Dragomir Anđelković: Dobar i loš ekstremizam

03. 04. 2015. u 14:51

Драгомир Анђелковић: Добар и лош екстремизам

Dragomir Anđelković

Razumem one iz okruženja što histerično napadaju Šešelja i koriste ga za udarce na nas. Međutim, ni reč opravdanja nemam za naše delatnike koji ne vide mnogo gore vidove ekstremizma

NAŠI mediji bruje o Šešeljevom ekstremizmu. Region se uzburkao. Samozvani zapadni gospodari sveta su besni. U redu! Možda za sve to postoje bar neki razlozi. Šešelj uistinu ume da bude ekscesan. Em je to njegov politički stil, em je preživeo NATO inkvizicioni progon zbog koga bi i najblaže duše utonule u dubine crnih emocija i sa njima skopčanog napadnog ponašanja.

Razumem one iz okruženja koji imaju suprotne (geo)političke interese u odnosu na srpske, što histerično napadaju Šešelja i koriste ga za udarce na nas. Oni samo rade svoj antisrpski posao. Međutim, ni reč opravdanja nemam za naše medije i tzv. društvene delatnike koji urlaju da je Šešelj ekstremista, a ne vide mnogo gore vidove ekstremizma. Šešelj neretko odlazi u po nas kontraproduktivnu političku krajnost iz, nema sumnje, iskrene ljubavi prema Srpstvu. A mnogi u ovoj našoj Srbiji deluju ekstremistički sa stanovišta pozicija koje su potpuno antisrpske.

Na to me je podsetilo aktuelno zalaganje Borisa Tadića da Srbija uđe u NATO. Sada kada više ne drži vlast javno je rekao ono u prilog čemu je iz potaje, podmuklo - prema svedočanstvima američkih diplomatskih depeša - radio dok je bio na čelu države. A pri tome njegov ekstremizam nije najgori. Setimo se samo raznih Nataši Kandić, Sonji Biserko, Jelena Milić.

Ko govori o njihovom antisrpskom ekstremizmu?

Do mile volje mogu da lobiraju za naše neprijatelje iz regiona ili pak u prilog NATO falangi koja je mnogo zla nanela srpskom narod. Pri tome to rade napadno, ekscesno, uvredljivo. I nikome ništa. Ti ekstremisti se tretiraju kao "civilizovani" borci za tzv. "evropske vrednosti". Za nemali deo od nacionalnog mazohizma obolelih kreatora našeg javnog mnjenja nije sam po sebi problem ekstremizam. Problem je kada on nema antisrpsku, prohrvatsku, proalbansku potku ili je NATO lobistički orijentisan. A kada je sve navedeno prisutno, to je za njih "dobar" ekstremizam, odnosno deo crne ideološke matrice koju ispiranjem mozga naturaju našim građanima.

Dragomir Anđelković, politički analitičar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Naissus

03.04.2015. 16:20

Ziva istina. Na zalost i mnogi nasi gradjani to ne shvataju, a ova vlast u sustini ide Tadcevim stopama. Jadan smo mi narod, sto zbog vlasti a sto zbog sebe samih

Dumar

03.04.2015. 16:55

Tako Dragomire, Srbine, pratim gde god mogu tvoje analize, progovori ti umesto nas, da znaju da ima jos onih koji su se i sad se bore za dostojanstvo ove napacene zemlje.

Александар

06.04.2015. 03:28

Свака част,Србин не сме бити патриота,не сме гајити своју традицију,не сме славити хероје и великих ратова и целу српску историју то је одмах фашизам.Али зато сме се застава велике албаније виорити као и еу-нато заставе на путу ка еу мораћемо се извиути западу и женама у црном што смо се усудили преживети.Боже драги докле смо стигли,немогу свој народ и земљу препознати.Слуша се шта Амбасадори кажу они који су нас деведесетих хтели истребити.