Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.

"I to je sve, nema ni 'i' ni 'ali'", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde.

Na ponovljena pitanja novinara u vezi sa Šešeljem i da li je razgovarao sa Haškim tribunalom o uslovima njegovog puštanja, Vucičh je kratko odgovorio "ne".

"Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje", rekao je Vučić.

On je, na pitanja da prokometariše izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Aleksandra Vulina koji je rekao da je puštanje na slobudu Šešelja pokušaj destabilizacije Srbije, premijer Vučić je naveo da Vulina veoma poštuje, ali da to neće da komentariše.

"A što se tiče stabilnosti Srbije i mnogih koji čekaju nekakvu vrstu nestabilnosti, podsećam da su mnogi prizivali 'ukrajinski scenario' u izbornoj kampanji", rekao je Vučić.

On je naznačio da Srbija postaje sve značajniji faktor u Evropi i svetu i to ilustrovao činjenicom da je juče bio francuski premijer Manuel Vals, da je danas sa rumunskim premijerom došao iz Beograda, da je juče bio i crnogorski premijer Milo Đukanović, da za dva dana dolazi albanski premijer Edi Rama, a za četiri

dana i zamenik nemačke kancelarke Angele Merkel, Zigmar Gabrijel.

"Mislim da to dovoljno govori kako se Srbija ponaša", rekao je Vučić.

On je dodao da je preduzeo najteže mere koje je jedan političar mogao da preduzme na teritoriji južne Evrope, a da na to nije nateran.

Naveo je da je to uradio zato što smatra da je to najbolje za zemlju i zato što ga ocena toga što je uradio i što radi interesuje u istorijskom smislu, a ne kako će na to da gleda dnevna politika.

"Ponosan sam na to", rekao je Vučić i dodao da je uveren da će Srbija već od 2016. godine biti zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi.

VUČIĆ: RADIĆU DOK IMAM PODRŠKU NARODA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je njegov posao da vodi zemlju i da će to raditi sve dok za to ima podršku naroda.

"Nikada sebi neću da dozvolim zbog toga što mislim da radim najbolje za svoju zemlju, što radim pošteno i smem svakoga u lice da pogledam, i pošto je to tako, ne želim da držim vlast mimo narodne volje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Ja da budem (predsednik DS i premijer Vojvodine) Bojan Pajtić i da sa šest ili 16 odsto držim vlast, ne pada mi na pamet", kazao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će ući u političku polemiku sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem kad se bude vratio u Srbiju iz Tribunala u Hagu.

Vučić je dodao da će se onoga trenutka kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem, ili bilo kojim drugim političarem, tog trenutka skloniti sa vlasti.

Kako je dodao, on je na mestu premijera narodnom voljom.

"Nemojte da brinete. Ja da držim vlast po svaku cenu, ne pada mi na pamet", poručio je Vučić.

Naveo je da je uveren i da kada ode sa vlasti, kada izgube neke izbore, da će u istoriji jasno i nedvosmisleno, kao što se u Nemačkoj sudi o radu bivšeg kancelara Gerharda Šredera, tako suditi i onome što je on uradio za Srbiju.

"A Srbija će za dve, tri godine biti mnogo bolje mesto za život, sigurnije mesto za život, biće mnogo uvaženija zemlja, a nikada nije bila uvaženija nego što je to danas", zaključio je premijer Srbije.

VUČIĆ:POSLANICI SNS SU UNUTARSTRANAČKO PITANjE

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je boravak poslanika te stranke u istočnoj Ukrajini tokom izbora unutarstranačko pitanje.

Poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić boravili su u Donjecku za vreme izbora koje Kijev ne priznaje.

Stav Vlade Srbije je da priznaje teritorijalni integritet Ukrajine.

Poslanik Đukanović je ranije rekao da da je u Ukrajini boravio kao privatno lice, a ne u svojstvu poslanika.