Potpredsednik Skupštine Nenad Popović posmatrač referenduma na Krimu

Novosti online

15. 03. 2014. u 12:53

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nenad Popović nalazi se u krimskom gradu Simferopolju gde će u nedelju, 16. marta, kao međunarodni posmatrač, nadgledati proces referenduma o pripajanju Krima Rusiji

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nenad Popović nalazi se u krimskom gradu Simferopolju gde će u nedelju, 16. marta, kao međunarodni posmatrač, nadgledati proces referenduma o pripajanju Krima Rusiji.

Nadgledaćemo pravni okvir i njegovu primenu, rad referendumske komisije i svih vladinih tela, s posebnim osvrtom na spiskove glasača i ostvarivanje njihovih demokratskih prava.

Razgovaraću sa predstavnicima vlasti, civilnog društva, predstavnicima medija i međunarodne zajednice rekao je Popović.

On je dodao i da će na dan glasanja, nadgledati otvaranje biračkih mesta, glasanje, brojanje glasova i unošenje rezultata.

- Očekujem od svih nadležnih organa da poštuju demokratske procedure u skladu sa međunarodnim normama i nacionalnim zakonodavstvom - kazao je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Mali bata

15.03.2014. 13:18

I sta ces da vidis kad ne razumes sta je to sta treba da vidis. To objasnjava da opet se nasilno guras u, tamo gde nisi pozvan, jer nemas kvalifikaciju za to sta treba da radis.

Ceda medA

15.03.2014. 13:52

Sve zbog sporazuma izmedju partnera na na celima demokratskih principa, a ne poznavajuci sustinu izvora prava. Zahtevaju od referenduma ekspertizu da dele i formiraju drzave i drzavu. Jedva.

Влада

15.03.2014. 14:11

Ако сте већ објавили да ће Поповић бити присутан на Криму, додајте још и да ће и представници Двери, такође, бити присутни сутра као посматрачи на референдуму о припајању Русији!

зокс

15.03.2014. 14:56

Браво за Поповића!Па ако сви други имају права да надгледају изборе што не би и један прави Србин који зна Ко је,Шта је и од Кога је?И најважније за Кога је!

Aleksandar

15.03.2014. 15:58

Bravo! Nek besne ovi prozapadni nesretnici, samo napred, vreme je da se zaustavi fasizam ukrajinskih desnicara.

Milak

16.03.2014. 03:20

Svi posmatraci u Krimu ce biti protiv referenduma i probati da naprave incidente kako bi se ocrnio i proglasio nevazecim.