Ujedinjeni regioni Srbije, iako su se raspali posle prošlih parlamentarnih izbora, kako sada stvari stoje, postojaće "na papiru" do 2021. godine!


UJEDINjENI regioni Srbije, iako su se raspali posle prošlih parlamentarnih izbora, kako sada stvari stoje, postojaće "na papiru" do 2021. godine!

Jer, da bi ih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave "precrtalo" iz registra političkih partija, moraju da prođu dva izborna ciklusa, a da za to vreme URS ne osvoji nijedan poslanički mandat ili da stranački organi donesu odluku o prestanku postojanja.

U nekadašnjem štabu regionalista više nema nijednog funkcionera, niti partijskog organa koji bi i formalno "ugasio svetla" u URS. Kako nam je objasnio lider nekadašnje članice URS, Pokreta "Zajedno za Krajinu", Boško Ničić, stranački organi nikada nisu formalno doneli odluku o prestanku postojanja:

- Prošlog novembra, na poslednju poznatu adresu URS, na Obilićevom vencu u Beogradu, poslao sam dopis da me, ako se stranački organi ikada sastanu, razreše funkcije potpredsednika i obavestio sam ih da više nisam član. Nikakav odgovor nisam dobio.