Kacinijada

Ratko Dmitrović

04. 04. 2014. u 21:29

Nije problem kad neko iz međunarodne zajednice falsifikuje istoriju i laže na račun Srba i Srbije, navikli smo, ali jeste problem kad to radi u Beogradu, ili komšiluku, a beogradski mediji laži prenose bez osećaja i potrebe da ih demantuju

Nije problem kad neko iz međunarodne zajednice falsifikuje istoriju i laže na račun Srba i Srbije, navikli smo, ali jeste problem kad to radi u Beogradu, ili komšiluku, a beogradski mediji laži prenose bez osećaja i potrebe da ih demantuju, ili nekom drugom pruže priliku da to učini.

Jelko Kacin, slovenački evroparlamentarac, dao je intervju portalu „Analitika“ - čije je sedište u Podgorici, a Tanjug preneo - u kojem iznosi nekoliko poznatih neistina čija je višegodišnja primena iste pretvorila u klasiku opanjkavanja Srbije.

Na stranu to što je Kacin izjednačio Putina i Miloševića, za briselskog službenika očekivano, ali ono što je kazao upoređujući Krim i Kosovo, prelazi liniju podmetanja i političke nekorektnosti. Rekao bih da se radi o potcenjivanju publike, pristupu tipa: ma to je niža vrsta, mogu da im kažem šta god hoću. Šta je to kazao Jelko?

Prvo, da je Milošević kroz stvaranje Republike Srpske i Republike Srpske Krajine hteo da ostvari naum - svi Srbi u jednoj državi. Za jednog solidno pozicioniranog igrača međunarodne zajednice, što Kacin jeste, ovo je ipak neočekivano nizak nivo argumentacije postavljene teze.

Srbi su već živeli u jednoj državi, zvala se Jugoslavija, i sve srpske reakcije početkom devedesetih godina proizašle su iz želje da se Jugoslavija očuva; možda drugačija, modifikovana, ali da se očuva. Protiv toga, a za rasturanje Jugoslavije, što se inače zove secesionizam, bile su Slovenija i Hrvatska. One su razbile Jugoslaviju, formalno i praktično, dokumentima i oružjem. Sve je počelo u Kacinovoj Sloveniji a komandant medijske pripreme, sa više laži nego istine, bio je Jelko Kacin. Ovaj današnji, koji se zalaže za međunarodno pravo i poštovanje državnih granica. Nismo zaboravili.

Drugo, Kacin tvrdi da se Kosovo i Krim nikako ne mogu upoređivati iz razloga što, kaže on, autonomija Krima u sastavu Ukrajine ničim nije bila ugrožena. Ovo je pucanj, ne u prazno, već u sopstvenu nogu.

A čim je bila ugrožena, ne autonomija, već skoro puna samostalnost Slovenije u sastavu Jugoslavije? Zbog čega su se Slovenci otcepili? Bili su najbogatiji, njihova republika najrazvijenija, imali su tržište o kakvom danas ne mogu ni da maštaju, vladali u Beogradu, u Sloveniju iz drugih republika puštali samo nekvalifikovanu fizičku radnu snagu, radili šta su hteli... i prvi povukli nogu u rušenju međunarodno priznate suverene države, Jugoslavije.

Identičan slučaj imamo na Kosovu. Nisu Albanci prvi put samostalnost zatražili 1999. godine, kad su s tim ciljem podigli oružani ustanak, već 1981. godine - kad su imali stepen teritorijalne autonomije i političke samostalnosti viši nego što Slovenija danas ima u Evropskoj uniji. Imali su svoju akademiju nauka, Albanološki institut, univerzitet, moć da blokiraju i ponižavaju Beograd kad god im se prohte. I nije im bilo dovoljno, tražili su međunarodno priznatu državu. Kao i Slovenci deset godina kasnije.

Nije muka niti je opasno ponižavati oklevetanu i poniženu Srbiju. Lako je mrtvom vuku meriti rep. Što Kacin opservacije o Krimu, Kosovu, Ukrajini, Putinu i Miloševiću ne izgovori u Moskvi?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (62)

DR

04.04.2014. 22:37

@milorad - Nemojte da se svadjate sa Slovencima. Ja sam doktor i sa stotinu mojih kolega iz Srbije, zivim i radim u Sloveniji. Slovenija je jedna divna, uredjena zemlja u kojoj se pristojno zivi. Treba razvijati dobre odnose sa EU, pa kada plata doktora bude kao i u EU, mozda ce se hiljade lekara koji rade po EU i Norveskoj vratiti u Srbiju. Pozdrav.

samo nastavi Ratko

04.04.2014. 23:54

@milorad - Gospodine ovde se niko ne svadja sa Slovencima nego se samo vadi iz arhive deo istorije ,a taj deo trenutno sluzi kao opomena Jelku Kacinu i Janezu Jansi za zlocine koje su stvarali devedesetih oni su bili psi rata,trgovci oruzija i da ne pominjemo njihov odnos prema Srbima.Tekst nije protv Slovenaca kao naroda vec protiv jednog ratnog zlocinca koji cini zlocine protiv Srbije kao sto je cinio protiv Jugoslavije ,a sad su poceli da duvaju novi vetrovi i njegova pozicija je ugrozena sud ga ceka.

malo informisanja

05.04.2014. 00:01

@milorad - 1992 godine Boža Spasić je doživeo infarkt. Iako teško bolestan, 1993 godine organizovao je akciju protiv tadašnjeg ministra odbrane Slovenije ,Janeza Janše. Izvodjenje perfektne akcije, sprečile su bande tadašnjeg šefa SDB Srbije, Jovice Stanišiča. Spasić je priveden i držan tri dana u pritvoru. Nakon toga je dobio poštom otkaz iz službe. Akcija protiv Janeza Janše dala je odličan rezultat i ovaj zlikovac je morao da podnese ostavku.

зокс

05.04.2014. 14:01

@milorad - ДР,ееее,мој докторе!Па да су Срби хтели добру плату,привилегије,и пуно корито из којега би кусали,поодавно нас не би било,него би смо се или потурчили,или покатоличили!Јадне су то дипломе које се дају таквима!Не лечио ме ти!

Snouden

04.04.2014. 22:04

Srpski neprijatelji racunaju da ce zamenom teza uspeti da stvore neku kvaziistinu koja ce opravdati njihove prljave namere. Na zalost, u nasem komsiluku im je za sada dobro poslo za rukom. Medjutim, kada se predje na polje argumenata i materijalnih dokaza, lako se vidi da se prevara zasniva na poigravanju sa emocijama koje veliki deo ljudi sprecavaju da razmisljaju racionalno. Cela ujdurma je zasnovana na lazi i prevari, Doduse, i Srbi su mnogo pomogli da to bude tako.

Gavrilo Princip

04.04.2014. 22:04

Istina, da istinitije ne može biti. Samo ko te pita za istinu. Treba biti istrajan u iznošenju istine pa će se možda i Jelko Kacin postideti. Počeli su da duvaju i neki novi vetrovi na političkoj pozornici sveta. Polako se uspostavlja balnas u prikazivanju istine bilo gde u svetu. Nema više monopola nad informacijama. Mnogi zapadni novinari i analitičari su se presabrali pa iznose prave činjenice na uštrb onih koji su plaćeni da falsifikuju događaje i istoriju.

LI ČAN ČE

05.04.2014. 07:23

@Gavrilo Princip - Gavrilo, ovakvi žbirovi koji imaju obraz ko đon se ne mogu postideti.

tomo

04.04.2014. 22:14

Ne prizivam rat,ko hoce da ratuje dabogda rat imao u kuci,ali istorija se ponavlja,sto kaze nas narod lopta je okrugla!Neka Jelko i njegovi dobro pripaze sta rade da im se nebi kasnije obilo o glavu a uvijek ima dana za megdana i vracanje sale za sramotu!

primorac123

04.04.2014. 22:17

''Nije problem kad neko iz međunarodne zajednice falsifikuje istoriju i laže na račun Srba i Srbije, navikli smo, ali jeste problem kad to radi u Beogradu, ili komšiluku,...''. U tome leži startni problem što sve počinje van nasih granica pa sutra uče svoju djecu tu istu falsifikovanu istoriju. Šta se bre onda čudite kada ovi naši počnu da rade isto, pa sami smo sebi najveci neprijatelji, nažalost!!! Jos kaže ''navikli smo''. Ma sta bre navikli!!!

peđoni

04.04.2014. 22:25

Odavno nisam pročitao istinitiji tekst,svaka čast piscu ovih redova,mislim da nove generacije treba da u ove redove veruju a ne da se stide nase novije istorije, neznam kako bi današnji političari poneli da su bili na liderskim pozicijama u tadašnje vreme umesto g-dina Miloševića.Sramota šta mu sve nisu pripisali i šta će ubuduće,mislim da pomalo liče na viceve o Čak Norisu

Saša

04.04.2014. 22:30

Danas 100% pro-EU Srbija je izabrala Kacina. Tužno, ali istinito. Cenu glasanja ćemo tek videti. Samo od nas treba da smisli mere izolacije od gluposti.

Samo

04.04.2014. 22:31

Само ћу рећи - Словенац! У нади да ће се Словенци увредити што их таква креатура представља у Србији и свету.

Stepa

05.04.2014. 11:41

@Samo - Slovenci da se uvrede, ma daj. Znaš li onu staru Srpsku poslovicu koja nabolje opisuje karaktere nekih ljudi: PLJUNEŠ KURVI U LICE, A ONA MISLI PADA KIŠA! Odavno su oni pendžetirali obraze.

Sta ste se obrusili na tog malog kacina?

04.04.2014. 22:45

Sto se ne obrusite na nasu vlast, koja sve radi sto im Kacin kaze?

Влада СМ

04.04.2014. 22:50

Такви. као Кацин. Москви немају приступ. Нису достојни !!!

Donat

04.04.2014. 23:03

Vidjelo se je da su svi bježali od Srba i Srbije i uz velike žrtve. Najviše Hrvati, Slovenci i Albanci. Hrvati i Slovenci hranili su Beograd (i ne samo Beograd), Hrvati i Albanci bili su najviše politički progonjeni i zatvarani. Svakako Srbi nisu imali racionalan odnos prema drugima. Bilo bi npr. racionalno da su se sporazumijevali s Hrvatima kad su već okruženi neprijateljima sa svih strana. Srbi su igrali na kartu slamanja Hrvata, pa će onda s drugima biti lako. Neracionalno!

Realan

04.04.2014. 23:58

@Donat - "Nisu Albanci prvi put samostalnost zatražili 1999. godine, kad su s tim ciljem podigli oružani ustanak, već 1981. godine - kad su imali stepen teritorijalne autonomije i političke samostalnosti viši nego što Slovenija danas ima u Evropskoj uniji. Imali su svoju akademiju nauka, Albanološki institut, univerzitet, moć da blokiraju i ponižavaju Beograd kad god im se prohte. I nije im bilo dovoljno, tražili su međunarodno priznatu državu." Krajiski i kosmetski Srbi mogli su ovo samo da sanjaju...

Milutin

05.04.2014. 08:02

@Donat - Hm, mislio sam da je Tudjman odavno mrtav a vidi ti njega on ozivio! Cime su to albanci i hrvati hranili Beograd i kada su to bezali i gde? Toliko su maltretirani da su godinama bili predsednici vlada i sedeli u Beogradu a neki, bogami, i ostali tu. Koliko je Srba bilo predsednika vlada Slovenije, Hrvatske.... Nisu mogli biti ni generalni direktori firmi cije je sediste bilo u tim republikama. Danas pogotovu!

зокс

05.04.2014. 12:09

@Donat - ДоРат,нађи ти мени једног јединог Србина који је био на челу шиптара,усташа и јанеза,као што су они били на челу Срба!Кардељ,Планинц,Поздерац,Власи,Лончар,Доланц,има их броја им се не зна! Служиш се ти оном старом и познатом "држ те лопова"!Не пали вам то више!

Donat

05.04.2014. 14:42

@Donat - Ne kažem da su Albanci i Hrvati hranili Beograd, nego Slovenci i Hrvati. Oni su hranili i Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i BiH. Bježali su Hrvati i Albanci itekako. Srbi su činili više od polovice članova SK u Hrvatskoj, bilo ih je više od polovice u policiji. Kako bi se Srbi u Srbiji osjećali da su ih desetljećima premlaćivali Albanci? Uostalom, najviše su Kosovo (dakle Srbiju) pomagali upravo Hrvati i Slovenci. U Jugoslaviji Hrvatska i Slovenija imale su malo veće plaće od Srbije. Danas?

Donat

05.04.2014. 14:48

@Donat - Nitko od navedenih nije bio na čelu Srbije. Bili su na čelu tu i tamo u Jugoslaviji. Srbi su npr. imali mnogo vlasti u Hrvatskoj.

Gerasim

05.04.2014. 00:03

Besmisleno je i pisati o Janezima,nego ajmo novinarstvo pišimo malo o slovenačkim zločinima devedesetih.Tu ima svega i svačega a ponajviše o delovanju dotičnog.pa da se sroči jedna lepa tužba za ratne zločine,pa da se malo zabavi o svome jadu.Skočiće vam ovi nvo verovatno u oči,ali budite ljudi pišite malo o istini i ona postoji.

Clara

05.04.2014. 00:08

Posle saslusanja dva svedoka iste saobracajne nesrece pitam se o verodostojnosti istorije.

Wertz

05.04.2014. 01:22

Ни за шта није крив тај вечито зарозани, трећеразредни туђи потрчко из новокомпоноване државице која ни у свом окружењу не значи апсолутно ништа; већ они који су милијарду пута гори од њега и који га овде примају ма којим поводом.

Pera Kumanoac

05.04.2014. 03:59

Ne cudi me sto je EU izabrala bas ovog lazova da siri lazi iz Srbije i prica neistine.Ali to tako njima odgovara.Nazalost malo je medijskih kuca koje su kriticki nastrojene prema takvim licnostima kao sto su Kacin i jos neke licnosti kao Sonja Biserko.I nemogu da poverujm (cast izuzecima)da niko ne osudi to njihovo bezobrazno i drsko ponasanje vredjajuci nas Srbe kao naciju.

Krle

05.04.2014. 04:00

U ovoj medijskoj djungli danas,zapadnoj posebno,pravdu je nemoguce isterivati.Par ljudi definise pravdu, par vlasnika medija to uoblicavaju i prenose gradjanima koji prakticno nemaju druge informacije a ni vreme,ni neki veliki interes za istrazivanje.Ako se neko i pozabavi istinom, nema nacina da je dostavi masama.Na koncu, prva informacija na dogadjaj je najvaznija,a kasniji demanti prolaze nezapazeno.Pogledajte recimo Pridnjeproslavlje.Na zapadu se uopste ne zna kakvu blokadu dozivljaju

Srki

05.04.2014. 04:12

Pobuna na Kosovu 1981 je bila uvod u raspad Jugoslavije. Od tamo je pocelo.Vodjstvo drzave nije odreagovalo pravilno na strajk. Umesto da poveca plate onima koji zele raditi a onima koji ne zele uruci otkaze, reakcija je bila sila. Juga je bila osudjena na propast zbog previse raznih interesa i jasno nefefinisane strukture upravljanja drzavom koja je osmisljena ustavom 1974. Cini se da se neke stvari, negde, pripremaju decenijama unapred

из главе

05.04.2014. 07:42

две дец активно се залажем да се саберемо (прво свако у својој глави потом као група), формирамо циљ и према њему стратегију( немамо их од 1918), хомогенизујемо се и синергетски кренемо напред, нашим путем, не обазирући се шта ко прича о нама јер екон-пол-култ-спорт гравит сила коју будемо емитовали привући ће све добро, одбацити сало и постаћемо једини лидер на Ј-И Европе, постићи ћемо "европски" жив стандард. А кацини ће деклам за шта су прог - пси лају, каравани пролазе

vaspred

05.04.2014. 07:53

Sve je to tačno! I više od toga! A što mu vlast Srbije daje legitimitet, primaju ga i ugošćavaju. Zašto se ne primeni medjunarodno pravo i proglasi se ga za personu non grata? To bi svaka normalna država i vlada uradila bez imalo dvoumljenja. Zar to nije pokušao g. Vuk Jeremić, pa ga je neko (verovatno tadić) iz Srbije sprečio!? Upamet Srbijo!

Tomo

05.04.2014. 08:03

Nažalost, za Sloveniju i Hrvatsku i danas smo tržište, gde mogu da prodaju robu i usluge. Pružali su stalnu podrškom Albancima pre svoje secesije. To im je bio trojanski konj.

ko je poceo?

05.04.2014. 08:26

datumi kojih se secam 1971 hrvatsko proljece, 1981 Kosovo republjik, 1987 Ljubljanska Mladina, 1989 osnivanjem HDZ prekrsen ustav i nacet politicki sistem uz tesku nacionalisticku retoriku. 02/1990 Slovenski delegati napustaju sednicu KPJ i time zadaju institucionalni udarac sistemu, sledi oruzani okrsaj na Plitvicama za koji nema dokaza ko ga je poceo, barikade Srba kao odgovor na teske provokacije Hrvata, naoruzavanje Hrvata sa 20000 kalasnjikova 08/1990. i napadi Slovenaca i Hrvata na kasarne

gde je greska Srba?

05.04.2014. 08:35

sto su cutali kao pobednici 1918 i 1945. Dali su da ih vozaju svetski hohstapleri, filijale engleskih imperijalista. Sa srpske politicke scene, a cesto i fizicki, bili su uklanjani oni koji nisu bili za Jugoslaviju koja je bila potrebna Britancima. Upravo kao i Cehoslovacka. Da ne bi bilo velike AU. Velika Britanija da, velika Austrija, ne. Slaveni kao lakmus za neutralizovanje.Devedesetih su se zahtevi promenili.Bio je potreban prostor za prisustvo SAD na tlu evrope. Odabrano je Kosovo.

danilo

06.04.2014. 16:51

@gde je greska Srba? - @kakvi pobednici ,sta je pobeda a sta poraz jos to nije jasno ovom narodu kako cemo napred .

magarcenje

05.04.2014. 08:49

A da, nije li ono bio neki Slovenac koji je u doba stvaranja zajednicke drzave formulisao njihovu politiku recima "uzecemo im konja, vtaticemo im magarca"?

Dule

05.04.2014. 09:10

Posle ovog napisa pitam se sta to radi nasa spoljna politika svih ovih godina i zar je moguce da Srbija nema pravo da iznese svoje istinite stavove?

iskreno

05.04.2014. 13:00

@Dule - a ti jos nisi ukapirao da je srbija strana prcija a ti rob u njoj..?pa dobro,shvatices za 35 godina

зокс

05.04.2014. 14:28

@Dule - искрено ни ја незнам шта је још потребно да се каже или деси па да би многи схватили да је Србија окупирана ?

mill

05.04.2014. 10:35

Sve što je Kacin rekao je istina. Ali Srbe istina još uvijek boli kao i ovog novinara.

зокс

05.04.2014. 12:18

@mill - mill@Не рекли нама људи оно што ти и Кацин кажете!Тек тада бих се забринуо,а овако..................!

VIDA MILORADOV

05.04.2014. 10:37

Mali broj nas je koji želimo da prepoznamo istinu i stavimo dobro države ispred ličnog DOBRA .Svest je sutra je zakasnela. Polako nestajemo. Pitaće nas deca sutra ŠTA STE RADILI KADA SU VAM OTIMALI DRŽAVU ?

CNN

05.04.2014. 11:39

Kacin svoja razmišljanja ne iznosi u Moskvi prosto zato što bi ga Putin najurio kao Kostreša.

GALEB BIJELI

05.04.2014. 11:53

Putin ima sličnosti sa Miloševićem.Bitna sličnost njih dvojice je političko nasilništvo. Kao što je Milošević nasilno pokušao ostvariti načelo"Svi Srbi u jednoj državi",to sada želi i Putin.Još 1991.g. Milošević izjavljuje u POLITICI,"Svi Srbi živjet će u jednoj državi".Dokazi su brojni i neoborivim,a što ih pojedinci ne vide- njihov problem.Gosp. Kacin zna vrlo dobro što govori,jer iza izjava stoje argumenti.Mi iz susjedstva čekamo da dodje dan kada nam susjedi neće u svemu vidjeti neprijatelja

зокс

05.04.2014. 13:37

@GALEB BIJELI - Галебе,јеси ли био тако речит кад су твоји ментори американоси и њихове подрепне муве сејале смрт по Вијетнаму?Ниси ѕнам,јер не смеш зуцнути о њима нешто друго осим онога што те држи под њиховим репом!Јеси ли причао кад су убијали по Ираку,само тамо 500 000 деце?Ниси наравно!Јеси ли причао што пљачкају ирачку и либијску нафту?Ниси наравно,јер не смеш!Колико сте буна и устанака имали док сте тимарили коње вашим вољеним?Ни једну!Нисте ви Србији од јуче непријатељ,него од када сте се покатоличили!

Snouden

05.04.2014. 13:44

@GALEB BIJELI - verovatno je Milosevic organizovao i Hrvatsko prolece? Ili je doveo Pavelica na vlast? Ili je mozda on osnovao HDZ koji je obnovio pricu iz '41?Vi Hrvati me zadivljujete svojim selektivnim pamcenjem.

BACVANIN

05.04.2014. 19:34

@GALEB BIJELI - @ galeb bjeli:tacno je to milosecic rekao,ali njegov plan nije bio da napravi novu drzavu gde ce ziveti svi Srbi, naprotiv on se borio da sacuva Jugoslaviju i na taj nacin obezbedi da svi Srbi, Hrvati i ostali narodi i narodnosti zive u jednoj drzavi.To poturate Milosevicu,a vi Hrvati na celu sa Tudjmanom ste ostvarili tisucljetni san da imate drzavu u kojoj ce 95% stanovnistva biti Hrvati.

BACVANIN

05.04.2014. 19:45

@GALEB BIJELI - Nedavno sam otkrio zasto su Hrvati akciju progona Srba nazvali oluja.Posle poraza na Staljingradu Hitler je dobi nervni slom,u tim trenucima zamenio ga je Gebels.Da bi okurazijo elitne jedinice koje je trebao da posalje na istocni front Gebels je odrzao govor;" sada cemo u nasoj oluji naneti Rusima takav udarac da se od toga nece oporaviti".Verovatno je Tudjman znao za taj Gebelsov fasisticki govor kad je primenuo isti govor''sada treba Srbima naneti takav udarac da nestanu'' u oluji.

из главе

06.04.2014. 06:09

@GALEB BIJELI - Срби су већ живели у једној и то великој и јакој држави, Југославији. Насилништво је требало да се она разори, а дошло је из нато гл градова и ватикана. Србија јесте1989 променила У'74, али једина уз сагласност са савезног нивоа, значи законски. И он није био сепаратистички, као сви остали 1990-91, већ федералистичког карактера. Поређење Путинна и СМ је смешно, Путин не сади тикве са сваким.

ZG

06.04.2014. 14:35

@GALEB BIJELI - Ma nemoj,i to demokratski racunas.Kao prvo na Kosovu proglasila vanredno stanje protiv volje naroda i ustava Kosova,pa zatim suspendovao Kosovski ustav na neustavan nacin.Znamo mi kako se ponasao milosevic prema svim tadasnjim Republikama i ,njihovim kadrovima u svim njivoima,pa vojnim kadrovima koji su bili garant federacije.

зокс

05.04.2014. 12:14

Ето видите на каквом је моралном дну Србија када дозвољава оваквим протувама да долазе у њу!Паметном довољно!Али нека их "могу како хоће,али неће докле хоће"!Точак среће се окреће,па кад се окрене Бог им био у помоћи!Браво Ратко за коментар!СВАКА ЧАСТ!

зокс

05.04.2014. 13:39

@momcilo - момчило,чују они и те како и боље знају од тебе и мене све ово,али не смеју зуцнути!

Elcano

05.04.2014. 12:50

Odlična zadnja rečenica u zaključku teksta.Za zadatke u Moskvi služe ozbiljne diplomate.Ovaj sasvim prosečni birokrata i kreatura sa licem lokalnog bakalina i služi zamajavanju i ponižavanju nas balkanskih indijanaca..Potrošili smo i provarili SFRJ,zaledjeni u vremenu nismo državu reformisali i razvijali,nismo našli način da se dogovorimo ljudski sa narodima sa kojima smo živeli.Paraziti koji su imali najveće privilegije nju su pojeli i sahranili. Isti taj sistem vari i dovršava i ovu danas.

Englez

05.04.2014. 12:58

Nije problem Kacin sa svojim antisrpskim stavovima. Problem su oni koji nas guraju tamo gde bi nam jedan takav covek sa takvim stavovima bio "dobronamerni prijatelj". To je nesreca srpskog mazohizma.

tomo

05.04.2014. 13:54

Europa nema alternativu!Najveca laz ikada izgovorena na nasim prostorima!Izbombardovali su nam zemlju,milijarde dolara stete,pobili narod,zatrovali i ljude i zemlju i vodu!Pa sta jos treba da nam urade da kazemo SADA JE DOSTA!Pa ne sastoji se ovaj svijet samo od EU,da je tako svi bi potrcali u nju i Island i Norveska i Finska i svi ostali! Ali sta da se radi,takav smo narod,mogu da seru po nama,mogu da nam sruse zemlju,mogu da nas pobiju i da nam na kraju kazu da su nam najbolji prijatelji !

Boki

06.04.2014. 13:01

Ovaj Zmago je "biser" eU ropskog parlamenta. Jasan, koncizan, precizan... Vrhunsko poznavanje "nespornih" činjenica u "novoj povjesti". Pravi deželski kualitet. Jednom navijen, može vrteti bez prekida u garantnom roku od 5 godina. Žao mi je samo što svo smeće iz te žuto-crne konjušnice izbacuje na ove prostore.