Petorka juri poslenji broj na listiću

N. P. - S. S. R.

26. 02. 2014. u 21:15

Петорка јури послењи број на листићу
Rok za predaju lista za vanredne izbore ističe u petak u ponoć, ali je već izvesno da će „ponuda“ biti slabija nego pre dve godine. U trku ulaze „Dosta je bilo“, NOPO, manjine i PDD

NA vrata Republičke izborne komisije najviše stranaka zakucaće u „pet do 12“. Rok za podnošenje kandidatura ističe u petak u ponoć, a još najmanje pet partija i koalicija prikuplja potpise i priprema završnu dokumentaciju.

Za ulazak u izbornu trku potrebno je sakupiti najmanje 10.000 potpisa, što je za manje stranke veliki zalogaj. Uprkos tome, u petak će listu sigurno predati ministar privrede u ostavci Saša Radulović, koji predvodi pokret „Dosta je bilo“, „Lista nacionalnih zajednica“ koju čini pet manjinskih stranaka i vlaška stranka „Nijedan od ponuđenih odgovora“.

Neophodnu dokumentaciju još prikupljaju Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija i SNP „1389“. Ukoliko svi predaju papire, na izbornom listiću bi trebalo da se nađe 17 „ponuda“ za građane, odnosno jedna manje nego na izborima 2012.

Aleksandar Stevanović iz „Dosta je bilo“ kaže za „Novosti“ da su potpisi već sakupljeni:

- Trenutno proveravamo sva imena, da ne bude da se neko duplo potpisao.

Kako nam je rekao prvi čovek NOPO Nikola Tulimirović, u „kutijama“ je već spakovano 10.000 potpisa, ali se sad prikupljaju i rezervni, za slučaj da neki ne prođe kontrolu RIK:

- Listu ćemo predati nekoliko minuta pre isteka roka, kako bismo bili poslednji na glasačkom listiću.

NEMA KOMUNISTA Za razliku od prošlih izbora, građani ovoga puta neće moći da glasaju za Komunističku partiju i Pokret radnika i seljaka. Kakao sada stvari stoje, u izbornu trku neće ući ni Socijaldemokratski savez.

Dokumentaciju kompletira i „Lista nacionalnih zajednica“.

- Sakupili smo dovoljno potpisa, ali čekamo još neki materijal. Listu ćemo predati u petak - kaže poslanik Emir Elfić, koji predvodi pet manjinskih stranaka.

Kao i na prethodnim izborima, Riza Halimi muči muku sa potpisima. U Medveđi je loše prošao sa samo 200 „parafa“, ali spas očekuje u Bujanovcu i Preševu, gde se trenutno prikuplja podrška.

Miloš Paović, šef Izbornog štaba Crnogorske partije, izjavio je za "Novosti" da će ova stranka sutra da preda izbornu listu.

Neizvesno je hoće li Pokret „1389“ biti u trci.

- Sigurno ćemo izaći na beogradske izbore, ali su republički pod znakom pitanja. Potrudićemo se da i naša lista, koja bi se zvala „Patriotizam u parlament - 1389“ bude na biračkom listiću - kaže Miša Vacić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Milos

27.02.2014. 06:21

Imam osecaj da je ovu Trecu Srbiju Vucic licno sastavio... do sad sam im procesljao "program" Za ni jednu bitnu stvar nema plana... samo blagi predikati, poboljsati, napraviti, promeniti... Od ovih mozda jedino Radulovic ima nesto konkretno, ostali eto, skupljaju potpise

Mali bata

27.02.2014. 08:51

Srbija ima sve za modernu demokratsku pravnu drzavu ali nema suverenitet. Politicka stranka, i ako ima odgovornu politicku ulogu, stranka nema ekspertizu da vrati suverenitet drzavi. Sa novim drzavnim sistemom politicki hleb necebiti gorak hleb ako politicki je stranka korektna.

Jubei

27.02.2014. 09:45

Mene bi bilo sramota da se slikam na za njivovu naslovnu stranu. Čoveče ceo grad su izlepili posterima. Šteta za sav taj papir. Migli su iskoristiti za nešto pametnije.

Mali bata iz tima male tajne velikuh majstora politike

27.02.2014. 11:54

Neminovno je da takve reakcije aludiraju na diktaturu a ne demokratiju i vise partijski sistem. A takvu popularnost daje jedino zaljubljen covek sam u sebe da gaji cinizam. A dokaz je da jos ni jednom nije javno receno da postoje ljudi koji mogu znaju i umeju da izvuku drzavu iz njegovih kandzi.

Šetač 88

27.02.2014. 13:03

Ako Radulović i skupi te potpise teško da će da osvoji toliko glasova,prepoznao je narod kvazi reformistu.