Grubač: Promena ustava se sprovodi neustavno

Tanjug

14. 06. 2015. u 14:46

Promena Ustava se vrši na neustavan i nekompetentan način, izjavio je danas ministar pravde Vlade u senci DS Momčilo Grubač

Грубач: Промена устава се спроводи неуставно

Promena Ustava se vrši na neustavan i nekompetentan način, izjavio je danas ministar pravde Vlade u senci DS Momčilo Grubač.

Postojeći Ustav Srbije ima mnogo nedostataka i njegova izmena je veoma odgovoran i složen posao, koji zahteva mnogo vremena, a taj posao je započet u Narodnoj skupštini na "naopak, neustavan i nekompetentan način", ocenio je Grubač.

Formirana je jedna radna grupa, akcioni tim, iako Ustav to ne predviđa, rekao je Grubač, navodi se u saopštenju DS-a.

Vlada u senci je, napomenuo je, formirala jednu radnu grupu koja se bavi problematikom izmene postojećeg Ustava.

Napravili smo spisak od 29 ključnih pitanja, u kojima bi trebalo menjati postojeći Ustav, precizirao je Grubač. "Ta pitanja su bila izložena na sednici Vlade u senci i zaključeno je da ćemo sa tim materijalom obavestiti stranačke organe - Politički savet, predsedništvo i ostale organe," napomenuo je Grubač.

On je ukazao da je ideja da u narednim fazama "otvorimo opštu stranačku diskusiju, da u nju ujključimo celokupno naše članstvo i sve mesne organizacije, a ne samo centralne organe stranke i da na taj način izgradimo stavove stranke o tome kako treba da izgleda budući Ustav."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

principi ustavnog uredjenja i vladavina prava

14.06.2015. 15:03

Narodna skupstina odlucuje o promeni Ustava. Medjutim ako predsednik skupstine sam cini krivicno delo, procedura nema znacenje.

arsa

14.06.2015. 16:16

Koja bre vlada u senci.Ljudi to sto radite je skroz bolesno.Vi nemate podrsku ni cenzis da prodjete a spominjete neku vladu u senci."Zasedala vlada u senci"-pa to moze samo Srbiji da se desi.Ne sporim cinjenicu da se Ustav ne postuje, pre svega od strane aktuelne vlade , a narocito od strne pojedinih ministara koji svojim izjavama bukvalno ismejavaju Ustav Srbije.Za to se nekad, a trebalo bi i sada, ide u zatvor i to na duze.