Vals: Srbija na istorijskoj prekretnici, francuska vlada je tu da vam pomogne

Tanjug

četvrtak, 06. 11. 2014. u 08:52

Валс: Србија на историјској прекретници, француска влада је ту да вам помогне
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od francuskog premijera Manuela Valsa dobio obećanje da će Srbija imati još snažniju podršku Fransucke na evropskom putu
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od francuskog premijera Manuela Valsa dobio obećanje da će Srbija imati još snažniju podršku Fransucke na evropskom putu te da je važno i da imamo konkretnu ekonomsku i svaku drugu saradnju i korist.

Francuski premijer doputovao je danas u dvodnevnu posetu Beogradu gde ga je dočekao srpski premijer.

Posle svečanog dočeka, dvojica premijera imali su tet-a-tet sastanak, nakon kojeg je usledio francusko-srpski poslovni forum koji je u toku. Nakon toga sledi plenarni sastanak dveju delegacija.

Francuskog premijera su pored Vučića dočekali i gradonačlenik Beograda Siniša Mali i deset ministara u Vladi Srbije. Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma, a zatim konferencija za štampu.

Vučić je na sastanku s premijerom Francuske i privrednicima iz te zemlje naveo da sa pozicije prijateljstva koje vezuje dve zemlje treba da pređemo još snažnije na ekonomske teme.
"Srbija je dobro mesto za francuske investitore", poručio je premijer Vučić.

Podsetivši da ukupna ekonomska razmena prelazi 700 miliona evra, da je Srbija izvezla 256,6 miliona evra u Francusku, što je desetogodišnji maksimum, a da je uvezla robu vrednu više od 400 miliona evra, Vučić je ocenio da je Francuska jedna od prvih zemalja koja je došla u Srbiju posle 2000. godine i da su u Srbiji svi ponosni na Mišelin, Lafarž...

S obzirom da su u Srbiji 502 preduzeća u procesu privatizacije Vučić je rekao da očekuje veće učešće francuskih firmi u tom procesu.

On je naveo sa Valsom je razgovarao i o velikim infrastrukturnim projektima, da je bilo reči i o Aerodromu Nikola Tesla koji ima procentualno najveći rast broja putnika u Evropi te da postoji potreba za novom pistom koju bi, kako je naveo, Srbija mogla da izgradi sa francuskim partnerima.

Premijer je pomenuo i da je s gostima iz Francuske razgovarao o metrou u Beogradu, da memorandum koji postoji treba da bude obaveza i dodao da bi nakon mera fiskalne konsolidacije koje Srbija sprovodi i učinka koji budu donele, moglo da se krene u izgradnju.

Istakavši da je Srbija veoma dobro mesto za francuske investicije, premijer je u prilog tome naveo da je Srbija donela dobar Zakon o radu, ali i zakone o privatizaciji i stečaju, kao i da je prva zemlja jugoistočne Evrope koja je samoinicijativno, bez pritiska spolja, hrabro krenula u mere fiskalne konsolidacije.

"Želimo da doprinesemo napretku i da stvorimo uslove za ulaganje francuskih kompanija. Mislim da smo i najboljim mogućim subvencijama pomogli rad francuskih kompanija kao što je, na primer, kompanija "Mišlen", rekao je Vučić obraćajući se delegaciji francuskih privrednika na čelu sa premijerom Valsom i podsetio da Srbija ima slobodnu trgovinu i sa zemljama EU, Ruskom Federacijom, Kazastanom i Turskom.

Takođe, Srbija je jedina zemlja ovog dela sveta koja ima dobru saradnju sa zemljama CEFT-a sa kojima ima izražen suficit, konstatovao je premijer i još jednom pozvao privrednike iz Francuske da ulažu u Srbiju gde su, kako je rekao, uvek dobrodošli.

Vals: Srbija na prekretnici, naša vlada je tu da vam pomogne

Premijer Francuske Manuel Vals rekao je da Francuska shvata da se Srbija nalazi na istorijskoj prekretnici i da njegova zemlja ima ambicije za Srbiju koje su na nivou onih koje ima srpski premijer Vučić.
"Znam da nas sada sluša veliki broj Srba i to nas obavezuje da budemo na novu. Naša vlada je tu", poručio je Vlas na otvaranju srpsko-francuskog biznis foruma.

Istakavši da i činjenica da se forum održava na početku njegove posete Srbiji pokazuje koliki značaj Francuska pridaje ekonomskoj saradnji, Vlas je rekao da dobre istorijske veze između dve zemlje sada moraju da se unaprede mnogo jačim ekonomskim vezama.

"Na vama, privrednim subjektima da obezbede ideje, investicije i radna mesta. Premijer Vučić nam je postavio cilj visoko time što je rekao koliko je radnih mesta u Srbiji otvorila Nemačka", rekao je Vals, podsetivši da je Francuska tek deseti direktni investiror u Srbiji.

Prema njegovim rečima, trgovinska razmena nije na zadovoljavajućem novu ali napreduje.

Posebno je istakao značaj činjenice da je u porastu izvoz Srbije u Francusku i to za 37 odsto u periodu 2012/2013. godine i još 33 odsto tokom prvih osam meseci ove godine.
"To povećanje izvoza u Francusku i druge zemlje je dobra vest za ekonomiju Srbije. To potvrduje da strategija vlade Srbije daje rezultate. Na nama sa francuske strane je da uspostavimo ravnotežu trgovinskog bilansa".

Govoreći o entuzijazmu i poverenju u saradnju sa Srbijom, Vals je rekao da se oni baziraju na dva pozitivna signala - opredeljenju Srbije da ide u EU i koherentnosti razmena između dve zemlje.
"Iako je teško uskočiti u voz u pokretu Srbija je na putu ka EU već ostavarila značajne napore, a poslednji Izveštaj EK je bio veoma pozitivan", rekao je Vlas, dodavši da se Srbija opredelila da se organizuje za novi način funkcionisanja ekonomskog života.

"Znam da ste odlučno preduzeli reforme", rekao je Vals.

Govoreći o oblastima najperspektivnijim za saradnju Vals je posebno istakao infrastrukturu i saobraćaj, naglasivši da bi bez železničkih veza i autoputeva ekonomski razvoj Srbije bio hendikepiran.
"U Francuskoj imamo znanja i iskustva koje želimo da podelimo", rekao je on.

Najavljujući Memorandum o razumevanju za gradnju metroa u Beogradu, francuski premijer je rekao da će to biti strukturni projekat za Beograd i Srbiju, posebno ako se ima u vidu ambiciozna vizija premijera Vučića za glavni grad.

Memorandum će biti potpisan i za Aerodrom Nikola Tesla, rekao je Vals i dodajući da eksperti rade na pronalaženju najboljih rešenja za finansiranje projekta metroa, zaključio: "Memorandum jedan papir, mi čekamo realizaciju".

Potpisivanje više sporazuma

Srbija i Francuska bi danas trebalo da potpišu šest sporazuma, među kojima i memorandume o razumevanju o gradnji metroa i o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji.

Planirano je da premijeri Vučić i Vals i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpišu Memorandum između dveju vlada i grada Beograda o razumevanju o gradnji metroa.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik kompanije „Vansi aeropor“ i generalni direktor aerodroma „Nikola Tesla“Saša Vlaisavljević treba da potpišu Memorandum o razumevanju o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji.

Direktor Direkcije za strategiju i investicije Miloš Stojanović i direktor kompanije „Šnajder elektrik Srbija“ treba da potpišu Pismo o namerama između javnih preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Šnajder elektrik“.

Planirano je i da ministar za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro potpišu Sporazum između dveju vlada o socijalnoj sigurnosti.

Ministarka Mihajlović i ambasadorka Moro treba da potpišu Sporazum u oblasti saobraćaja i infrastrukture, a ministar privrede Željko Sertić i generalni direktor francuske Agencije za tehničku podršku Anjes Arsije Sporazum o tehničkoj saradnji u oblasti javno-privatnog partnerstva.

Vals će se u petak sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, najavljeno je na vebsajtu francuske vlade.

Premijeri Vučić i Vals će potom, kako je navedeno u saopštenju vladine Kancelarije, predvoditi delegacije dveju zemalja na ceremoniji polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, gde će se i obratiti pristunima.

Vučić, Vals, Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković sastaće se zatim u zgradi opštine Obrenovac, gde će se obratiti medijima, i obići će lokalitet na kojem će jednoj višečlanoj porodici biti izgrađena kuća.

Premijer Vals će tokom posete Beogradu razgovarati i sa studentima Beogradskog univerziteta i članovima francuske zajednice u Srbiji, najavljeno je prethodno iz Pariza.

Pročitajte još:
* Manuel Vals: Gleda Obamu, vidi Sarkozija
* Ero podneo ostavku, Vals novi premijer Francuske
* Vals iz Pariza dovodi 35 privrednika
* Iz Francuske puna podrška hrabrim reformama


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (69)

Dragan Jove Torbica

06.11.2014. 09:36

Znači da su ozbiljno shvatili Vučića, 35 privrednika je ozbiljna brojka.

hristina

06.11.2014. 20:41

@Dragan Jove Torbica - Lova, lova! Srbija je posle odbijanja sankcija prema Rusiji postala,za ovaj belosvetski olos jedini ulaz za veliko rusko trziste!

Бајо Пивљанин

06.11.2014. 10:16

Како сада долазе премијери''пријатељских држава'' после великог Путина?

Stefan

06.11.2014. 10:44

Svaka poseta našoj zemlji je korak više na putu Srbije ka napretku. Francuska ukazuje poverenje Srbiji, koju su pojedinci svojom politikom vraćali unazad. Premijer je svojim zalaganjem i postignutim rezultatima, dokazao da će imati dostojnog pregovarača i dobrog domaćina.

JELENA

06.11.2014. 12:00

Verujem da ce biti jos vise investitora iz Francuske i da cemo ostvariti jos bolju saradnju,ne samo sa Francuskom vec i mnogim drugim zemljama u regionu.

karlota

06.11.2014. 12:02

Dolazak francuskog premijera je odlican signal za sve investitore da je Srbija sigurna zemlja za poslovanje

kojot

06.11.2014. 12:07

Premijer Francuske dolazi sa velikom delegacijom od 50 biznismena koji su na celu najvecih i francuskih firm od kojih su neke evropski giganto sto jasno ukazuje na ekonomiju kao glavnu temu ove posete.Veliki broj kontakata i sastanaka kojima politika sluzi kao garant sigurnosti poslovanja bi za Srbiju mogao da donese mnogo toga dobrog

mateja

06.11.2014. 12:08

Francuske kompanije imaju ogromno iskustvo u oblastima saobracaja i infrastrukturne gradnje tako da treba ocekuvati njihovo interesovanje za projekte kao sto su aerodum metro i slicno

konrad

06.11.2014. 12:09

Vreme je da Begrad dobije metro a francuske kompanije su idealan partner jer imaju bogato iskustvo u gradni metroa sirom sveta

nikodim

06.11.2014. 12:10

Francuska ima najbolji sistem zeleznica u Evropi i Srbija moze mnogo toga da nauci od nje

djukan

06.11.2014. 12:11

Vucic svojom energijom i sposobnoscu vodi Srbiju ka evropi sigurnim korakom sto vidimo po odnosu najvecih evropskih zemalja koje imaju prema nama

Profesorka

06.11.2014. 12:40

Poseta francuskog premijera je od velikog značaja za Srbiju. Naime, kao jednu od najrazvijenijih zemalja Evropske unije Francusku svakako treba imati za prijatelja, kako kao podršku na putu ka EU, tako i kao zemlju potencijalnih investitora u Srbiju.

Secam se..

06.11.2014. 18:29

@Profesorka - Da li je mozda i kusner u delegaciji, nas istaknut prijatelj, srpsko-francusko 100 godisnje prijateljstvo.Pamtim ga kao veseljaka, voli da se smeje.....zuta kuca...

siki82

06.11.2014. 14:00

Partnerstvo sa Francuskom u domenu privatnog sektora može nam pomoći sa našom ekonomijom i privredom.

siki82

06.11.2014. 14:01

Partnerstvo sa Francuskom u domenu privatnog sektora može nam pomoći sa našom ekonomijom i privredom.

Miki

06.11.2014. 15:20

Poseta francuskog premijera je od velikog značaja za Srbiju zbog boljih odnosa i veće saradnje

Mikojan

06.11.2014. 15:49

Posle 13 godina neki francuski zvanicnik ovog kalibra dolazi u posetu Srbiji,to valjda znaci nesto sto se tice podrske trenutnom rukovodstvu nase zemlje,i drago mi je sto je akcenat na ekonomiji sto znaci da ce gradjani imati korist,ipak je Francuska peta privreda u svetu.

Snupi

06.11.2014. 16:25

Najvažnije je da se promeni opšta slika i negativno mišljenje o Srbiji, i da se obezbedi dolazak stranih investitora, koji su spremni da ulažu u razvoj srpske privrede!

Mika

06.11.2014. 16:43

Šta očekivati od Francuza? Francuzi su dozvolili da Vatikan ubije našeg kralja Aleksandra u prijateljskoj postei da bi nas detronirao. Francuska je prva žrtva Vatikana na Starom kontinentu. Za vreme Francuske revolucije 1789 Isusovu sliku su vezali magarcu za rep i vukli ulacama Pariza. Nije to teorija zavere, to je praksa zavere!

andrej

06.11.2014. 17:42

@Mika - vas komentar je vrlo zabavan. toliko ste sami sebi kontradiktorni da je komicno citati vase misli. ako ikada objavite knjigu - ja je prvi kupujem!

Patriota

06.11.2014. 17:42

@Mika - Ko to pamti prijatelju moj,vidis da niko vise nema obraza,nema casti,da se seti ko mu je najvise pomogao u istoriji i da zna da ce mu taj opet pomoci,vidis da su sve same prodane duse na vlasti koji gledaju samo sebe...

Ruben

06.11.2014. 17:45

@Mika - A Notre Dame de PAris (najfamoznija katedrala na svetu) je u to vreme sluzila kao javni WC. Ali to su stara vremena ; za Srbiju je mnogo vise zabrinjavajuce ponasanje Francuske u poslednjih 25 godina ; koje je bilo sramno i kriminalno

Savo Derikonja

06.11.2014. 20:04

@Mika - @Mika:O čemu vi pričate. Pa mi smo sami ubijali naše državnike , a vi sada prebacujete francuzima što je kod njih izvršen atentat na kralja Aleksandra.

Aleksandar Bojic

06.11.2014. 17:24

Kada cemo vise da prekrenemo da ne budemo 100 godina na prekretnici....Vise mi se smucilo a verujem i ostalim gradjanima Srbije...

Pravo lice EU

06.11.2014. 17:51

Zasto se ne iszvestava da je haos na ulicama Brisela. Da radnici strajkuju zbog zakona o radu i penzijama, da je tuca sa policijom, suzavci, vodeni topovi rade.... Ili je u Srbiji na delu nevidjeni medijski mrak i cenzura da se zaista ne vidi sta je i kakva je EU i gde mi srljamo."ХАОС У БРИСЕЛУ: Масовни раднички протести, водени топови и полиција на улицама (видео)"

Milan Šupić

06.11.2014. 20:00

@Pravo lice EU - @Pravo lice EU: Da li vi mislite da se štrajkuje samo u članicama EU. Štrajkuje se u celom svetu. To je legitiman način iskazivanja protesta u svakoj državi.

DW

06.11.2014. 18:02

Tačno je da smo na istorijskoj prekretnici. Biće da prvi put u istoriji okrenemo leđa Rusiji, a raširimo noge Zapadu.

Kosta

06.11.2014. 18:09

Ja sa francuskim predsednikom ,ne bi sedao u kola (da sam Srpski ili Jugoslovenski predsednik).SA njima obicno nije bezbedno...

Milan Šuka

06.11.2014. 19:57

@Kosta - @Kosta: Sa premijerom Francuske došlo je preko trideset predstavnika francuskih kompanija a to za Srbiju mnogo znači. Neke kompanije već posluju u Srbiji , a očekuje se da će ih još biti.

radojko

06.11.2014. 21:02

@Kosta - Zna Kosta sto je to rekao imali smo mi atentata u kolima sa francuzima slazem se nije bezbedno ,ali ovaj nas nije kralj ili mozda jeste.A vi gospodine Stuka sto se tice tih kompanija u francuskoj dosli su da vide sta mogu dzabe da uzmu i da vide da li mogu da plate radnike 100 eura mesecno.

botovi i Francuzi

06.11.2014. 18:11

Pozdrav SNS botovima koji su vrlo lako zaboravili da nas je Francuska bombardovala, medijski lincovala, i na svaki drugi nacin unistavala. Ove "zahvalnice" svom velikom vodji mogu da pisu na sajtu partije. Po ocenama komenatara se vidi koliko citaoci Novosti nemogu da smisle botovska pisanja.

Pravo Lice EU

06.11.2014. 18:11

BRISEL: 100000 radnika protestuje protiv belgijskog zakona o radu.BRUSSELS: 100,000 workers protest Belgian labor reformhttp://www.thenewstribune.com/2014/11/06/3473899/thousands-of-workers-protest-belgian.html

hristina

06.11.2014. 19:57

@Pravo Lice EU - To je tacno.Zivim u EZ i dobro znam da sva prava radnika,dobijena krvlju,od vremena Roze Luksemburg do danas,"idu"jedan po jedan.Svi novi su u korist poslodavaca. Jednostavno mogu da ti rade sta hoce! Zato, svi ovi koji su za ovakvu EZ neka otvore oci! Ljudi, imate toliko nacina da se informisete!!!

лала

06.11.2014. 18:13

Французи су нас бомбардовали. Уз такве пријатеље, непријатељи нам нису потребни.

Apemana

06.11.2014. 19:36

@из главе - Zato bas guraju u EU, treba im topovsko meso u ratu sa Rusijom, to je za njih big deal dva pravoslavna naroda se tuku. Tako su namestili balkanski rat Srbija, Grcka, Bugarska 2. Sv. Rat, Rumunija i Bugarska protiv Jugoslavije evo Ukrajina vs Rusija. Vazno sto manje pravoslavca posebno Slovena nema veze ko pobedi, najvise zrtva u 2. Sv. ratu imali su Rusi ne Jevreji

Mirko Mačar

06.11.2014. 19:54

@из главе - @iz glave:Srbija je zacrtala svoje prioritete, a to su evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom i nema razloga da ih menja.

iz glave

06.11.2014. 23:02

@из главе - vlast nije Srbija, naročito ako vlada potpuno suprotno od obećanog tokom izborne kampanje...evrointegracije nisu moguće ako EU jasno kaže da nećemo biti članica, ako put u EU znači samo gomila obaveza i 2x standarda, a nijedno pravo, na pravdu ni ne pomišljamo, dalje, biti satelit EU i prijatelj Rusije nije moguće, = kao i biti vojno neutralan. Sve su to anestetičke basne radi potpune dezintegracije Sbije i eksterminacije Srbstva.

dragutin

07.11.2014. 09:14

@из главе - covece vi se sami ekstremisete, pogledaj komentare sve kvislinci, niko ne gleda Srbiju, vecina stiti Rusiju ili EU. pojesce vas mrznja

jo

06.11.2014. 18:24

dopada nedopada je novinarska namestaljka.ovaj put.srbi znaju kako nas francuzi pomagali.

Vlado

06.11.2014. 19:12

Da li je to ona ista Francuska koja nas je bombardovala, ucestvovala u sankcijama prema nasoj zemlji i na kraju priznala imaginarnu kosovo republjik?

Nikola

06.11.2014. 19:25

Ko o cemu kvislinzi o svojim gospodarima dok sa srpskim dzelatim ispijaju kafice na tajnim sastancima u Beogradu. Zapad je prekratnici, juce su u Londonu desetine hiljade ljudi protestvovali i pokusali da ulete u drzavnu televiziju, u Briselu je izaslo 100,000 radnika, Le Pen je na domak vlasti, UKIP u VB takoder...Ali ko o cemu srpski kvislnizi o svojim zpadnim gospodarima. Zagustilo.

Nista Novo

06.11.2014. 19:42

A koji nam je to put? Non stop neki dani D i prekretnice. Kad cemo biti svoji na svome, to je pravo pitanje.

Vladimir

06.11.2014. 20:42

Kada ste nam poslednji put ''pomagali'', izginula je 1/3 stanovništva Srbije. Da ne beše Rusa, niko do Krfa živ ne bi stigao. Bolje pomozite vašim seqacima koji su juče i danas zasuli Pariz stajskim djubrivom, krompirom, kravqom balegom. Samo nemojte nama da pomažete, nikada više, umemo i sami da se upropastimo!

Vatromet

06.11.2014. 20:43

Dokaz vise da je saradnja Srbije sa mnogim zemljama sveta na visokom nivou,Srbija ce kao nekada imati puno prijatelja u svetu od cega ce korist biti obostrana.

boke

07.11.2014. 09:41

@Vatromet - zaboravio si napisati "dokazanih prijatelja" kojima će biti korist jednostrana. kakvi su to prijateli naši divni. švabe vječiti prijatelji, pa ameri, pa englezi... sve prijatelj do prijatelja. šta su nam sve dali nemože se ni nabrojati.ucjene, hapšenja, sankcije, okupacije... bombe su nam avionima dostavljali po cijeloj državi i još ih osiromašili uranijumom. jedino što su tu malo zakazali što su ih "samo" osiromašili. da su pravi prijatelji oni bi ih nafilovali uranijumom. daleko im lijepa kuća

Vladimir

06.11.2014. 20:45

Ah, da zaboravih malopre, pomgli su i kralju Aleksandru prvo da od uspešne Srbije napravi propalu Jugoslaviju, a onda ga dokrajčili u Marselju... Daleko vam lepa kućica (sa okućnicom).

ss

06.11.2014. 21:53

Pomozite nam da se udaljimo od eu I nato agresora, da povratimo suverenitet nad celom Srbijom, i da uđemo u savez sa bratskom Rusijom!

Dymitr Ogonowski

06.11.2014. 22:58

@ss - Treba zahtevati od Francuske da bi postovala integritet Srbije. A sta se tiče pitanja ide Srbija u EU ili u savez sa Rusijom, to resava Vučić i srpsko drustvo na izborima.

Јабре

07.11.2014. 10:38

@ss - Пита се искључиво Немачка то је реалсност а Србија мора да иде или у ЕУ или ће бити опет бомбардована то је та "опција" коју Србија има. Али ником није горела до века. Најбоље би било да направимо Словенски савез налик на ЕУ али без уцењивања.

Dymitr Ogonowski

07.11.2014. 14:08

@ss - Ja bih podrzao ali mogu naprimer Srbi i Hrvati biti zajedno u ovom savezu? Istina je da ovu ideju prvi je izmislio hrvatski svestenik Križanić, ali u Rusiji je bio optužen da hoće širiti katolicizam (To nije bilo tačno) a u Poljskoj nije imao poverenja zbog rusofilstva. U Poljskoj (u Wilnu) on je postao dominikanac. Morao je zbog gladi. A imam pitanje. Franciskanci su prinimali učešće u ustaškim zločinima. A bio je kriv i neki dominikanac ili ne? Znate nešto na ovu temu?

Alisa8

06.11.2014. 23:08

A zašto se Francuzi tek sada "uključuju" ? Naš put u EU traje već dve godine ! Ali nam je ,svakako,dobrodošla njihova podrška,kada god došla !

Snow

07.11.2014. 00:10

Saradnja sa razvijenim zemljama poput Francuske je i više nego poželjna! Dolazak njihovih investitora je prilika za nova radna mesta, i privredni razvoj Srbije!

Pahuljica

07.11.2014. 00:17

To samo dokazuje da Francuska podržava, i veruje u reforme koje se sprovode u Srbiji!

Meri

07.11.2014. 00:20

Potpisivanje sporazuma sa Francuskom je od velike važnosti za Srbiju, i njen privredni i ekonomski razvoj!

josip,zagreb

07.11.2014. 09:28

zašto svi svjetski moćnici s kojima se vaš prvi čovjek u zadnje vrijeme sastaje izgledaju prema njemu kao vrtni patuljci, ili zakaj on uvjek hoda na štulama.

Ruben

07.11.2014. 12:49

@josip,zagreb - rodjen za kosarkasa ; ali bice da nije imao dovoljno talenta ; u politici je konkurencija manja

Јабре

07.11.2014. 14:04

@josip,zagreb - Зато што бивша Југославија (посебно Србија и Црна Гора, Далмација и Херцеговина, Холандија и Скандинавија) имају највише људе по просеку.

Јабре

07.11.2014. 10:35

Ботови су досадни, а Француска се пита о томе колико и ја. Биће како Немачка каже а они Србију неће пустити у ЕУ осим ако то не уништи Србију на неки начин. А ако хоће да сарађују економски што да не и са Бангледешом сарађујемо.

MilkyWay

07.11.2014. 14:31

Francuska je naš dokazani prijatelj stolećima unazad. Sada je vreme da se gleda ka onome što nam tek predstoji, a to su evrointegracije, upravo jedan od razloga ovako impresivne diplomatske aktivnosti premijera Vučića.

ĐorđeDavid

07.11.2014. 14:33

Samo oni koji su politički „slepi“, nisu u stanju da vide i priznaju značajno napredovanje Srbije po pitanju međunarodnog ugleda.

siki82

07.11.2014. 14:53

Saradnja sa Francuskom i njihova podrška na našem evropskom putu samo govori o tome koliko je Srbija napredovala u spoljnoj politici,kao i o njenoj odlučnosti i istrajnosti na tom putu.

siki82

07.11.2014. 14:55

Saradnja sa Francuskom i njihova podrška na našem evropskom putu govori samo o tome koliko je Srbija napredovala u spoljnoj politici kao i o njenoj odlučnosti i istrajnosti na tom putu.