Vučić demokratama: Vi ste kukavice; Živković predsedavajućem: Stoko jedna!

Novosti online

22. 12. 2014. u 18:10

Premijer je optužio demokrate da su pojeli 14 godina zemlje i rekao im da su kukavice jer nisu doneli nijednu reformsku meru. Živković napustio salu

Oko rebalansa budžeta postoji polušala u javnosti - zamislite donose rebalans rebalansa. Ja se nadam da će iduće godine biti bar četiri ili pet kako bismo pokazali koliko smo uštedeli - rekao je Aleksandar Vučić, premijer, objašnjavajući u parlamentu zašto je važno doneti budžet.

- Rebalans smo doneli jer imamo više prihoda nego što smo računali, više smo uštedeli i mi smo zbog toga srećni, a i građani bi trebalo da budu srećni - rekao je Vučić, a prenosi Blic.

On se osvrnuo da su se u Skupštini čule pretnje tipa "videćete vi kad siđete s vlasti" i podsetio na slučaj Gorana Kneževića koji je bio u zatvoru 14 meseci.

- Mi ne brojimi naprednjake i demokrate, već hapsimo kriminalce - rekao je Vučić.

ŽIVKOVIĆ: "STOKO JEDNA!"Predsedavajući Igor Bečić je Zoranu Živkoviću koji je tražio repliku rekao da "svojim uličarskim rečnikom nije zaslužio reč".
Živković je uzvratio sa:
- Stoko jedna!
Bečić je potom Živkoviću izrekao treću opomenu i meru udaljenja. Potom je prekinuo sednicu i zamolio obezbeđenje da "postupi po izrečenim opomenama". Živković je potom sam napustio salu.

On je rekao da se ne pokrivaju gubici Er Srbije, jer Er Srbija nije napravila gubitke.

- Vi ste pravili gubitke jer je to bilo javno preduzeće - rekao je premijer.

Onje naveo da mora da se plati i dug Srbijagasa koji je isto tako napravljen u vreme vlade DS.

- Oni da su ostali na vlasti za šest meseci ne bi bilo ni plata ni penzija. I znaju oni to, ali se malo osokole kad mene nema, pa se bahate kako su se bahatili godinama - - rekao je Vučić.

On je kazao da je ovo prvi drugačiji budžet od svih budžeta, to nije budžet koji će vladi doneti popularnost i smanjuje se u svim segmentima, naveo je.

- Suština ovog budžeta je da smo bili konzervativni i potcenili naše prihode. Deficit budžeta u periodu januar-novembar je smanjen deset odsto u odnosu na isti period prošle godine - kazao je Vučić

On je naveo da je istovremeno povećana naplata PDV i akciza. U budućnosti će građani, obećao je Vučić, videti samo boljitak.

SAMIT KOŠTAO 800.000 EVRA
Premijer je izjavio da je održavanje Samita Kine i zemalja CEE u Beogradu Srbiju koštalo 800.000 evra, a da je od Kine dobijeno 4,5 miliona evra, samo u jednoj donaciji. Premijer je kazao da je to najmanja moguća cifra koja je mogla biti potrošena za održavanje ovakvog skupa. "I Srbiju smo podigli u međunarodnim okvirima. Četiri dana je kineski premijer bio u našoj zemlji. Umesto da kažete 'čestitam, hoću da učestvujem u tom događaju', vi ste pitali koliko košta", rekao je Vučić. On je ponudio da pročita troškove skupova koja je održavala prethodna vlast, rekavši da su to iznosi koji prelaze cifru od milion i milion i nešto era, i to bez učešća uglednih zvanica, premijera, neki "čak i bez našeg premijera".

- Ovaj budžet smo napravili takvim da će svi da se ljute, i ja sam došao da primim sve udarce na svoja pleća - rekao je premijer Vučić.

Budžet je, kako je kazao, podržao MMF i čim bude usvojen izdaće izjavu što, kako je protumačio, znači da najkonzervativnija ustanova bolje od poslanika razume budžet.

- Pri tom oni nisu uračunali rešenje problema Železare, FAP-a Azotare, Petrohemije, a neko će to da reši - kazao je Vučić.

Obraćajući se demokratama on je kazao da u 14 godina koliko su na vlasti FAP nije proizveo ništa a sad će da proizvede.

- A to treba da zahvalimo i slučaju i bogu što je jedan veliki finski entuzijasta i privrednik odlučio da se uhvati u koštac s novim izazovom - rekao je Vučić

On je najavio da će do 31. jauara biti održana velika proslava povodom početka rada Železare u Smederevu.

On je istakao da razume sve ljude koji protestuju na ulicama, ali oni bi morali da razumeju da u poslednja tri meseca "imamo mnogo bolje brojeve".

- I kada dočekamo veće brojeve na prihodnoj, a manje na rashodnoj strani, našoj sreći nema kraja.- rekao je Vučić najavljujući veliki rast već 2016. a da će Srbija već 2015. biti u plusu.

On je optužio demokrate da su pojeli 14 godina zemlje i optužio ih da su kukavice jer nisu doneli nijednu reformsku meru.

Na to je ustao Dragan Šutanovac i nešto dobacivao, na šta su mu izrečene dve opomene.

- Za razliku od vas gospodine (Borislave) Stefanoviću, mislim da posedujem drugačije osobine. Sa šest posto glasova bi me bilo sramota da držim vlast, a vi držite vlast sa tih šest posto - rekao je Vučić i tražio od predsedavajućeg da "Ih" demokrate pusti da viču da im bude lakše.

- Sa šest posto - nastavio je - ne bi mi palo napamet da vladam nigde, a neću da vladam ni sa 16, ni sa 26 odsto, a vama je vlast sve, ništa drugo sem velike vlasti nikada niste ni želeli. A ja želim da ljudi zapamte da smo nekada nešto za njih uradili i po tome se i te kako razlikujemo. Dakle, obećao sam na 26 odsto što vi nikada niste imali, neću biti premijer - rekao je Vučić.

On je Zoranu Živkoviću koji je nešto pokušao da kaže s mesta poručio da “batinaški rečnik ostavi za ulice i za bandere i da s njime ne ulazi u parlament”.

- Ne samo da sam spreman da na tih 26 odsto dam ostavku, već i ukoliko ne budemo mogli da se izborimo sa štrajkovima, ako narod kaže da neće promene, da hoće politiku kakvu je vodila DS, ako žele put do bankrotstva i uništenja Srbije, ako misle da je moguće da se nešto izuzme iz aramžmana s MMF i programa vlade nešto izuzme, mi ćemo da se sklonimo. U fotelji se nismo rodili i u fotelji nećemo da umremo i to je razlika između vas i nas - rekao je premijer.

- Vi ste danas pokazali izuzetno visok stepen nervoze, besa, primitivizma i prostakluka. Nijedan predsednik vlade nije nikada ovako razgovarao s narodnim poslanicima. Sve vreme ste vikali na nas i pitali nas zašto vam pretimo. Ja sam govorio o političkom bumerangu i sigurno će vas stići, čim vama ovako aplaudiraju za tu prazninu - rekao je Stefanović.

On je kazao da zbog takvog obraćanja Vučić duguje izvinjenje građanima.

Vučić je rekao da je rekao samo jednu uvredu - kukavičluk, a da on trpi uvrede demokrata godinama.


Vučić: Neću se kockati sa sudbinom Srbije

Premijer je večeras rekao da se on nikada neće kockati sa sudbinom Srbije i njenih građana, te da zemlja samo uz vladine mere, ko god da je vodi, može i mora izaći iz krize.

Prema njegovim rečima, i van granica naše zemlje je prepoznata hrabrost Vlade u odnosu na politički i svaki drugi kukavičluk koji je vladao Srbijom.

Osvrćući se na one koji stoje iza plakata sa natpisom "Revolucija je jedina solucija", da je i to moguće, ali pod uslovom "da pokažu šta znaju i da niko ne bude linčovan, kao što se to u mandatu proššle vlade događalo".

"Srbija sa mnom ili nekim drugim može i mora da izađe iz krize sprovodeći ove mere. Hoćemo li uspeti ili ne, zavisi od naše odlučnosti", rekao je Vučić i dodao da za njega nema dileme i da bi, ukoliko ne bude u vladi, nastavio da se "bori za ovu zemlju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (191)

lav90

22.12.2014. 18:20

Vučić je uzeo vruć krompir u ruke, ali je pokazao kako se vodi država. Bolji život ćemo osetiti već u sledećoj godini.

vatromet

22.12.2014. 18:24

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku.Kad ds nekog savetuje to je za cudjenje,imali ste sve vreme ovoga sveta i sta ste uradili,unistili ste cak i svoju stranku.

Zvezdica

22.12.2014. 18:24

Ovo je cast slusati,Vucic je sada rekao ono sto je potpuno tacno,samo sto je problem,obraca se ljudima koji nemaju obraza,i ne razumeju ni jednu rec izgovorenu.

Miloš

22.12.2014. 18:27

Ne mogu da verujem da nekima smeta i rebalans kad imamo višak para u odnosu na ono šta smo planirali. Šta bi tek bilo da je sad manjak i posle rebalansa?

Gaga

22.12.2014. 18:27

DS je potpuno devastirala srpsku privredu i finansije. Vuciceva vlada je toliko pozitivnih stvari uradila za tako kratko vreme da cemo vec u 2015. godini da izadjemo iz krize.

dragec

22.12.2014. 18:33

Za toliko godina provedenih u skupstinskoj klupi nista drugo nije ni naucio nego samo da tako ne kulturno dobacuje,i treba da ga opomene kad je takav,.

Strahinja

22.12.2014. 18:33

Narod je u 2014. godini rekao koga podržava i sa kolikom podrškom. Jasno je kao dan da bi neki konačno trebali malo da zapuše usta i da se uzdrže od komentara koji predstavljaju prazne price.

Danica Jovanovic

22.12.2014. 18:34

Srpska privreda pokazuje sve znake oporavka, tako da verujem u Vucicevu prognozu da ce se vec 2015. godine osetiti boljitak i u svakodnevnom zivotu.

Аааааааааахахахахахахахахааа!!!

22.12.2014. 20:07

@Danica Jovanovic - А који су то "svi znakovi oporavka"? Наброј их барем 4 или 5, не мораш више од тога???

Vladimir

22.12.2014. 18:39

Verujem bez rezerve da će Vučićev rad relativno brzo dati rezultate i da će se bolje živeti.

Nadezda

22.12.2014. 18:44

Sve koji se sumnjice da su prekrsili zakon u pritvor i na sud. Dobro proveriti pastira sa vracarskih pasnjaka.

jelena

22.12.2014. 18:45

Er Srbija nije napravila gubitke, ves tadasnji predstavnici vlasti koji sada izigravaju dobrice. To je bilo tada javno preduzeće.

Markovic Dare

22.12.2014. 18:51

Da je tesko, jeste, da je moglo onako kako su nas demokrate vodile, naravno da nije, stvarno vise, stati na put pojedincima koji su unistili citavu privredu zemlje i krenuti putem reformi od kojih u dogledno vreme mozemo ocekivati rezultate.

Darko

22.12.2014. 18:54

Mislim da je dobro što se držimo ovakve politike i dajem podršku da Vučić istraje u tome. Za podizanje ove propale privrede na noge potrebna je ogromna energija, snaga i volja. Zato maksimalna podrška za ovu Vladu da postigne što bolji rezultat, a u korist svih nas.

leon

22.12.2014. 18:56

Kukavice nego šta ...imali su šanse da urade nešto za ovu zemlju i ovaj narod a umesto da rade za njih (narod) radili su za sebe, e sad gledajte kada će te opet dobiti šansu da vodite ovu zemlju....

Vitomir

22.12.2014. 18:56

Tako je tzv. demokratama davno trebalo reći. Ali reč kukavica je mala i beznačajna za njih. Oni su rušili i pokušavaju da i dalje ruše i Srbiju i njen narod i njegovo dostojanstvo. I u tome su neizlečivi. Samo je pitanje za koga, zbog čega i za čije interese su to radili i produžavaju da rade

Strahinja

22.12.2014. 19:01

Živković sa svojim izjavama mi postaje omiljena tema za komentarisanje. Ne može čovek da se ne nasmeje kad čuje šta sve izgovori. Bolje bi bilo da nadležnim organima priča o pljačkaškim privatizacijama dok je on bio na vlasti. Kako su radili, sad bi trebalo da ćuti i da se ne javlja uopšte.

Vladimir

22.12.2014. 19:04

Živković nikad nema neki pametan predlog ili argument da saopšti pa priča svašta. Samo oduzima vreme nekima koji bi možda rekli nešto pametno.

ansev

22.12.2014. 19:08

DS i Živković sa ovakvim komentarima i izjavama su jedni od onih koji navijaju za onaj Đinđićev kamen. Vučić su trudi da nešto uradi, sprovede reforme (čitaj: gura kamen), a ovakvi kao što je Živković navijaju da ne uspe. Neverovatno, da ne upotrebim neki uvredljiv izraz.

kloki

22.12.2014. 19:15

Trebalo bi bar malo da se postide svi koji kritikuju Vučića u poslednje vreme. Čovek celog sebe daje da zemlji Srbiji obezbedi bilo kakvu korist radeći po ceo dan i odlazeći u sve krajeve sveta gde je to potrebno.

ansev

22.12.2014. 19:19

Trebalo bi bar malo da se postide svi koji kritikuju Vučića u poslednje vreme. Čovek celog sebe daje da zemlji Srbiji obezbedi bilo kakvu korist radeći po ceo dan i odlazeći u sve krajeve sveta gde je to potrebno.

Bojan74

22.12.2014. 21:39

@ansev - Sto da se postide? Pa prima platu za to, zar ne? Ne radi dzabe... I te kako ima da se kritikuje kad ne valja, a dosad sem kod vas botova, ne vidim da je nesto krenulo na bolje

Kosta

22.12.2014. 19:24

Vucic je veoma posten, iskren i odgovaran covek, koji radi u interesu gradjana i lepse buducnosti Srbije, za razliku od DS-a, koji samo zele da serviraju lazi ljudima!!! Srbija treba da se ponosi sto ima gospodina Vucica za premijera vlade Srbije i u svoje licno ime cestitam mu na sprovedenim reformama i jacanje ekonomije i privrede Srbije, cestitam mu na svemu sto radi za nasu zemlju, na tolikom trudu i pozrtvovanju ! Zelim vam dobro zdravlje i da se sto duze odrzite na vlasti u inat DS-a !

Dax

22.12.2014. 19:28

Sva podrška odvažnom i dobrom premijeru Vučiću! Živkovića i kompaniju ne treba posebno komentarisati, to su ljudi daleke i ružne prošlosto po našu Srbiju...

Milorad

22.12.2014. 19:29

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić. Ove mere su u velikom interesu Srbije.

zakintos

22.12.2014. 19:32

Vučić nije sam, većina građana je uz njega. On je čovek koji zna šta je prava stvar za Srbiju, onako kako to odluči to je sigurno pravi potez koji će Srbiju voditi ka prosperitetu. Verujem u reforme i bolje sutra.

ranko75

22.12.2014. 19:41

O kakvim vredjanjima govore iz DS. Za onakvo upravljanje Srbijom ih treba najmanje sve dobro izudarati, a posle barem polovinu tih izdajnika na celu sa Tadicem,Sutanovcem i slicnima strpati da odrobijaju neku godinu.

malosanac

22.12.2014. 22:25

@ranko75 - Samo sam čekao kada će neko da kaže "Izdajnici" sad jos da se krene sa "Strani plaćenici"...Lepo se sećam onih dana i čija je to škola. Čitanje komentara je postalo izlišno i uopšte ne predstavlja mišljenje javnosti. A sve zbog "domaćih plaćenika". Ili paćenika? Sve jedno.

Zika

22.12.2014. 19:44

Privreda u Srbiji se definitvno oporavlja posle 14 godina vladavine DS-a. Ocekujem osetan boljitak 2015. godine.

Alex vrnjacki

22.12.2014. 19:49

Jedna od vrlo bitnih ušteda bi bila smanjenje broja poslanika sa 250 na npr. 150. Narod bi to oberučke pozdravio jer shodno veličini i snazi ove države, to je prava mera. A demokrate....dobili su 2000.-te vlast jer su obećali da ne kradu. A napraviše šta napraviše....

goran petkovic

22.12.2014. 19:50

Vucic je u pravu,samo neznam koje su one 3 budale koje su glasale na izborima za zivkovica (nova stranka ima 3 clana). Nisu trebali da skinu 35 posto "politickim" strankama, nisu trebali ni 1 din iz budzeta da im daju pa neka sve stranke zive od clanarine(videlo bi se koja stranka koliko ima clanova). Ovi iz ds drze predavanja sta kako treba a pokazali su za 14 god sta znaju i umeju(za unistavanje drzave su bili na nivou)

Stojanče

22.12.2014. 19:58

Narod ga plaća da širi svoj niški primitivizam. Ne može Srbija da se na agresiju vrati unazad-

mile

22.12.2014. 20:02

Gledam danas TV i izvestaj iz Severne Koreje. Kim Dzong UN nesto govori a masa ljudi stoji, savijenih glava i svi placu. Ja, onako star, slabo cujem a i slabo vidim, prisao sam blize ekranu. E, sada da li je to zarazno ili ne ali i meni doslo da placem.

Mladen

22.12.2014. 20:03

Kako nije sramota sve ove demokrate, sadasnje i jucerasnje. Cetrnaest godina su upropascavali zemlju i najvecu vecinu gradjana, dok su oni gradili vinarije i podizali vile na vracarskim livadama.

Sreten

22.12.2014. 20:11

Ponasanje predstavnika DS-a je ispod svakog nivoa.Poceli su da konacno pokazuju svoje pravo lice.

Mocajac

22.12.2014. 23:25

@Sreten - I meni se u imenu potkrala stamparska greska. Trebalo je da stoji Nocajac. A kod tebe?

Panonski_

22.12.2014. 20:22

Mnogi ljudi su za vreme demokrata imali "seme". Problem je samo sto se onda zemlja zaduzuje i propada i ljudi ostaju bez posla. Ljudi na izborima to nisu hteli. Ok, Htelo je onih 5,6% koji su bili u tim semama, svi ostali nisu. Zato su naprednjaci dobili, i ostali na svega 50%.. Jer vracaju sistem. Nema vise sema, kriminala, ja tebi ti meni. Ima samo da se radi. Da se radi i da se zivi od svog rada, kao svuda u Evropi i svetu. E pa ako ti se to ne svidja, glasaj za DS, vracaju seme garant :).

Mile 55

22.12.2014. 20:30

Vrlo sam iznenađen ovakvom izjavom Živkovića, pa njegov rečnik teško da može da se čuje na najgoroj pijaci, a kamoli u Skupštini.

Peter

22.12.2014. 20:39

Živković je baš preterao. Ne znam kako ga samo nije sramota da se ponaša kao propalica najgore vrste?!

kox

22.12.2014. 20:44

Nema Živković ni gram kulture. Ma svi su oni takvi u DS-u, u njegovoj bivšoj stranci. Dele se kao amebe ali im se bezobrazluk povećava.

malosanac

22.12.2014. 22:30

@marija magdalena - "kinder jaje 22. decembar 2014. 20:44 #3240912Živković se pokazao svojim izjavama kao najveći klošar, a ne političar." U zarez identično... I još kolko komentara šablonskih...

Graje

22.12.2014. 21:11

Zoran Živković je pajac u skupštini, nevaspitani koji nema najosnovnijeg kućnog vaspitanj. Srbija je napokon na pravom putu ekonomskog prosperiteta i razvoja. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti jaka i razvijena i trebalo bi da opozicija ima imalo poštovanja prema premijeru koji radi i bori za interese građana Srbije. Rebalans vbudžeta treba da bude prihvaćen od strane poslanika i da glasaju za ovaj budžet, a nevaspitani Zoran Živković da izađe iz skupštine, i podnese ostavku.

banija

22.12.2014. 21:11

Demokrate jesu "kukavice" u političkom smislu jer su, dok su bili na vlasti, vodili politiku ulagivanja građanima, a visoku cenu takve populističke politike danas plaćaju isti ti građani Srbije u vidu smanjenja plata i penzija, jer se drugačije ne može finansijski stabilizovati zemlja koju su Demokrate dovele do ivice bankrota.

ivo

22.12.2014. 21:16

Sramota da se tako ponasaju DSovci nemogu ih slusati. Vucic je za vas gospodin jer on razmislja o svom narodu. Zo rane Zo rane dodji sebi Zo rane nema pljacke Zo rane.

Obilic

22.12.2014. 21:17

Zivkovic je bruka i sramota Srbije. Covek verovatno nije svestan na kojoj se poziciji nalazi pa je ocigledno da je nedostojan zvanja "Narodni poslanik"

davca

22.12.2014. 21:30

Bravo gosp.Vucicu reci te im istinu u oci,sto se ne sakriju u misiju rupu i cute...sta vise hoce ..njihovo vreme je proslo..

DW

22.12.2014. 21:38

Da su nam žuti (ne mislim na Kineze) pojeli 12 godina života, Vučić je potpuno u pravu. Samo mislim da je bolje FAP prodati Kinezima nego nekoj maloj finskoj kompaniji. Ne znam za primer da manja kompanija preuzima veću.

Uzunko

22.12.2014. 21:39

Dobro je da je Vučić rekao popu da je pop a bobu da je bob ! Vreme skrivalica i lažnog parlamentarizma je prošlo.

Paun

22.12.2014. 21:42

Dobro je da su bivši, konačno u Skupštini raskrinkani pred očima javnosti. Dugo su delili lekcije, šta i kao treba, a dok su bili na vlasti samo su zaduživali zemlju i pravili haos u svim sferama. Njihovi kadrovi i danas imaju pozicije na bitinim mesima u državnoj upravi i javnom sektoru, pa ne čudi što rerorme idu sporo ...

kaličanin

22.12.2014. 21:44

Živković nikada ne bi dobio priliku da svoju nekulturu pokazuje u skupštini Srbije da ga Demokratska Stranka nije stavila na svoju listu, a taj Živković je više odneo, nego što je doneo, glasova DS-u.

Biljana

22.12.2014. 21:47

Treba menjati poslovnik u radu i možda nekim primitivnim narodnim poslanicima, privremeno zabraniti ulaz u Skupštinu, dok ne polože kurs iz pristojnog ponašanja !

Nocajac

22.12.2014. 22:52

@Biljana - Vi iz DS se sluzite svim mogucim sredstvima da oslabite SNS! Svima je dobro poznato da bi takvim poslovnikom SNS izgubila vecinu u Skupstini.

ha,ha,ha,

22.12.2014. 21:48

Znači proslava oko Železare se sa Božića već pomerila na kraj januara? I nema potrebe slaviti početak rada Železare,jer ona najnormalnije radi sa platama smanjenim više od 30%!Smejurija je ko nam rasteže priče o Železari,oni koji ne znaju ni šta je to...pa gospodo maže se na hleb zamislite.....

T Simovic

22.12.2014. 21:50

Zlatno pravilo "srpske" politike, je da kada nemaš argumenata onda vređaš !Dobro je da je narod video ko je vodio zemlju 12 godina, jer gde su nas doveli osećamo na svojoj koži.

fica

22.12.2014. 22:16

Najgore od svega što voli da trpa u svoje džepove narodne pare. Živkoviću, odakle ti vinogradi, kamioni, avioni?

tonka

22.12.2014. 22:20

Ako je Živković nazvao predsedavajućeg stokom, šta tek može od njega očekivati jedan običan građanin?

Тузор

22.12.2014. 22:24

"Он се осврнуо", "Он је рекао", "Он је навео", "Он је казао"... И би тако.

Nele

22.12.2014. 22:30

I ovo je ponasanje bivseg premijera....Mislim da je Srbiji dosta ovako primitivnih politicara koji nisu nista uradili proteklih 12 godina i sa zaslugom su prozvani "kukavice".

Bojan74

22.12.2014. 23:20

@Goran75 - Bitno da Vi imate i lementaro, i drktorske dimplome, i svi drugi dimplomi Vi imate:P

Alen28

22.12.2014. 22:33

Zivkovic je bruka.Covek koji nema elementarnu kulturu komunikacije ne zasluzuje poslanicko mesto.

Влада

22.12.2014. 22:37

Оно што бих посебно нагласио, ова држава и њен народ би били много срећнији без "демократа" и "напредњака"! Свађају се ко је више упропастио Србију, еј...Па сви сте заједно то урадили јер нисте бринули о народу већ о жељама ваших западних послодаваца! Сви заједно сте пример људи који не смеју да примиришу власти ни у месној заједници, а не да воде државу! Џепови пуни, стомаци још пунији, а причате о моралу, поштењу, а народ вам гладује!

Rale82

22.12.2014. 22:39

"Gospodin" Zivkovic je odraz nemoci bivsih vlastodrzaca koji su ostali bez cinjenica i argumenata, svesni su da su samo ruzna proslost.

Bux

22.12.2014. 22:39

Demokrate su imale priliku da sprovedu reforme i da postave temelje zdravoj ekonomiji.Nisu imali hrabrosti za tako nesto i jedini cilj im je bio odrzavanje na vlasti po svaku cenu.

sreto

22.12.2014. 22:41

Gospodine Vucic, rec "kukavice" koju ste upotrebili ne odgovara stvarnosti, oni nisu "kukavcili" pljackajuci Srbiju i srpski narodoni, oni su DERATORI SRBIJE, to im i naziv stranke (DS) govori. Uz to su jos i "PETOKOLONASI" rasturili vojsku, rasturili policiju, hapsili vojnike i generale i prodavali ih u Hag. Bolje reci, ta stranka bi u svakoj demokratskoj drzavi bila zabranjena, radi izdaje drzavnih interesa. U toj stranci ima puno kandidata za CZ !!!

Kata33

22.12.2014. 22:43

Vala neka je izbačen, i treba!!! Prepotentnijeg čoveka od njega nisam videla, a njegov bezobrazluk i ponašanje su iritantni i više nego neprimereni za skupštinu!

Nocajac

22.12.2014. 22:49

Vucic sa mikrofonom protiv opozicije koja ne moze da se cuje jer joj mikrofoni nisu ukljuceni! Gromoglasan, odlucan, neustrasiv, bez kompromisa... Covek bi pomislio da je opet sa Seseljem a ne sa obicnim mikrofonom. Badava Novostima cenzura, narod je to video grubom greskom RTS-a. Kontraproduktivno!

Mendi

22.12.2014. 22:50

Nadam se da će u skorije vreme u Vojvodini biti raspisani izbori, pa da na lep način skinemo ove bahate i nevaspitane demokrate sa vlasti, koja nije legitimna!

Naopaki

22.12.2014. 23:06

@Mendi - Jel kao i po Srbiji sto te postavljali gradonacelnike za koje niko nije glasao! Ustace Srbija uskoro!

Ogorceni

22.12.2014. 22:55

Ja neopravdavam Zivkovica ali i vucic je polivao vodom predsedavajuce i valjao se po sa sekijem po podu itd itd itd. zaboravio to i on i mi

Karakas

22.12.2014. 22:56

Padaju maske bivših i sadašnjih demokrata, koje su vladale po sistemu pretnji i zastrašivanja! Međutim u ovakvom odnosu podrške građana i delovanja vlasti, to izgleda kaoi da gledamo na TV-u neku humorističku emisiju!

tasana

22.12.2014. 22:56

Velika sramota za ponasanje u Srpskom parlamentu i vokabular bivseg premijera.Ko gubi ,ima pravo da se ljuti,medjutim,ovakvo ponasanje Zivkovica je u najmanju ruku-skandalozno!Mnogo bi doticni mogao da nauciod gospodina Vucica.

Šta-smo-mi-trpeli-12godina

22.12.2014. 22:57

Odnos Živkovića prema najvišem državnom organu govori o tome koliko poštuje

Bojan74

22.12.2014. 22:58

Ne prodje dan da nam premijer ne obeca kako ce nam biti bolje, a ja se osetim kao Stefica Cvejk "U raljama zivota"...

Viki

22.12.2014. 22:59

Živković je udaljen iz skupštine i ako nastavi sa takvim ponašanjem takve ne treba pustati u skupštinu da prave cirkus od nje.

Stelt

22.12.2014. 23:39

@Viki - Sramota od uglednih politicara takvo ponasanje za bezveznu stvar? Zuti su sve unistili, sa njihovim koalicionim partnerima pokrali, rasprodali tajkunima i nije ih sramota da se jave za rec. A narocito gospodin Zivkovic koji duguje narodu da objasni odkla ce Nislije platiti struju koje je pozivao na gradjansku neposlusnost i odkla njemu imovina koju je stekao od kako se bavi politikom?

Beyound

22.12.2014. 22:59

Samit nas nekošta ništa u odnosu na to koliko nas je koštala vladavina takozvanih Demokrata!

SUNSHINE

22.12.2014. 23:02

Zivkovic zna samo za sablju.Kada se odrzavao cas kulture i lepog ponasanja nije prisustvovao nastavi.

VITEZ

22.12.2014. 23:02

Jadan je onaj deo naroda koga Živković predstavlja! Nadam se da će na sledećim izborima dobro razmisliti kome svoju sudbinu daju u ruke! Sa ovakvim ponašanjem On nebi smeo biti ni predsednik kućnog saveta! Mada iskreno mislim da mu danas gotovo niko ne želi biti čak ni komšija!

Darmil

22.12.2014. 23:05

Ma nego šta su nego kukavice! Sve što znaju je da kukavički napadaju i prozivaju Vučića za nešto, za šta su, u stvari, oni krivi! A upropastili su državu i narod za vreme njihove vlasti, rasprodali i opljačkali sve što su mogli!

ATLANTIDA

22.12.2014. 23:15

To i jeste pravi Živković koji je danas samo potvrdio već dokazane činjenice o njegovoj kulturi i ophođenju prema ovoj zemlji!

SramDaVasBude

22.12.2014. 23:16

Sramota je za opoziciju sto se ovako ponasa, mislim da ne zasluzuju ni tih 5% ni jedno mesto u skupstinskim klupama. Treba da se osude ovakvi postupci a bahatim poslanicima tipa vinogradar Zivkovic zabrani ulazak u parlament. Nisi na pasnjaku ni u vinogradu Zivkovicu... Trebalo bi da se izvinis za svoje ponasanje...

Sajni

22.12.2014. 23:25

Demokrate su nas i dovele do prosjačkog štapa, a sebe i svoje potomke su dooobro obezbedili! Odakle im uopšte pravo da oni nekom sole pamet, a ponajmanje Vučiću, koji je jedina osoba, koja se posle dužeg vremena, zalaže za narod Srbije!?

Rozmary

23.12.2014. 07:16

@kristina - ...da štede i poslanici i vlada, a ne da se hrane u zatvorenim restoranima za sitne pare dok nesretnici čeprkaju po kontejnerima.

Marija

22.12.2014. 23:27

Da je DS vodio Srbiju kako treba i da se nisu zaduzivali na sve strane, Srbija danas ne bi bila u ovom problemu. Sve pohvale za Vucica, koji se bori svim silama da izvuce Srbiju iz bede.

Marko Škorić

23.12.2014. 10:13

@nikola - @nikola:Nije niko protiv žučne rasprave , ali nazivati kolege poslanike stokom je prosto nedopustivo. To je bruka i sramota, i takvom čoveku bi trebalo zabraniti pristup u skupštinsku salu.

Ilija

22.12.2014. 23:30

Srbija se za vreme DS-a zaduzivala na sve strane. Videli smo dokle nas je to dovelo. Vreme je da se ti dugovi vrate. Zbog DS-a se gradjani nalaze u ovakvoj situaciji. Da nisu krali i zanemarivali interese naroda, ostali bi na vlasti. A sto se tice ponasanja poslanika Zivkovica, suvisan je svaki komentar.

Leonardo

22.12.2014. 23:42

Živković je još jednom pokazao svoju kulturu. A što se tiče poslanika DS-a, neko bi očigledno trebao da im pojasni šta znači pristojnost slušanja sagovornika.

Teodor

22.12.2014. 23:47

Činjenica je da demokrate tokom svoje vlasti nisu započele reforme, verovatno iz straha, da od nepoppularnih mera ne ostanu bez glasova birača. Međutim, ni to im se nije isplatilo. Narod ih je kaznio za generalno lošu politiku koju su vodili.

Видо'је

22.12.2014. 23:53

ГДЕ ВУЧКО САМО НАЂЕ ТОЛИКО БОТОВА?! Новости, морате да ставите неку заштиту против ботова, ово је веђ више чиста глупост.

leon

23.12.2014. 10:19

@Видо'је - Botova ? pa dečko ti si jedan jedini ovde na ovom sajtu ako još ne shvataš šta se dešava u ovoj zemlji...

milan

23.12.2014. 11:04

@Видо'је - Ja sam shvatio ,a to je zbogom demokratijo nije ni čudo da omladina pali preko grane.

leon

23.12.2014. 11:32

@Видо'је - Milane ,omladina je počela da pali preko grane mnogo pre Vučićevog dolaska na vlast ,a za godinu dve počeće se i vraćati jer će imati gde da se vrate...

zvečarka

22.12.2014. 23:53

Kukavice su bili, kukavice će i ostati, uništili su Srbiju svojim neodgovornim ponašanjem i strahom da sprovedi bilo koju reformu!

tatjanaa

23.12.2014. 00:13

@zvečarka - Da su sprovodili tako teske reforme ,danas demokrate ne bi imali ni 2 % glasaca....Bili bi opozicija jos pre pet godina.

Mirko Šuka

23.12.2014. 10:05

@zvečarka - @tatjana:Da su oni bili hrabri da sprovode reforme , umesto što su samo razmišljali kako da se lično obogate , danas bi Srbija već odavno bila u EU i ne bi bili sada u situaciji da smanjujemo plate i penzije.

leon

23.12.2014. 10:17

@zvečarka - Tatjana grešiš , kako onda objašnjavaš toliku Vučićevu popularnost, da su imali više hrabrosti za reforme a manje za krađu i dan danas bi bili na vlasti , pa nije ovaj narod toliko baš naivan koliko ti misliš...

X3M

22.12.2014. 23:53

Demokrate su se tako upecale na ovu Vučićevu prozivku i time potvrdile da je on u pravu. Svakako je potrebna hrabrost da se krene sa reformama.

Miro Đokić

23.12.2014. 09:58

@X3M - @HZM:Reforme su iznuđene i neophodne ako želimo da Srbiju ponovo postavimo na zdrave noge.

lilin

23.12.2014. 05:45

DS se ponašao tako kao da je njihov cilj oterati sve strane investitore iz Srbije, a one koji razmišljaju da li da ulažu u Srbiju odvratiti od te namere, i vratiti ponovo Srbiju u vlasništvo nekolicine domaćih tajkuna.

deda Miloje

23.12.2014. 06:47

Ne treba nama sneg da neki tragove ostave! Iznenađuje li vas danas ćinjenica da su za vreme Živkovićeve vlade preko 10000 ljudi završili u zatvorima?

stara garda

23.12.2014. 07:58

Znaci za vreme ratova i sanckija dok su vladali SPS i SRS nam je privreda cvetala i tek za vreme DS i DSS smo stajali u redovima, dobijali penziju na 40 dana, kupovali benzin iz flasa, fabrike prestale sa radom, nece biti!!!!

Veselin Banovic

23.12.2014. 09:10

Srbija je mnogo toga pregurala, preguracemo i ekonomske reforme a sve u cilju boljeg zivota za nasu decu. Prethodne vlade imaju mnogo los ucinak koji nas je i doveo dovde. Ne mogu se ocekivati cuda preko noci.

Miler

23.12.2014. 09:30

Drago mi je što Zoran Živković u obraćanju u narodnoj skupštini pre svega polazi od sebe. Ako ništa drugo, to je pošteno.

Parapan

23.12.2014. 09:32

Ne, nisu kukavice nego su krenuli tetki da daju lek pa su se zadržali malo, nekih 10-ak godina, ali nema veze, sad će Boris Tadić brzo da se izvini i mirna Bosna.

čiča

23.12.2014. 09:55

Visok ,,nivo kulture,, naših predstavnika u parlamentu , kakvi smo tek mi ostali ako nam u parlamentu sede najbolji

Mrkica

23.12.2014. 10:17

kad nemaju argumente I cime da se pohvale u svom dugogodisnjem radu sluze se uvredama I destrukcijom parlamenta kao institucije.

CVETKO prvi

23.12.2014. 13:35

@Mrkica - ako je naš parlament institucija ....????to su bre , svi sa višom metaloposlastičarskokeramičarskom "višom" školom a možda imaju i 5 min od škole tj. mali odmor! što svi , pametni ljudi , beže od njih ? sve su to dr mr pr , koje je mića /"mega-extra-super trend"/, napravio a nije ih dopravio !

Deja Vu

23.12.2014. 10:54

Ponekad mi se cini kao da neko zeli da iskoristi moju dobrotu za svoje ciljeve, a ja to razumem i radim na svoj nacin.

aca77

23.12.2014. 11:03

Реформе су веома дуг и сложен процес, надам се да ће премијер истрајати у својој борби за бољитак целе земље. Грађани ће сигурно осетити њихов резултат већ у току следеће године.

RINGISPALJ

23.12.2014. 11:17

Narod dodje do svoje devizne ustedjevine zahvaljujuci sadasnjoj opoziciji a te devize su nestale za vreme dok su u vladi sedeli radikali i socijalisti.Posto se sada nemoze udariti na devize jer su u stranim bankama,udara se na dinarsku ustedjevinu penzionera.Hoce li se istorija ponoviti pa da se i penzije vrate zahvaljujuci sadasnjoj opoziciji.

Violeta Jevtic

23.12.2014. 11:56

Pa jesu kukavice i sto sta jos, bolje da ne pisem. Nisu jednu jedinu reformicu mogli da sprovedu. Jedina briga im je bila fotelja, kvalitet i udobnost. I sada su nasli da se javljaju i da se petljaju gde im nije mesto.

baki

23.12.2014. 12:46

pa da li je stvarno da se u srbiji povecavaju prihodi a smanjuju rashodi. to samo vucic moze

ispred resetke zatvoreno drustvo

23.12.2014. 12:55

Jednom politicar uvek politicar ako privatizacija te ne odvuce sudskom presudom na prinudno lecenje ili na odlezavanje zaslugom opet zbog privatizacije nakon sudske odluke.

Nika-1

23.12.2014. 13:16

O Živkoviću ne želim reč da izgovorim, svaki komentar na reči "Stoko jedna" je suvišan!

BOBANA RU 44

23.12.2014. 16:48

Danasnjim svojim prostackim ponasanjem Zoran Zivkovic je sve rekao o sebi nakon vremenske distance od 10 godina koje su iza nas su mi jasni niski dometi Vlade Srbije koju je na veliku zalost gradjana upravo vodio covek koji nije u stanje da vlada svojom glavom, u kojoj je Zoran Zivkovic bio premijer, kao i lutanje u vodjenju tadasnje srpske ekonomske politike.

mirko

23.12.2014. 16:59

U političkom smislu Demokrate jesu kukavice jer nisu imali hrabrosti da se upuste u reforme, već su vodili populističku politiku, a zbog njihove kukavičke politike danas i moraju da se sprovedu sve ove nepopularne mere štednje.

Tard

23.12.2014. 17:29

Šta reći, opozicija kad nema argumenata i kad je nemoćna hvata na galamu, nisu sposobni da doskoče vlasti pa ne biraju sredstva.

Rigoleto

23.12.2014. 19:51

Demokratska vlast je za 12 godina vladavine potpuno uništila Srbiju. Nisu imali ni hrabrosti ni volje da urade nešto dobro za ovu zemlju pa im je sada krivo kada neko drugi to ume i može.

djordje

23.12.2014. 20:16

Zamislite ministra policije kome ubiju premijera a on jos i postane premijer...Taj bi morao da se sakrije u misiju rupu ili da bude u zatvoru.

Sta je ono?

23.12.2014. 21:49

Ponasanje poslanika u Narodnoj skupstini Republike Srbije mora da bude primereno, umereno i akademsko! Poslanik predstavlja gradjane Srbije i samim tim mora dostojanstveno da deluje i prezentuje ideale koje zastupa! Ono sto je poslanik Zivkovic juce zastupao je krajnje nejasno i zabrinjavajuce! Izuzetno zabrinjavajuce!

Velika akcija

24.12.2014. 10:03

Narodni poslanici su predstavnici naroda i kao takvi trebaju da se ponasaju primereno i dostojanstveno! Za ovakvo ponasanje nemam komentar!

Planinsko jutro

24.12.2014. 10:13

Bez komentara! Ponasanje Narodnog poslanika mora biti dostojanstveno i primereno pre svega!

PetarW

24.12.2014. 10:23

Uvek me kod ostataka DS-a fascinirala želja da se u svom najtežem političkom porazu od SNS i premijera Vučića,još uvek nadmeno ponašaju i izigravaju nekakvu "elitu" ,a dobro znamo kako su nemilosrdno upropastili ovu zemlju !

Pjer

24.12.2014. 10:24

To je intelektualna "elita" ondašnje DS,kada su bili "najpametniji"i najjači !!Jasno je kakvi su sada !

Nen293

25.12.2014. 02:28

Napad je najbolja odbrana. Vucic nije kriv sto radi i pokusava od Srbije da stvori civilizovanu drzavu vrednu postovanja.

DEDA - PAUN

27.12.2014. 08:51

Jedina ispravna rec koja nema nikakvo opravdanje je jedna velika sramota da se tako ponasaju ljudi u nasoj Skupstini zar ih zato placa ovaj jadni narod.