Dinkić odbio Tadićev uslov

P. V. - D. M.

06. 02. 2014. u 17:25

Gotovo rešena i poslednja nepoznanica u međustranačkim pregovorima za formiranje predizbornih koalicija. Tadićev uslov da se samo Verko i Ničić vide u kampanji

MLAĐAN Dinkić i njegovi Ujedinjeni regioni Srbije u petak donose odluku o samostalnom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima.

To će biti najverovatniji ishod i poslednje predizborne dileme u višednevnim međustranačkim pregovorima, zakulisnim igrama, ucenama i natezanjima oko formiranja opozicionih koalicija.

Prema našim informacijama, tabor Borisa Tadića pregovarao je sa rukovodstvom URS, ali je njihova ponuda za Dinkića bila „ponižavajuća“.

Navodno, lideru regionalista traženo je, maltene, da ne učestvuje u kampanji i da praktično samo Veroljub Stevanović i Boško Ničić budu predstavnici URS u javnosti.

Zato su na Predsedništvu URS u četvrtak utvrdili svoju poslaničku listu za izbore, ali su ostavili mogućnost da u foto-finišu postignu dogovor sa Tadićem.

- Predsedništvo je dalo punu podršku Dinkiću i Stevanoviću da pregovaraju sa svima sa kojima se može pregovarati. Epilog će se znati najkasnije za 24 sata - rekao je Ničić.

UZLETELI PRELETAČI PARALELNO sa formiranjem saveza, stranke vode rat i oko „preletača“. U četvrtak je ceo Opštinski odbor LDP iz Aleksinca pristupio SNS, a nastavili su se i odlasci iz tabora DS. Đilasa su napustili poslanici Nenad Konstantinović i Srđan Miković, koji će, kako su poručili, učestvovati u stvaranju Tadićeve nove demokratske stranke.

Iz Tadićevog građanskog bloka praktično je odmah stigao odgovor - da saradnja sa regionalistima nije bila ni tema nijednog njihovog sastanka:

- Na razgovorima o koaliciji, URS nije ni pominjan. Da bi do takve saradnje došlo, najpre to neko treba da predloži, a zatim da Glavni odbor LSV donese odluku - rekao je zamenik predsednika ligaša Bojan Kostreš.

Svi ostali politički igrači definisali su svoje startne pozicije i krenuli u pripremu za odmeravanje snaga 16. marta.

Naprednjaci u kampanju kreću 14. februara iz Niša, rekao je u četvrtak gradonačelnik tog grada i član Predsedništva SNS Zoran Perišić. On je poručio da je to jasna poruka i lidera stranke Aleksandra Vučića o važnosti juga Srbije i da taj deo zemlje mora da povrati status koji je nekada imao.

Demokrate Dragana Đilasa, koje na izbore idu sa Novom strankom, DSHV i sindikatom „Sloga“ spremile su listu koju će predati u narednim danima i jasnu strategiju u predizbornoj kampanji - neće se baviti Tadićem! Svim funkcionerima sugerisano je da u medijima izbegavaju da loše govore o bivšem počasnom predsedniku i ljudima koji su istupili iz stranke.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

HiljadićDinkić

07.02.2014. 00:05

Niko neće Mladju za koalicionog partnera, neće ga ni Tadić, traži da se ne pojavljuje, a hoće li ga glasači? Možda se predomisli Tadić, ukoliko se seti kako ga je spasio na tamo nekim izborima akcijama od hiljadu evrića!

Vizionar

07.02.2014. 02:37

Tadicev "nova" DS pociva na starim idejama , koje su se pokazale kao ne efikasne . Sa njim nema napredka jer je poznat kao gubitnik.

Veso

07.02.2014. 14:24

Potpuno je svejedno , bili u velikoj ljubavi ili ne , oni nemaju neke velike šanse. I jedan i drugi duguju ovom narodu da objasnene neke stvari koje su vezane za vreme njihove vladavine. Na žalost nijedan nije dao nikakav odgovor.

Knjaževac

07.02.2014. 18:03

CENZUS je za URS, na ovim parlamentarnim izborima, misaona imenica. Dosta je bilo!

Novica Stojanovic

07.02.2014. 22:31

URS nema kuda pa će očigledno na parlamentarne izbore sam i pitanje ulaska u skupštinu dovedeno je u pitanje.Očigledno je da politički lideri drugih stranaka beže od Mlađe i URS kao koalicionog partnera, i bez rezltata su ostali pokušaji gospodina Dinkića i Stevanović da pronađu adekvatnog partnera.tačno kažu sa onima koju su predalli site nema dogovora ostaje im jedino DS i Tadić sa svojim blokom.

Jovana

08.02.2014. 10:49

Dinkic zasluzuje glas zbog 3 stvari:1.zatvorio je propale banke koje su bile u tolikoj dubioza da nikada nam nisu isplacivale celu platu vec na kasicicu a deviznim penzionerima nisu isplacivali uplacene penzije (da su te banke opstale bilo bi isto kao sa Agrobankom, drzava bi u njih ubacivala pare a politicari i mafijasi bi uzimali kredite da ih nikada ne vrate) 2.Vratio je gradjanima staru deviznu stednju i Dafina stednju sa kamatama i 3. Dolazi na posao u Vladu svojim autom bez obezbedjenja.