Karić „šef“ Tadiću

D. - P.

21. 02. 2014. u 21:39

Kako je formalno nastala NDS, bez prikupljanja 10.000 potpisa. Prišli Zelenima, nisu imali vremena da prave stranku

BORIS Tadić nije registrovao posebnu stranku, već se, sa svojim timom zvanično „pripojio“ Zelenima Srbije Ivana Karića - saznaju „Novosti“.

To su morali da učine jer ne bi uspeli da do izbora 16. marta završe ceo proces registracije nove stranke, već bi nastupali kao udruženje građana.

Tako se, prema našim informacijama, stvaranje Nove demokratske stranke odigralo u dva koraka.

Prvo su Zeleni formalno odlučili da se fuzionišu sa neregistrovanom NDS. Zatim su usvojili nov statut i program i u registar političkih partija, 10. februara, upisali novo ime - Nova demokratska stranka - Zeleni.

Pod tim nazivom Tadićeva stranka i zvanično učestvuje na izborima, ali se kao njen predsednik i zastupnik u registru i dalje vodi Ivan Karić.

Aleksandar Senić, kandidat za poslanika NDS-Zeleni, objašnjava, za „Novosti“, da su iskoristili već registrovanu stranku, jer bi procedura ozvaničenja nove trajala dva meseca:

- Suštinski, NDS-Zeleni je nova stranka, jer ima i novi statut i program. Kada su Zeleni usvojili ova dokumenta i promenili ime, mi smo svi praktično postali članovi. Karić se formalno vodi kao predsednik, ali je Tadić lider stranke.

RANKOVIĆ GENERALNI SEKRETAR

SENIĆ kaže da još ne postoje organi i funkcioneri stranke i da će oni biti konstituisani kada prođu izbori. Izabran je samo generalni sekretar, odnosno zakonski zastupnik, a to je Boris Ranković, koji je i kandidat za gradonačelnika Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

mil

22.02.2014. 01:09

Pa dobro, vidi se da je bivsi prezidente i bivsi pocasni postao i madjionicar. Nesto me kopka to "Zeleni" jel to ono sto bi narod rekao, zbog zelembaca to jest Dolara.

jovandeka

22.02.2014. 07:33

Pa nisam ni mislio da Boriška može to sam uraditi.Uvijek je on imao sponzore i savjetnike,ali nije napravio zabelježene rezultate ,osim putovanja i druženja sa Berluskonijem.On je iz one basne cvrčak i daleko je od mrava.Može sve u zemlji Srbiji,kad Karić finansira i SNS i ove zelenaće,pa će na kraju biti Karićeva Vlada.

Demokrata

22.02.2014. 08:27

Borisu se žurilo da udje u koaliciju sa Vučićem. Nadam se da će ga zbog ovakvog vodjenja politike glasači kazniti već na ovim izborima,

male tajne velikuh majstora politike

22.02.2014. 08:54

Mi nismo nesigurni. Imamo divan drzavni program i vešte saradnike.

momcilo

22.02.2014. 15:13

Ovo je prvi normalan potez Tadica u njegovoj politickoj karijeri. Ja sam desnicar ali bolja Srbija ce biti kada I desnicarske I levicarske stranke budu radile svoj posao najbolje sto mogu. Zeleni su obicno levicari, tako da je ovaj spoj zelenih I NNDS (najnovije ds) sasvim normalan. Zeleni su potrebni Srbiji da se zastiti od GMO I da zastiti priroda Srbije. Sticajem okolnosti Tadic stvara stranku buducnosti Srbije. Opet kazem desnicar sam , ali bez dobrog rivala nema ni dobre utakmice.

jovandeka

22.02.2014. 20:02

Čita li neko iz tod zeleno,karićevsko-tadićevog klana ove komantare.Pa kako Boriška sada ne izadje pred novinare i saopšti da je pukao.I na kraju stvarno ispade da je sam sebi odsekao granu na kojoj je sedio.Nije mu ostvarena želja da razbije DS,pa razbio sebe.Propao je skroz,naskroz.

cacanin

24.02.2014. 02:05

Ovde se svi prodaju samo sto pre da ucu koaliciju u vladajucu stranku,I to je bivsi presednik.