Pajtića čeka teža runda

J. S.

petak, 20. 06. 2014. u 12:30

Пајтића чека тежа рунда
Vlast u Vojvodini namakla skupštinsku većinu za usvajanje rebalansa budžeta. Izazov za DS biće pregovori o rekonstrukciji vlade

VLADA Bojana Pajtića u četvrtak je ponovo uspela da namakne skupštinsku većinu za prolaz rebalansa budžeta kako bi se isplatio novac vodoprivrednim preduzećima za odbranu od poplava. Novi izazov za DS uslediće narednih dana kada počinju konsultacije o rekonstrukciji Vlade.

Za razliku od prošle sednice kada su u izglasavanju novog izbornog zakona DS i SVM ostali u manjini, rebalans je LjLjLjLjLjLjLjLjLjLj ponovo okupio vladajuću koaliciju - demokrate, SVM i LSV, a dobili su i pojačanje iz NDS i SRS. Ukupno 71 glas od 120 poslanika koliko ih ima u pokrajinskom parlamentu.

Nezadovoljni što je ova tačka stavljena na dnevni red dva dana uoči sednice, predlog rebalansa nisu podržali naprednjaci, koalicija oko SPS, DSS i Treća Srbija.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman (DS) rekao je da je rebalansom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspoređeno 281,8 miliona dinara. Uz to 100,2 miliona biće namenjeno za budžetsku rezervu.

Upravo ova poslednja stavka bila je povod da opozicija ne podrži predlog rebalansa jer nije precizirano kuda će ta sredstva biti usmerena.

- Naravno da se ne protivimo izdvajanju sredstava za vodoprivredna preduzeća, ali rebalans se ne usvaja na brzinu, a da pritom parlament do sada nije raspravljao o poplavama - rekao je Vladimir Galić, poslanik SNS.


SNS: ČANAK I PASTOR DA UBRZAJU

ŠEF poslaničkog kluba SNS Predrag Matejin izrazio je uverenje pred novinarima da će SVM i LSV ubrzati prekomponovanje pokrajinske vlade.

- Da se mi pitamo, to bi odavno već bilo završeno i svi zajedno, umesto političkim previranjima, bavili bismo se ekonomskim prosperitetom Vojvodine - rekao je Matejin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije