Nikolić: Hrvatska paradom poručila Srbima da se ne vraćaju

Tanjug

sreda, 05. 08. 2015. u 11:51

Николић: Хрватска парадом поручила Србима да се не враћају
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je Hrvatska vojnom paradom u Zagrebu poručila proteranim Srbima da se ne vraćaju i da ih sve čeka ponovo

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je Hrvatska vojnom paradom u Zagrebu poručila proteranim Srbima da se ne vraćaju i da ih sve čeka ponovo.

"Organizovali su i vojnu paradu. Naravno da paradom nisu obeležili Dan pobede nad fašizmom i nacizmom, Dan pobede nad koncentracionim logorima i genocidom. Kud bi protiv sebe", naveo je predsednik u govoru kojim će se obratiti prisutnima na Akademiji povodom Dana sećanja na stradale i prognane Srbe.

Paradom su proslavili dan kada su nekažnjeno pobili i proterali svoj narod, navero je Nikolić i dodao: "Paradom kažu živim i proteranim Srbima: ne vraćajte se, sve vas čeka ponovo".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Ја

05.08.2015. 12:00

На једној немачкој катедрали у Магдебургу лепо пише дефиниција Хрвата у једној простој реченици, написаној још почетком XVII века !

Тапкарош

06.08.2015. 00:02

@Ја - Моле Бога текстом на зиду да их спасе, а помажу их да би се од њих сачували. Звучи логично, нема шта. То му дође као они што пропагирају за пиће само воду, а лочу вино. Или католички поп заклет на целибат, а кад нико не види не излази из куплераја. Или кад Тито упали жмигавац за лево скретање, а потера кола на десно.Има тога колко оћеш.

smb

05.08.2015. 13:11

predsednik nikolic je na zalost u pravu. svaki narod koji zivi medju drugima je oprezan i postoje samo interesi to mi visedecenijski gastarbeiteri preko granica ne zaboravljamo nijedan dan. samo u titovoj zemlji, opet iz interesa, da se ustaski zlocini posle rata ne bi ganjali, izmisljeno je bratstvo i jedinstvo, a i tadasnji preziveli su tugovali kao danas, cutke i sami sa svojim bolom. srbija je naucila nazalost na daljim zrtvama. ovaj bol ne bledi a i iluzije su nestale. to je jedino dobro.

BACVANIN

05.08.2015. 14:09

Koliko se hrvati ponose sa tom paradom, ostaje cinjenica da je NATO setao svoje stene vukovarskom ulicom.

baba Simana-Joko Ono

05.08.2015. 14:17

Predsenice sta ti porucujes kad dozvoljavas da danas kad Srbija zali za svojim pobijenim i proteranim dozvoljavas da prva televizija vodi antisrpsku kampanju.Stidim se predsednika,premijera i ovakve vlade kad to posmatra mirno i sa odobravanjem.

maniks

05.08.2015. 16:03

Nije to bila vojna parada., ni oni je tako ne zovu.To je najveca povorka odrzana bez glavnog ustase Tudjmana u hrvatsko tisucoj povjesti rvata za hrvatsku drzavu Toj povorci trebalo je da se pridruze i ostali i da zale sto takva jedna tvorevina jos uvek postoji.

simo

06.08.2015. 04:17

na samo paradom nego i zakonima,zagadjenom javnom atmosferom ,diskriminacijom na svakom polju i..

simo

06.08.2015. 04:21

sto sad iz pozadine likuju aranzeri haske presude Gotovini i Markacu na novo posijanom semenu razdora.