Pajtić daje fotelju Čanku

J. S.

sreda, 11. 06. 2014. u 16:31

Пајтић даје фотељу Чанку
Demokratska stranka spremna je da ustupi LSV mesto sekretara poljoprivrede. Na taj način Pajtić želi da stabilizuje zaljuljanu većinu u vojvođanskom parlamentu

VOJVOĐANSKI premijer Bojan Pajtić spreman je da ustupi ligašima mesto pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, koje je ostalo upražnjeno posle ostavke Gorana Ješića - saznaju nezvanično „Novosti“ u taboru DS.

Kako prenose naši sagovornici, ovo bi bio jedan od načina da Pajtić vrati pod koaliciono okrilje Ligu socijaldemokrata Vojvodine i stabilizuje zaljuljanu većinu u parlamentu.

Na ovaj potez praktično ga je naterao Nenad Čanak, koji je prošle nedelje svojim glasovima pomogao opoziciji, predvođenoj naprednjacima, da izglasa novi izborni zakon, a javno je izrekao i kritike na račun prvog čoveka pokrajinske vlade.

Inače, pitanje rekonstrukcije vlasti u pokrajini, koje je započeto ovim potezom LSV, biće na dnevnom redu najkasnije za mesec dana pošto u Evropskom parlamentu bude verifikovan mandat Andoru Deliju (SVM) koji će do tada obavljati posao sekretara za obrazovanje, upravu i nacinalne manjine u pokrajinskoj vladi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)