Agencija za borbu protiv korupcije: 14 krivičnih za neprijavljivanje imovine

Tanjug

14. 05. 2015. u 13:38

Agencija u 2014. godini Tužilaštvu podnela 14 krivičnih prijava zbog neprijavljivanja imovine ili davanja lažnih podataka o imovini, izjavila direktorka te agencije Tatjana Babić

Агенција за борбу против корупције: 14 кривичних за непријављивање имовине

Tatjana Babić

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije je u 2014. godini Tužilaštvu podnela 14 krivičnih prijava zbog neprijavljivanja imovine ili davanja lažnih podataka o imovini, izjavila je danas direktorka te agencije Tatjana Babić.

Predstavljajući članovima skupštinskih odbora za finansije i pravosuđe izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije i o sprovođenju Strategije za borbu protiv korupcije za 2014. godinu, Babić je rekla da 49 odsto aktivnosti koje su predviđene tom strategijom nije ispunjeno.

"Zabrinjava da je tek nešto više od jedne četvrtine aktivnosti iz tog dokumenta ispunjeno u rokovima i na predviđeni način, 49 odsto aktivnosti predviđeno Strategijom nije ispunjeno, u 22 odsto Agencija nije mogla da dođe do podataka koji bi na pouzdan način pokazali da li su aktivnosti ispunjene", rekla je Babić.

Direktorka Agencije je navela da je prošle godine okončano više predmeta kada je sukob interesa u pitanju nego 2013. godine i da je broj postupaka po službenoj dužnosti nastavio tendenciju rasta.

Babić je rekla i da je Agencija u oblasti predstavki i zaštite uzbunjivača imala 2.392 predmeta, da taj broj takođe pokazuje tendenciju rasta i da se u toj oblasti to telo suočavalo sa velikim problemima u pogledu broja zaposlenih, jer je svaki zaposleni imao u proseku 400 predmeta.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije