigrante i kako to nije neki problem jer eto mi imamo to iskustvo. Ja lično bi uvek bio da nas vodi neko kao Orban, koji je istinski rodoljub i koji voli svoju zemlju, a ne ovi neo-liberalni

ayrton

31.10.2015. 01:25

Ponavljam se kao pokvarena ploca,malo baza Ruskih u Srbiji,i eto blagostanja,niti smo vise nesvrstani,niti cemo ikad u nato

VELEBIT-RSK

31.10.2015. 06:01

Pa sigurno da Amerika ove rakete ne daje tek tako Hrvatskoj. Plan neki imaju to je sigurno i sigurno da ce Srbi biti meta tih raketa. Mene zivo zanima stav zvanicne Srbije po pitanju tog naoruzavanja Hrvatske. Jer ako je Srbija 1995 a mozda i ranije dogovorila sa Hrvatskom predaju RSK. Kako to da 20 godina nakon toga dogovora Hrvatska krsi dato obecanje Srbiji da nikad vise rata za teritorije nece biti ukoliko Srbija RSK prepusti Hrvatskoj?Mislim da su Hrvati i Amerika debelo prevarili Srbiju 95

Јабре

31.10.2015. 13:09

@VELEBIT-RSK - Ти или си провокатор или замишљаш Србију у најмању руку као Русију по снази. А највише су заслужни за пад Крајине Крајишници, поготово оних 90% у западној Славонији који су одбили да се одазову мобилизацији, да су се сви Крајишници одазвали мобилизацији ВРСК би бројала преко 70 000 бораца а да су и из дијаспоре дошли да бране Крајину било би преко 100 000, више него ВРС.

Milovan

31.10.2015. 13:35

@VELEBIT-RSK - Iza Republike Srpske Krajine stoji Rusija koja će u slučaju agresije pomoći Republiku Srpsku Krajinu u naoružanju ako zatreba budite uvereni da ih Rusija neće ostaviti na cedilu. Veliki deo zemalja EU neće žrtvovati svoj narod i svoju državu zarad interesa Amerike koja je bar do sada dokazala .da ih mir u evropi baš mnogo ni ne interesuje Svi ratovi koji se sada vode u svetu za glavnog režisera ima Ameriku. Rezultat tih ratova su stotine hiljada ljudskih žrtava ,razaranje, izbeglice.

VELEBIT-RSK

31.10.2015. 06:08

Gospodin Dmitrovic kaze rakete i mi moramo nabaviti slazem se i ja sa tim. Ali mene nesto drugo zanima mnogo vaznije. Sta ako se dogodi da Hrvati dobiju zeleno svetlo od NATOa recimo hipoteticki da udare na RS u trenutku kad Dodik pokusa sprovesti referendum o ocepljenju od BiH. Dali bi se Srbija u tom slucaju ukljucila u rat protiv Hrvatske iako je u NATO ili bi bila puki posmatrac Hrvatskog divljanja. I ako bi usla u rat dali bi cilj bio povracaj RSK jer Hrvati nisu odrzali datu rec Srbiji ?

gogo

31.10.2015. 22:14

@VELEBIT-RSK - Bravo. Tačno tako oni i razmišljaju. Ali zar ti misliš da bi tu igrala Srbija ili Rusija? Raspitaj se koliko ima članova "Baljšoj teatra" na području RS. Ništa se ne boj. Ništa više neće biti isto. A što je najbolje, neprijatelji Srpstva to slabo shvataju. Njihove ludosti, nama na korist.

VELEBIT-RSK

31.10.2015. 06:34

Gospodine Dmitrovicu nasa Krajina je nazalost zrtvovana da bi danas Srbija zivela u miru i Srbi iz Bosne su na osnovu predaje nase Krajine dobili RS kao entitet. Sustina cele price izmedju Srbije i Hrvatske se svodila na to da Hrvati dobiu drzavu i da im Srbija u tome pomogne. Sve je Srbija ispunila prema Hrvatima do 1995 ali sad vidimo da na scenu stupaju Americki interesi koje ce Hrvatska morati sprovoditi. Jer Hrvati nisu svesni da je njihova drzavnost djavolje skupa kad ti je NATO obezbedi

Јабре

31.10.2015. 13:06

@VELEBIT-RSK - Ти озбиљно мислиш да је неко питао Србију толико ? Независтност Хрватске и уништење Југославије је био и остао Немачки интерес они су увукли Америку да им помаже, Србији су претили отимањем Косова још 91 или 92. У ретроспектру једино исправно би било да СРЈ никад није проглашена и да су Српске земље стајале као једна онда би била Олуја и Бомбардовање немогуће јер ни Хрвати ни Муслимани не би могли инсистирати да се порази народ од 8 000 000 људи.

srbo

31.10.2015. 06:56

sve ste vi u pravu ,ali,ima jedno ali.zaboravili ste ,da li slučajno ili namerno.da se u srbiji nije ništa promenilo.sve je isto od 1944.samo su i dalje isti u srbiji i u crnoj gori.hrvati su uvek bili hrvati a komunisti po nuždi.sada stiže račun za one pesme što su se pevale,amerika i engleska biće zemlja proleterska.e, sada njihova deca isto misle al to ne pevaju ali su ti isti na vlasti.zapad nema sagovornika jer su sve isti a oni sanjima razgovaraju na ovaj način.to je zbilja.

Branko

31.10.2015. 07:47

Svaka ti je zlatna. Izuzetno pametan covek ali dali "nadlezni" citaju sta ovaj covek pise. Njegove kolumne se mogu koristiti u stvaranju strategije za puno politickih problema, Kosovo na primer

Mali bata

31.10.2015. 08:32

Da izbegnemo takve situacije za novu generaciju ispred nas politicara. Novi ustav Srbije nece dozvoliti da politicari koji ne daju za narod i drzavu da dobiju poziciju i vlast.

Dinarska divizija

31.10.2015. 08:41

Cinjenica je, da se mora voditi miroljubiva i mudra spoljna politika.Ekonomski smo unisteni, vojsku nemamo, oruzje isto tako.Ono sta je ostalo od vojske i specijalnih jedinica policije, nalazi se pod komandom nasih zapadnih "prijatelja".Ali, ista ta spoljna politika koju Srbija vodi u zadnjih 10-15 godina, ne lici ni na mudru, a jos manje na patriotsku!Bombardovali nas, uzeli deo teritorije, ponizavaju nas kad god i gde god stignu, a mi trcimo za njima ko izgubljeno stene!Strasno!!!

gogo

31.10.2015. 22:08

@Dinarska divizija - Dinarac, brate, opusti se. Gledaj dalje. Pobedili su samo zato što su imali premoć u vazduhu! Vidi sada šta braća rade i ko će imati prednosti i u vazduhu i na terenu. Već se prave spiskovi dobrovoljaca kod braće. Hoće da nam vrate za naše dobrovoljce na Krimu. Samo lagano i mirno. Što nisi mislio da će biti, biće.

Врач

31.10.2015. 08:54

Србија може да гађа Кроацију јер тамо више Срба нема, а Кроација не може јер половина Кроата живи у Србији.

GALEB BIJELI

31.10.2015. 10:00

Opet po stoti put ista priča! Takodjer- autor je pobrkao stavove jedne velesile unazad 40 godina sa temeljim vrijednostima(humanošću,,solidarnošću,itd,) Npr. kakve veze imaju stavovi prof.Bžežinskog unazad 40 g sa današnjim postulatima američke politike? Vrlo male! ALI- ima veze sa ovim drugim! Amerika radi humanosti neće i ne može dozvoliti istjerivanje 2 mil ljudi! Autoru to ni dan-danas nije jasno, i onda spočitava kako su "svi protiv Srba!" Netočno!

Malo Dete

31.10.2015. 15:03

@GALEB BIJELI - Pazi ustaske pismenosti (Galeb Beli) """ne može dozvoliti istjerivanje 2 mil ljudi""".... Pre bih rekao da se nemoze oprostiti od svoje vojne baze na Kosovu.

Altas

31.10.2015. 17:10

@GALEB BIJELI - Kao Vi sada, neki su pre 80 godina Hitlera i nemački Rajh opisivali kao cilizovane , humanitarne radnike. Amerika je danas predvodnik horde koja ruši sve što je civilizovano i uređeno a EU je "mali od palube", poslušan fizikalac pripravnik.

GALEB BIJELI

31.10.2015. 17:47

@GALEB BIJELI - MALO DETE; Osim izvanredne pismenosti kojoj svjedočim, nastojte bolje memorirati, pratiti redoslijed dogadjaja i razmišljati uzročno-posljedično! U konkretnom slučaju; trebate znati da se plan istjerivanja Albanaca započeo provoditi kada još na Kosovu nije bilo vojne baze! Ne brkajte uzrok i posljedicu!

Dragan P.

31.10.2015. 18:37

@GALEB BIJELI - Galebe, zar stvarno veruješ da je motivacija bilo koje sile za vojnu intervenciju nekakva humanost i sl? Vrlo naivno od tebe. Kako onda nisu prstom mrdnuli kad su u pitanju Srbi iz Hrvatske? Kako se nisu bunili za egzodus Srba sa KiM? Što se tiče isterivanja Albanaca sa Kosova, ono je počelo tek nakon početka bombardovanja, i to kao direktna reakcija upravo na NATO agresiju. Pre bombardovanja toga nije bilo, a od sukoba u pokrajini jednako su bežali i Srbi i Albanci.

КИР СРБИН

31.10.2015. 19:10

@GALEB BIJELI - А да нећете ви У начелу Габеље да браните тих "2 милијуна људи"? Па хајде да видимо и то чудо. Дошли смо вам у Бели Загреб град 1918, 1945, а доћићемо и опет, али овога пута нећете проћи ЛИШО, што би рекли Далмати.

gogo

31.10.2015. 22:03

@GALEB BIJELI - Galebe srećo moja. Prvo nije dva milijuna negoli milijun i sedamsto tisuća. A proba hodanja do tamo i natrag je bila 1999. godine i to si traje 10-15 dama. U narednom historijskom periodu ne bu bilo natrag, za tih istih 1,7 milijuna. No bi bilo ostat u "Velikoj Albaniji". Vladimir Vladimorivič je dal ponudu od koje se nemremo branit! A ti, mili, vidi kaj je to. Drži si hlačice, mili.

Mirko Markovic

31.10.2015. 10:45

Veliku stvar je autor rekao na kraju svog teksta. Moramo se okrenutu selu, seljaku i stati mu u zastitu. Nismo svesni koliki resurs imamo kroz poljoprivredu...

VELEBIT-RSK

31.10.2015. 10:57

Gospodine Dmitrovicu sustina rata i raspada SFRJ je bila da Hrvati dobiju drzavu. Zna se odlicno da tu drzavu nikako nisu mogli dobiti ukoliko im Srbija to ne omoguci. Ameriku nije zanimala Hrvatska potreba za drzavom ali jest Vatikan i donekle Nemacku. Cela stvar je bila na Srbiji ocito su tajni dogovori Cosic - Tudjman -Tudjman Milosevic doveli do Oluje 1995. Srbija je to omogucila Hrvatskoj naivno verujuci da ce konacno prestati Srpsko Hrvatski problemi. Ali sad se vidi da problemi tek slede

Ljubo

31.10.2015. 13:36

@VELEBIT-RSK - Nisi u pravu.Sustina rata u SFRJ je bila ( a I dalje se nastavlja) da se Srbi istrebe sa svih podrucja gde zive (citaj;nestanu sa lica Zemlje).Krenuvsi od Slovenije,najjasnije je to u Hrvatskoj,Kosmet,Makedonija,Crna Gora itd.Ni u Bosni nece biti drugacije,nazalost,samo za neku godinu jos.Srbe istrebljuju jer smo narod najstariji na Svetu.

Капиталистичка револуција

02.11.2015. 09:11

@VELEBIT-RSK - Ниси у праву, јер суштина рата је била како да се смени социјал-комунизам у СФРЈ, а да радничка класа не примети да се десила капиталистичка револуција и да су се створили нови богаташи.Хрвати су уз помоћ Ватикана то одмах схватили, остало је само реализација.

Шевић

31.10.2015. 14:13

Модераторе, сине Бруте.Нисам знао да и Новости објављују само писма подршке руководству ( својих новина)А ја сам један од навијача Новости, али , морам ли да се слажем увек 100%?Дозвољавате ли по некада 70%?

Шевић

31.10.2015. 20:01

@Шевић - Ђота, Бог те мазо јесам.Како примети?

sky

31.10.2015. 15:18

Jasno je ko dan da je kosvo problem globalnog kriminala nije problem ni nacija ni vera ni ideologija.Jedini interes je da amerika ima prvu heroinsku državu na svetu i da to traje što duže ...treba puniti crne fondove za razne operacije.Bžežinski i nije baš mnogo inteligentan kad se bavi zlom a ne dobrim očigledno je satanista i mrzitelj svega ljudskog a i cela ekipa oko njega,tako da neizesnosti nema sve je odavno poznato samo su u pitanju varijacije na istu temu.

BP

31.10.2015. 18:37

Od kakve koristi moze biti poziv na buducnost u kojoj ce srpski narod biti definisan Milisavom iz Svrljiga? Danasnji svet je pun siromaha koji tako zive. Zar Vi stvarno verujete da bi Vasa deca radije zivela u Svrljigu pre nego sto bi prvom prilikom pobegla iz zemlje i buducnosti koju im preporucujete. Kao sto Njegos rece: "Jedna slamka medju vihorove" . Srbi, Hrvati i Albanci su slamke u vetrovima velikih sila. Mudrosti sad treba da se prezive vetrovi sa najmanje stete i zrtava.

Rale

31.10.2015. 19:12

SAD se ponasaju kao ranjeni lav.Nista nije onako kako su njihovi suludi stratezi nacrtali na nekom stolu.Ova prodaja oruzja hrvatskoj nema veze.Redovno ciscenje sladista zastarelog naouruzanja.Hrvatska je jos jedna u nizu deponija.Ali, ja naziremjedan drugi haos, ekonomski.Ugodinama koje dolaze, usledice zatvaranje u sebe, najvecih svetskih ekonomija.SAD ce da dozive kolaps, a sa kolapsom i politicke promene, a evropa ce da osiromasi, ne mnogo, ali ce biti zatvorena u sebe.Samo Azija bi mogla da

gogo

31.10.2015. 21:53

Ovi do sada su sve platili. Po nekim procenama do 2 milijarde USD, a možda i više. Problem je arnautski u tome, da ne mogu da plate 50.000 mrtvih NATO vojnika i oborenih 300-500 NATO aviona. A meč sa tolikom ulogom je već zakazan! Oni koji su im uzeli tolike pare u jednom momentu će ih pitati, zašto su išli toliko daleko i kako su mislili da će njihova mala snaga ne terenu da obavi posao! Bžežinski je rekao da je to slepo crevo američkih interesa. Arnauti će biti najveći gubitnici. Mislite.

Војни лоби

02.11.2015. 09:06

Сви који се баве политиком морају знати да нуклеарне силе сарађују, тј. војни лоби из САД и Русије преко својих агената на Балкану покушавају да спрече мирни договор Србије и Косова, како заједно да уђу у ЕУ, и својим грађанима обезбеде бољи и миран живот, без оружаних сукоба, али онда произвођачи оружја немају зараду..