Dačić: Ili Dinkić ili ja!

P. VASILJEVIĆ

30. 07. 2013. u 21:30

Дачић: Или Динкић или ја!
Posle teških pregovora i veleobrta, premijer predložio naprednjacima rekonstrukciju kabineta bez URS. Ako SNS ne prihvati predlog, mogući su izbori. URS izbačen kad je Dinkić tražio potpredsedničko mesto sa pet nadležnosti

PREMIJER Ivica Dačić i zvanično je u utorak predložio da Vlada nastavi da radi dalje bez Mlađana Dinkića i Ujedinjenih regiona Srbije!

Na naprednjacima je ostalo da u sredu konačno preseku: hoće li formirati novu koaliciju samo sa socijalistima ili će se odlučiti za vanredne parlamentarne izbore.

Tako je, od svih nedoumica koje su poslednjih nedelja otvorene na srpskoj političkoj sceni, bar jedna otklonjena: savez naprednjaka, socijalista i regionalista više ne postoji, a URS zvanično napušta Nemanjinu 11.

Kako je tekao drugi dan razgovora o rekonstrukciji Vlade i šta je sve izjavio premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić pročitajte OVDE

Mukotrpnu igru živaca presekao je lider socijalista koji se nakon serije neuspelih međupartijskih pregovora, telefonskih ponuda i nadgornjavanja, tačno u 17 časova obratio javnosti.

Sa Vladine govornice, Dačić je saopštio da će predložiti glavnom koalicionom partneru, SNS, da nastave zajedno da rade bez URS i Dinkića.

Premijer je otkrio da je na trojnom sastanku lidera saopštio predsedniku URS da više ne bi trebalo da bude ministar finansija i privrede i da te resore mora da prepusti nekom drugom.

Po svemu sudeći, to je bila i tačka definitivnog razlaza. Dačić je na iznenada zakazanoj konferenciji za novinare objasnio i konkretno kako su tekli pregovori:

- Nisam želeo da ponižavam URS ponudom da ta stranka ostane u Vladi, a da njihov predsednik ne bude njen deo. To bi bilo smešno. Čak sam predložio Dinkiću da sam izabere resor koji bi preuzeo. On je tražio da bude potpredsednik Vlade za investicije, u čijem sklopu bi bila SIEPA, kao i resori saobraćaja, turizma, telekomunikacija, infrastrukture i informatičkog društva.

Nikolić: Za izbore uvek ima vremena. Šta je predsednik Srbije rekao o rekonstrukciji Vlade pročitajte OVDE

Predsednik Vlade je jasno saopštio da je taj Dinkićev predlog bio apsolutno neprihvatljiv:

- Ne mogu da prihvatim da se opet pravi neko super ministarstvo. Time bi bio doveden u pitanje opstanak u Vladi još jednog koalicionog partnera, Rasima Ljajića, lidera SDPS, koji je sada nadležan za telekomunikacije i informatičko društvo.

Premijer je priznao i da oko svih ovih pitanja nema istovetan stav sa Vučićem:

- Ukoliko SNS ne prihvati predlog da nastavimo da radimo dalje bez Dinkića i URS, opcija su vanredni izbori ili neka nova koalicija bez SPS. Na primer, SNS, DS i LDP...

Dačić je rekao i da on ne dovodi u pitanje ničiju sposobnost, ali da Vlada mora da donosi odluke:

STROS-KAN JOŠ DALEKO Izvor blizak bivšem direktoru MMF Dominiku Stros-Kanu demantovao je u utorak da taj ekonomista pregovara sa srpskim vlastima o angažmanu na mestu savetnika za finansije. - Netačno. Ne znam o čemu se radi - rekao je agenciji Frans pres bliski saradnik Stros-Kana.

- Najveći problem u Srbiji je što se plašimo da nešto uradimo da ne pogrešimo. Ja sam uradio, ja sam predložio!

Tako je lider socijalista, praktično izbacio iz Vlade stranku koju je pre godinu dana uvukao u vladajuću koaliciju i u savezništvo sa naprednjacima.

Konačnoj odluci i prelomnom Dačićevom obraćanju javnosti, prethodila je furiozna završnica mukotrpne političke partije šaha. Centrifuga događaja dostigla je vrhunac, vrtela se iz minuta u minut. Kao na traci su se ređale spekulacije, lažne vesti, podmetanja i politički blefovi i trikovi...

Zvanično, sve je počelo tačno u podne u Nemanjinoj 11. Na trojnom sastanku lidera koalicije, premijer Srbije je i zvanično obavestio Dinkića da mora da se odrekne oba resora - i privrede i finansija. Istovremeno, Dačić i Vučić su ponudili lideru URS da predloži koji bi resor vodio.

Oko 14 časova, posle konsultacija unutar svojih stranačkih redova, Dinkić je izašao pred partnere sa svojim predlogom - da preuzme funkciju potpredsednika Vlade zaduženog za investicije, a da vodi i resor saobraćaja i turizma, kome bi se pridružile i telekomunikacije i informatičko društvo koji su u nadležnosti vicepremijera Rasima Ljajića.

Iz tabora URS, puštali su nam čak informacije da je za Vučića prihvatljiv Dinkićev predlog i da su se, navodno, njih dvojica već rukovali kako bi „overili“ dogovor.

Kako „Novosti“ saznaju, tada je Dačić predočio Dinkićeve planove i predsedniku SDPS. Ljajić je izjavio i za „Novosti“ da će izaći iz Vlade ukoliko se prihvati zahtev lidera URS da preuzme deo njegovog resora.

- Kada me je premijer obavestio o Dinkićevom predlogu, rekao sam i njemu da bi SDPS nastavio u parlamentu da podržava Vladu, ali da bih se ja bez ljutnje povukao sa funkcije. Lično, ne bih pristao da učestvujem u takvoj političkoj trgovini i namirivanju partnera.

Posle toga, Dinkić je pokazao spremnost i da odustane od delova portfelja koji pripadaju Ljajiću, ali taj novi politički manevar usledio je prekasno.

Tada je došlo do konačne odluke. Premijer je obavestio prvog potpredsednika Vučića da je ponuda lidera URS neprihvatljiva i da će on Dinkića i njegovu stranku praktično izbaciti iz Vlade.

Lider naprednjaka je istog trenutka sazvao predsedništvo svoje stranke, ali nije bilo konkretnih odluka. Vrh SNS je zakazao još jednu sednicu predsedništva za sredu, posle koje će biti jasnije formira li se nova vladajuća koalicija ili se raspisuju izbori.

- Donećemo konačan stav na današnjoj sednici predsedništva. Imamo poverenja u Vučića da će izneti najbolji predlog za građane i da će taj predlog biti i usvojen. Tačno je da smo imali donekle različit stav od predsednika Vlade. Nismo još razgovarali da li će biti izbora ili ne - čuli smo od potpredsednika SNS i šefa parlamenta Nebojše Stefanovića.

Posle obraćanja javnosti i velikog preokreta, Dačić je zakazao susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Njihovim razgovorima u Predsedništvu Srbije, pridružio se i Vučić.

Na pomolu je novi dogovor koji će odrediti dalju političku sudbinu zemlje. Ovoga puta, bez Mlađana Dinkića.

VEĆINA NIJE UGROŽENA

Izbacivanjem Ujedinjenih regiona Srbije iz vladajuće koalicije većina u republičkom parlamentu nije ugrožena. Vlast će, bez 16 poslanika URS, na raspolaganju imati 128 parlamentaraca SNS, SPS, PUPS, NS, JS, SDPS i SDA. Takvu knap podršku, sa samo dva glasa iznad minimalne većine, imala je i prethodna vlada koja je izdržala pun mandat od četiri godine. To znači da bi, i bez pojačanja, aktuelna koalicija mogla nesmetano da nastavi da radi. Međutim, nije isključeno da Aleksandar Vučić i Ivica Dačić pojačaju vladajuće redove. Postoji nekoliko kandidata koji bi mogli da skinu opozicione „dresove“. Ukoliko bi se lideri SNS i SPS odlučili za ovaj potez, najbliži prelasku bio bi poslanički klub „Zajedno za Srbiju“ Dušana Petrovića, koji ima sedam poslanika. Ali ne bi bilo iznenađenje da u vladajuće vode „upliva“ i klub Saveza vojvođanskih Mađara ili SPO-DHSS, koji imaju po pet poslanika i koji su podržali mnogo Vladinih zakona u prvoj godini mandata. (N. P.)

Velimir Ilić: Nastavljamo dalje

VERUJEM da će vlada naći modus da nastavi svoj rad pre nego što ćemo ići na vanredne izbore - rekao je u utorak za „Novosti“ ministar Velimir Ilić iz Katara, koji nam je napomenuo da nije pratio dešavanja tokom dana i da je vesti video na internetu.

LSV: Ovo je dobar korak

Odvajanje Mlađana Dinkića od finansija ove zemlje i odlazak večitog ministra u opoziciju, bio bi sigurno korak u dobrom pravcu za oporavak Srbije i izlazak iz krize - ocenila je u utorak Liga socijaldemokrata Vojvodine. LSV je izrazila nadu da će novi ljudi na čelu Dinkićevog resora utvrditi šta se sve događalo sa finansijama ove zemlje u poslednjih 13 godina. LSV je istakla da građani imaju pravo da znaju koliko ih tačno košta Dinkićevo ekspertsko upravljanje njihovim novcem duže od decenije. DS: Nećemo u savez

Član predsedništva DS Borislav Stefanović poručio je u utorak da DS ne bi bila deo nikakve nove koalicije ukoliko bi SPS izašla iz vlade i da je izjava premijera njegov „poslednji blef“ pred prevremene izbore.

- Izjavom da ukoliko SNS ne pristane na predlog da URS izađe iz vlade predstoje izbori ili nova koalicija sa DS i LDP, Dačić hrabri samog sebe i pokušava da izvrši pritisak na Aleksandra Vučića kako bi zadržao MUP.

Čedomir Jovanović: Ozbiljna kriza

Srbija se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i kao jedino racionalno rešenje nameće se raspisivanje vanrednih izbora - izjavio je lider LDP Čedomir Jovanović.

- Sve što je obeležilo proces rekonstrukcije Vlade jasno stavlja tačku na vladajuću koaliciju koja je svoju svrhu ispunila postizanjem dogovora u Briselu, jer su samo oni to mogli da urade, pošto su godinama bili najveća prepreka u promeni gubitničke kosovske politike.


Pročitajte i Dinkić: Sklonjen sam zbog straha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (117)

smiljka

30.07.2013. 22:05

Dinkiceva era je zavrsena Predugo je i trajala. Nema niceg goreg od Dinkica. Trinaest godina gazduje parama ,a mi sve siromasniji. Mozda sad vidimo rasplet Postannske stedionice.

Zoran Maletic

31.07.2013. 10:01

@smiljka - Sigurno je da će ovo ubrzati priču oko Poštanske štedionice,ali otvoriće i još mnoga druga pitanja.Što se tiče Dinkića ovo je sigurno definitivan njegov kraj što se tiče političke karijere.

ST

30.07.2013. 22:06

Ova i ovakva vlada nas neće izvesti iz krize. Naprotiv utapamo se sve dublje i dublje. Jedini spas je povratak Koštunice na vlast.

Mina

30.07.2013. 22:18

U ime gradjana Srbije, ovo je OGOLJENA BORBA ZA ŠTO VIŠE VLASTI I ŠTO VEĆU MOĆ! Ne znam samo koliko je narod još spreman da sve ovo trpi i ćuti, dok je običnom čoveku svakim danom sve gore!

Sanja

30.07.2013. 22:30

Najjaci su mi ovi iz DS i LDP! Ovi prvi koji bi verovatno jedva presli cenzus i ovi drugi koji imaju preplanulog predsednika koji u pauzi izmedju heli skijanja u Pakistanu i letovanja na Mikonosu, prosipa nebuloze... A zaboravio je da je sa SPO na prethodnim izborima jedva pretekao na 5 %...

miroslav

31.07.2013. 01:02

@Sanja - Ali oni su isto sto i SNS..,nezavisno KiM,Evropa nema alternativu,kolaps Srpske privrede,izvinjenja svima u okruzenju..,sta si ustvari htela da kazes?

MatijaBG LDP

31.07.2013. 09:48

@Sanja - Sto se ti toliko brines za DS i LDP....?Zar je bitno preci cenzus?Zasto te toliko brine partija koja je sa SPO jedva presla 5%?Zasto se plasis malih?Evo,toliko smo DS i LDP mali,nema nas nigde,vi ste svuda vlast,svuda ste veliki,zasto se u Srbiji zivi pet puta gore nego prosle godine?Kad na ova pitanja sama sebi odgovoris,mozda budes zanimljiva i nekom drugom!

Jevgenija

30.07.2013. 22:36

Da Dinkic zna masno da slaze znamo svi jos od onih 1.000 evra za akcije. Za Dacica cemo tek da vidimo.

Jasmina

30.07.2013. 22:51

Nek je Dačić skinuo nama sa grbače njegovog ministra prosvete Obradovića,grobara srpskog školstva.To je znak da nam bar budućnost nije skroz uništena.Dinkić je inače bio pitanje vremena,13 godina nam on rukovodi ionako jadnom blagajnom,što je mnogo,mnogo je ! Ako je po pravdi sada i jednog i drugog ministra pozvati na krivičnu odgovornost !?

Rados Zdravkovic

31.07.2013. 00:31

@Jasmina - Zar zaista mislis da je odlazak Dinkica, delo Dacica?

Vojislav

30.07.2013. 23:01

Zao mi je Mladje. Pa covek nikada nista nije radio osim sto je bio ministar u svakoj vladi.

xyz

31.07.2013. 00:33

@Vojislav - kako? zar nije radio na fakultetu? napisao bar dve knjige? komponovao?

Aleksandar69

31.07.2013. 09:59

@Vojislav - Vojo,nije bas tako, kako ste naveli.Pomalo je i svircao na ... gitari.

Branko

30.07.2013. 23:01

Srbija je sa njenim politicarima komedija od drzave. Vlastodrsci su prvo krenuli u beskompromisnu "borbu" protiv organizovanog kriminala, posle su se bacili svim zarom u "borbu" za dobijanje EU datuma, koji nista ne znaci niti koga na nesto obavezuje, usput u toj "borbi" sacuvali su i Kosovo kao ne deljivi deo Srbije, de facto su ga u toj "borbi" priznali. I sada se srcano "bore" za rekonstrukciju vlade. Za svo ovo vreme Srbija je i dalje najtuznije mesto za zivljenje!

Zoran Maletic

31.07.2013. 00:31

@Branko - Očito ti smetaju napori koje ova vlast ulaže da bi spasila zemlju dalje propasti.Pokrenuta borba protiv kriminala i korupcije se ne zaustavlja,uverićeš se i sam.Nikada nismo bili bliže datumu za sve ove godine,nego što smo to danas.Kosovo priznavaju u svojim glavama samo oni koji u svojoj mržnji prema drugoj stranci,priželjkuju takav scenario da bi se samo osvetili ovima.Srbija je još u teškom položaju zbog lopovluka prošlog režima,ali i to će se isterati na čistac.

mitrovic d ilija

30.07.2013. 23:02

Ministarstvo finansija da dosledno primenjuje propise , da omoguće legalizaciju najvećeg dela crnog i sivog tržišta i ekonomije. nema polovičnih rešenja srbija mora da udje u ozbiljan program javnih radova sa jedne strane i ozbiljnu agrarnu reformu sa druge strane, javni radovi povećaće primanja stanovništva a agrarna reforma obezbediti hranu i za srbiju i za izvoz.Inspekcije ministarstva svoj rad moraju koordinirati i sa policijom a ovlaštenja im proširiti i

bomba 014

30.07.2013. 23:05

U svakom slucaju sto manje partija u vladi tim bolje,pre mogu da se dogovore dva coveka nego tri jos ako je taj treci dinkic onda nikako.

Jasmina

30.07.2013. 23:06

Da vidite u Nišu šta su Dinkićevi uradili od grada !? Prosveta Niša je pod gazdinstvom člana ove stranke.Naj neverovatnije je da ceo grad zna za kriminal gospodina iz ove stranke koji radi kao u svojoj prćiji,koja se zove školska uprava grada i niko ništa ne sme da preduzme.Od skoro je počeo da pakuje kofere za prelazak u treću stranku,jer kako ga smene on promeni partiju i opet "jaše".Njegov šef gradskog odbora je tek posebna priča.Neka vam nišlije napišu koju o njemu !

pjer

30.07.2013. 23:36

Dacicev ucinak u Vladi je veliki narocito u pregovorima sa Tacijem,tako da nije bilo dileme a i Dinkic se godinama "svercuje" bez nekih znacajnijih rezultata.

Zoran Maletic

31.07.2013. 00:25

@pjer - Dačićev učinak u vladi naročito u pregovorima sa Tačijem su minorni.Ni jedan dogovor mu zapad nije hteo da prizna dok Vučić nije garantovao i stavio svoj potpis.Što se tiče Dinkića,za njega nema šta da nije rečeno...

црв

31.07.2013. 01:21

@pjer - издаја Косова и Метохија је у сваком случају велик учинак јер је и издаја велика. па би сходно томе дачић требао да промени презиме у тачић и да напусти Србију, јер ће једног дана бити осуђен за велеиздају !!!

Johny White

30.07.2013. 23:38

"Ili Dinkić ili ja!" Ha, ha, ha, prijatelju, veruj mi na reč, ni on ni ti! To nam je poslednja nada!!!

Zoran Maletic

31.07.2013. 10:02

@Johny White - Oba da idu Srbiji za spas.Ko njih dvojicu ima u vladi cunami mu ne treba,oni su taj cunami.

Dusan pravi

31.07.2013. 00:07

Dinkic nadigran. On vec deset godina igra prljavo, vedri i oblaci u politici Srbije, ali ovi sto su preostali u vladi su u svim Dinkicevim disciplinama daleko ispred njega. Moze se reci, bez nedoumice - potpuno novi kvalitet na politickoj sceni Srbije. Ovakvo nesto nije vidjeno vise od 70 godina, a i tada je bilo cisto amaterski. Ovo je profesionalizam.

Roach

31.07.2013. 00:19

Što se mene tiče možete obojica. Nijednom nije messto u Vladi Srbije. Neozbiljni ste braćo

Dunja

31.07.2013. 00:20

Da li su Dacic i Dinkic u svom bunilu oko izmicanja kontrole, smetnuli s uma da je SNS taj kome izbori apsolutno ne remete nista , cak na protiv.... Ponasaju se kao odlucujuci faktori u kolaiciji, jos samo da ne zaborave da se stranka sa 45 % podrske gradjana nicim ne moze uceniti , bas kao ni ciste ruke A Vucica. A sve bi po Vucicevoj zamisli bilo i brzo i lako,no vas je strah paralisao, definitivno, i time vas prikovao za fotelju.

Zoran Maletic

31.07.2013. 00:23

Ma ne palite se na ovu Dačićevu glumu.On se izbora boji kao žive vatre,ova izjava mu je samo fora...

Rados Zdravkovic

31.07.2013. 00:26

Sto se mene tice, isti su obojica, jaki foliranti, koji ipak gledaju prvo svoju poziciju.

Borisa

31.07.2013. 00:31

Ko je uopste Dacic da ucenjuje? Pa hajde da budu i ti izbori pa da vidim sta ce Dacic da dobije, posle svega sto su njegovi kadrovi uradili i posle onoga sto smo saznali za njega mislim da SPS ne bi prosao dobro na izborima. Mislim da jedino SNSu odgovaraju izbori, svi ostali izbore i ako prizivaju uglavnom to zele verbalno....

Dunja

31.07.2013. 00:32

Sto se Dinkicevih lazi tice, stoje, svi ih se secamo i osecamo, ali mora se priznati da je Dacic tu vestinu savladao mnogo ranije s tim i uspesnije. U medjusobnom nadmudrivanju, potpuno previdjaju da ce im zadovoljstvo igrarija prekinuti neko ko misli da nastavi da radi i ko je iz tih razloga sve ovo i zapoceo, a sto je najvaznije, NE SLUZI SE LAZIMA ! Ne pokusavaj ucenjivati postena coveka !

nidža

31.07.2013. 00:38

A kako bi bilo da pre takve ucene ponudite rekonstrukciju i Obradovića, Bajatovića, Krkobabića, Dejanovićke...? Niste baš u situaciji da ucenjujete ni Srbiju niti SNS!

ivanS

31.07.2013. 00:39

Odlazak večitog ministra je ne od izuzetne važnosti,nego preko potrebno,sada treba utvrditi gde su pare sa Kipra,zašto je Srpski bankarski sistem uništen od strane dotičnog,a verujem da ima milion stvari u koje je upleten

kondor

31.07.2013. 00:43

Srbija je prebogata drzava pa gospodo na vlasti mozete svake godine raspisivati parlamentarne izbore . Malo se potrosilo od 2000. g. za izbore , malo ste osiromaslili vec ovaj do daske siromasan narod . Izracunajte koliko se bacilo para na izbore i opeta nista , mislite da ce novi izbori donete nesto bolje , varate se tesko , izbori donose jos vecu bedu , jako puno kostaju drzavu i narode . Fotelje ostaju iste samo se menjaju foteljasi i narod sve placa , podignite cenzus za NSS smanji br. pos

ZAZ

31.07.2013. 00:48

Pa ispade da se Dacic vise zalaze za rekonstrukciju od Vucica, a do juce njegove ministre ni motkom niko nije mogao da istera iz ministarskih fotelja, kao da smo svi dementni i da ne znamo ko je ustvari ovu rekonstrukciju pokrenuo, jos licemerno poziva SNS, da ukoliko Vucic nece u novu Vladu bez URS-a, formira Vladu sa DS-om ili raspise izbore, a on sa tim istim DS-om je na vlasti u Beogradu.. Ne vodi se Vlada i drzava tako gospodine premijeru!

ercov

31.07.2013. 01:05

Vucicu,ko se hvatao u kolo sa SPS zna se de je zavrsio a evo dodje vreme i da se i ti malo poceses po glavi.Teraj to iz od sebe ako mislis da opstanes,oni dizu rejting preko tebe jer da nisu usli u koaliciju sa vama bili bi u liniji sa Cedom i Vukom. Okreni se DSS i spasite Srbiju.

Rigoleto

31.07.2013. 01:18

Izbori mozda i jesu najbolja varijanta za naprednjake, jer bi se na taj nacin oslobodlili ovih kolateralnih steta. Ali,neverovatno mi je da bi Dacic na izbore, s obzirom da je narodu sada definitivno jasno da je sve sto njega zanima fotelja sto mu nikako ne ide u prilog jer je narodu preko glave foteljasa. Rekonstrukciji se pribeglo sa ciljem da se sastav Vlade promeni u onoj meri u kojoj je to potrebno za njen efikasniji rad, i svaka cast Vucicu koji je to ispostovao, za ovu dvojicu nemam reci!

Terza74

31.07.2013. 01:31

mislim da bi SPS-u i svim drugim partijama izbori bili lose resenje, SNS je jaci nego ikad ali sa pravom, ljudi rade punim kapacitetom i bore se za ovaj narod...

Angelina 977

31.07.2013. 02:18

Iskreno Dacicu da se ja pitam ni vi ni Dinkic netrebate u ovoj vladi vec raspisite nove izbore.

Idemo dalje

31.07.2013. 03:05

Dobar potez, sada jos i tebe da se oslobodimo, Dacicu. Ne trebas nam ni ti, nikada nisi ni trebao. Idite obojica, da ova zemlja moze da ide napred.

Mickey65

31.07.2013. 03:24

Hajde čoveče više... Ne vidite a izbori su najbolje rešenje, da se ućutkaju ova dvojica više... Mislim da se naprednjaci ne boje izbora iskreno, ali hoće da mirnim putem ovo reše. Šta znam, videćemo do kraja...

SolidSnake

31.07.2013. 03:48

Dinkic je izjavio da ne zeli da bude "fikus" u vladi! Dinkicu ti si upravo to i predstavljao ovih 12 godina "fikus" bio si samo ukras!

diJAspora

31.07.2013. 04:55

djomla se precenio... zvati petrovica u koalicjiu bi bilo samoubilacki-politicki potez (kad te ds najuri, znaci da gore nema).... bitno da se ceda javio... sa vrha sveta direkt sa himalaja.. alijas chedonir chhada serb skier.

baki82

31.07.2013. 06:31

Ili Dačić ili Dinkić? Mislim da bi najbolje bilo ni jedan ni drugi. A ako bi došlo do izbora eto vama problema. Samo bi jedna stranka u ovom trenutku izvukla korist iz tih izbora, a očigledno je da nju ne zanima rejtig nego samo da pogura ovu zemlju u napred!

VENDOKSIN KAPI

31.07.2013. 06:35

Dinkiceva era je konacno zavrsena, na zadovoljstvo svih gradjana Srbije. Nema niceg goreg od Mladjana Dinkica. Trinaest godina gazduje parama gradjana, na zalost gradjani siromasniji. Sada ce od strane Dinkica poceti pljuvanje dojucerasnjih koaliionih partnera.

Srki

31.07.2013. 06:53

Odlicno je da se koalicija raspada i cini se da ide prema izborima, ali ti novi izbori nece doneti nista novo ako se prethodno ne urade unutarstranacki izbori tajnim gladanjem. Ako se stranke ne rese predsednika sa dvadesetogodisnjim stazom od osnutka, novi izbori ce doneti stare ljude koji ce da rade po starom. Bit parlamentarne demokratije je da se biraju najbolji iz stranaka. Program svako moze ponuditi. Bitni su kvalitetni i sto je jos vaznije, dokazano posteni ljudi iz svojih sredina

Rile

31.07.2013. 07:20

Dinkiću, praviće te od blata uskoro. Od juče imaš jednog glasača više !

smiljka

31.07.2013. 11:01

@Rile - Po pitanju stetocinskog delovanja Dinkica svi moraju da imaju isti stav, izuzev ako im nije cilj unistenjee Srbije. Ovo je odlican potez Dacica da izbaci Dinkica iz vlade. Nadam se da ce i Vucic prihvatiti ovaj rasplet dogadjaja. E sad tu dolaze malo teza pitanja. Narod ce od njih mnogo vise ocekivati po pitanjima ekonomije, jer im je skinut kamen sa vrata.

marko dss

31.07.2013. 07:21

SNS da se vrati ..sebi..pa sa DSS u borbu za spas Srbije .EU je prevara .

zola

31.07.2013. 07:32

Svi smo svedoci jedne loše šahovske partije na prvoj tabli Srbije. Ali, šta da se radi... Svi akteri su loši: kralj, dama... pa i pesaci (mi). A van te šahovske table šta se sve radi...

mikikolar

31.07.2013. 07:52

Eee Dačiću, nemaš ti argumenata za takvu izjavu... Obojica ste suvišni, uništavate ovu zemlju godinama... Nije vam mesto u vladi...

mitrovic d ilija

31.07.2013. 07:52

PIŠE POŠALJI KOMENTAR važnija im sujeta od srbije. nesposobni da srbiju iz gliba, zamajavaju nas da raspravljamo ko je manje ili vi[e kriv. kriv je Dačić On Dačić je sklopio pakt i sa Dinkićem, uveravajući nas da je sposoban da vodi Srbiju, da ali izgleda u ambis. Prikoči, povuci ručnu i parkiraj, pokaži rezultate, nema a, nenarodne kuhinje rade i rade i rade a gladih sve više. on bi izbore, e vidiš moći će i brz tebe i izbora. mora postojati program. mi dolazimo.

desimir

31.07.2013. 08:03

Jučerašnja Dačićeva izjava izgleda kao ucena. Niko Vučića ne može ucenjivati. To Vučić nije dozvolio ni najvišim zvaničnicima EU i SAD, pa neće dozviliti ni Dinkiću, a ni Dačiću. Tako se sa Vučićem ne može razgovarati. Zbog toga Vučić treba da ide na izbore, pa da vidimo šta narod misli o kom političar ili stranci.

mire

31.07.2013. 08:11

Dačić se grdno vara ukoliko misli da je on taj koji može da postavlja uslove i da odlučuje ko iz vlade treba da ide, a ko ne. Dačić ne spominje MUP, u kome je katastrofalna situacija, i kao što je Dinkić odgovoran za katastrofalnu situaciju u ekonomiji, tako je i Dačić odgovoran za katastrofalnu situaciju u MUP-u, i kao što Dinkić treba da snosi posledice zbog loše ekonomske situacije, tako i Dačić treba da snosi posledice zbog rasula u MUP-u, i da MUP prespusti nekom drugom.

jooe

31.07.2013. 08:11

Videćemo danas ko je koga zeznuo ovde i ko je pobednik trke Dačić-Dinkić Vučić će da im presudi

neimenovani

31.07.2013. 08:16

Samo da vam kažem da je ovo dobra vest, nadam se da će Trsteničani progovoriti o mahinacijama koje su slične ovima u Nišu. Tast i tašta su zakon u Trsteniku.

Milos

31.07.2013. 08:16

Isti taj Dacic nije hteo bez Mladje u ovu vladu ako se secate,a ako se secate koferceta,pa posla sa Misom bananom,pa ko je specijalni savetnik Dacica Toncev kriminalac,sve ce vam biti jasno u kakvoj drzavi zivimo.........

Deki

31.07.2013. 08:25

Kako je silan Miloševićev najbolji đak,šta smo mi doživeli,cccc... Iskoristiće ga Vučić kao kondom za Dinkića, rešiće se SPS-a, na fin i kulturan način, putem novih izbora. Ali ovaj zadrigli mali Slobo, to ne vidi. Ne može on više da bude premijer, niti je dorastao,niti je zaslužio niti je to prirodno,jer će se silno iznenaditi rezultatima sledećih izbora. Možda i nisam u pravu, ali meni sve tako liči...

Dunja

31.07.2013. 09:00

Da li su Dacic i Dinkic u svom bunilu oko izmicanja kontrole, smetnuli s uma da je SNS taj kome izbori apsolutno ne remete nista , cak na protiv.... Ponasaju se kao odlucujuci faktori u kolaiciji, jos samo da ne zaborave da se stranka sa 45 % podrske gradjana nicim ne moze uceniti , bas kao ni ciste ruke A Vucica. A sve bi po Vucicevoj zamisli bilo i brzo i lako,no vas je strah paralisao, definitivno, i time vas prikovao za fotelju.

Rambo

31.07.2013. 09:01

Svi znamo da je Dacic ovakav potez povukao plaseci se da ne ostane bez ministarstva policije (ima razloga za strah od afere koferce, misa banana...), i sa takvom licemernom kombinatorikom ne zasluzuje da ostane premijer u Vladi.

Krle

31.07.2013. 09:17

Vlada je neverovatno moderna. Virtualni svet, virtualni ciljevi! Datum pa Rekonstrukcija! Sta je sledece? Rekonstrukcija rekonstrukcije?

Lola

31.07.2013. 09:17

More, obojica što dalje! I Dinkić i Dačić, daleko im lepa kuća! Smena obojici, pa da se radi!

Nevena

31.07.2013. 09:18

Ne razumem cemu to svejedno je kako ce URS ispasti iz vlade! Ili ovako ili izbori koji ce realno resiti stvar i njima definitivno se izbacuje urs sa vlasti

Nova generacija odgovornih sinova i cerki Srbije

31.07.2013. 09:19

Ajde ljudi pozurite se investitori sa milionima € cekaju, pa da idemo na zasluzeni godisnji odmor, a ovima koima politika se nije pozlatila, sluzice za primer gde ce da idu.

MatijaBG LDP

31.07.2013. 09:53

Dinkic je najvece zlo srpske politicke scene,ali ovog puta je sam upao u sopstvenu mrezu koju kao Tarantula plete od 2000/te godine...sve mu se lepo vraca,svaka politicka igrica obija mu se konacno od glavu...ovo je cista igra politicara i sve tri stranke i SNS koja nije u stanju podici srpsku ekonomiju,drzavu koja tone sve dublje,propada na svakom koraku,pa ajde da se igramo rekonstrukcije,da glumimo bezgresnost.SNS je istinska srpska nazadna stranka!

sljiva

31.07.2013. 09:53

naprednjacima najvise odgovaraju izbori, ali i sa temeljnom rekonstrukcijom se sve moze resiti i nastaviti reforme

MatijaBG LDP

31.07.2013. 09:54

Mozda niste znali,evo,svakog dana nam se SNS i SPS hvale novim preporodom posle rekonstrukcije....da vas podsetim sutra je 1.avgust,dan poskupljenja struje za 12%....nepredno, nema sta:)

Nikola

31.07.2013. 09:55

I tako izgubi zemlja jos mesec dva koliko je trajala ova sapunica oko rekonstrukcije. Sada ce da se namire Mrka, Zare, novopeceni SNS-ovci, da razgrabe nove fotelje kao sto su do sada uradili sa nekoliko hiljada mesta. Ali to smo mi, volimo rijalitije, a ovo je jedan od njih

kragujevcanin

31.07.2013. 09:55

nista niste uradili ni ti ni on. vladate vec skoro 12 godina. ajde lepo obojica u penziju ! dosta je bilo. ili bi narod mozda mogao malo na ulice. protracismo zivote dok se oni igraju sa nama !

dushaC

31.07.2013. 09:58

Mogu li obojica da odu? Srbija nema vremena za one koje uporno treba podsecati da budu odgovorni.

Pera kojot suvi genije

31.07.2013. 10:04

Mozda treba smeniti obojcu pa na izbore da vidite gde ste...

sanja

31.07.2013. 10:10

Dačić sada priča da izbori nisu dobrodošli u ovom momentu, a istina je da Dačić želi da izbori budu što kasnije, kako bi on što duže bio na mestu premijera, jer je njemu jasno da će posle izbora mesto premijera pripasti stranci koja će osvojiti minimum 40% glasova, a to je SNS, i premijer će biti političar koji ima ubedljivo najveću podršku među građanima, a to je Vučić.

Sinisa

31.07.2013. 10:26

@sanja - Da je u Srba pameti,kao sto nije,ni SNS,ni SPS ,ni bilo koja druga stranka ne bi smela da osvoji ni 0.4% a od 40% ni da ne razmisljamo. Samo u obzir dolaze novi ljudi,sa biografijom i dokazanim radnim iskustvom iz svoje oblasti a da nisu bili nikad partijski ljudi. Dakle,ljudi od znanja,integriteta i postenja,a ne profesionalni visedecenijski prodavci magle iz interesnih udruzenja pod siframa,SNS,SPS,DS,DSS,URS,SPO,itd... Ili tako,ili propast do kraja...

Mirjanic

31.07.2013. 10:12

Sto se Dinkicevih lazi tice, stoje, svi ih se secamo i osecamo, ali mora se priznati da je Dacic tu vestinu savladao mnogo ranije s tim i uspesnije.U medjusobnom nadmudrivanju, potpuno previdjaju da ce im zadovoljstvoigrarija prekinuti neko ko misli da nastavi da radi i ko je iz tih razloga sve ovo i zapoceo, a sto je najvaznije, ne sluzi se lazima! Ne pokusavaj ucenjivati postena coveka !

nn

31.07.2013. 10:16

Srbiji nije potrebno da preorganizuje vladu,Srbiji treba vlada nacionalnog spasa, sa moratorijumom i zabranom rada svih politickih partija. Gospodo Srpski politicari,vi ste izvor korupcije,partizacije i kriminala u Srbiji. Idite,jer u Srbiji nemoze niko da vas gleda. Dvadeset godina slusamo vase lazi, 20 godina slusamo vase promasene ideje, i vase gluposti! Stara Srpska kaze:"Rad je napravio coveka,a nerad gospodu."Pa gospodo politicari vi netrebate nikom vise!

baki82

31.07.2013. 10:17

Dinkić nema ni malo kredibiliteta da bi tražio bilo šta! A ni Dačić ništa nije drugačiji. Tako da su izbori nisu isključeni

tanja

31.07.2013. 10:23

Konacno su na vlasti u Srbiji ljudi koji kada nesto ne valja zele da promene na bolje. Krajnje je vreme da ovom narodu svane.

MatijaBG LDP

31.07.2013. 10:34

Najgore rezultate imali su ministri zajednicke liste SNS/NS/Vulin...evo...Knezevic/aflatoksin,Selakovic/Pustanje Miskovica,Misica,Kovacevica,Dulica..Ilic/nije se put do Cacka napio travarice,niakko da nikne...plavusa iz EPS/a/sutra poskupljenje struje za 11%,Vulin/sporazum sa Tacijem.....SPS i URS da ne pominejm,ali Vucic lukavo svaljuje sve na druge,a neka pogleda svoje ministre!FUJ

Nikola

31.07.2013. 11:10

@MatijaBG LDP - Znaci jedino je ministarstvo odbrane bez skandala i afera - pa naravno kada gospodin Vucic nije prstom mrdnuo za nasu vojsku, a Sloboda Cacak i ostale vojne firme se polako gase

Buducnost

31.07.2013. 10:46

Dacic obavlja dve funkcije mozda je vreme da obavlja samo jednu....ili nijednu?!

Pedja

31.07.2013. 10:48

Tesko da mozemo utvrditi ko je od njih bolje radio,svaka im cast svima i dabogda na lekove dali svaki dinar koji su ukrali,zelim im dug zivot i tesku bolest svima!

dole

31.07.2013. 10:49

Ovoga nesposobnog dacica koji prima dve plate nizasta,a najbolje bi bilo da imaju casti karaktera i morala dali bi ostavke obojica.muka mi je kad ga vidim,a tako razmislja vecina naroda.E,sad ako je tako zasto ga ne micu??Dosad bi ga uz takvu nepopularnost maknuli kao muvu bilo gde u demokratskom svetu.No ocigledno ova vlast nije sposobna da se obracuna sa jednim malim dacicem i njegovom bezveznom strankom koja je upropastila Srbe i Srbiju.Dole s njim!

IVONA

31.07.2013. 10:51

Promene u Srbiji se zaista događaju u pravom smislu te reči, ljudi koji su više od decenije pogrešno vodili zemlju polako odlaze sa scene.

-1105

31.07.2013. 11:03

SNS ne bezi od izbora, najvise bi im odgovarali jer bi odneli ubedljivu pobedu, za razliku od drugih. Niko ne moze ucenjivati SNS I Vucica koji se zalaze za rekonstrukciju, ne zbog funkcije, vec da bi doslo do jos boljih rezultata.

Milan

31.07.2013. 11:24

Ova Vlda je pokazala lose rezultate a o Kosovu da i ne pricam.SNS i DSS samo mogu nesto da urade ,>.

Marija

31.07.2013. 12:02

Konačno danas ćemo znati gde smo!Verujem da će SNS odlučiti za najbolju soluciju,jer želimo bolji život!

Krle

31.07.2013. 13:01

@Marija - nisam siguran ni da ces danas znati gde si ako do sada nisi pokopcala da smo u banani

baki82

31.07.2013. 14:22

Bilo bi najbolje da odete jedan i drugi pa narod na izborima da rekonstruiše vladu. Tada bi se videlo ka sada kosi a ko vodu nosi!

Srbin100%

31.07.2013. 15:36

@baki82 - Mislim da bi taj scenario najvise odgovarao gradjanima Srbije

corli

31.07.2013. 14:52

Izbori u ovom trenutku ne bi bili najbolje rešenje za Srbiju zbog priprema za otpočinjanje pregovora se EU, ali ukoliko SPS i URS nastave da ucenjuju SNS i Vučića, onda će se ići na vandredne izbore.

МИЛАН

31.07.2013. 15:11

што се мене тиче можете обојица из владе изаћи Динкић и Дачић напустити владу Вучић боље ради владу Србије

Srbin100%

31.07.2013. 15:35

Smatram da ni jedan ni drugi svojim radom nisu zasluzili ostanak u vladi,ali nazalost naprednjaci,jos uvek,nemaju apsolutnu vecinu da mogu da izbace ova dva kvazi-strucnjaka iz vlade

Shockwave

31.07.2013. 15:38

Slazem se itekako da Dinkic nema sta da trazi u vladi, ali Dacicu ovo nije tvoja zalsuga nemoj da se po ko zna koji put krijes iza tudjih rezultata!

Никодије

31.07.2013. 22:36

Србији су потребни људи који желе да раде и који су спремни да опште интересе ставе испред личних. Ко то неће, не може или не жели широко му поље што би рекао наш народ. Сигуран сам да Динкић није тај капацитет.

Никодије

31.07.2013. 22:36

Улазак Динкића у Владу је био нужно зло и једна грешка, али искрено верујем да ће та грешка убрзо бити исправљена тако да више нико неће моћи да приговори Вучићу како негује и чува Динкића.

NEDista

01.08.2013. 18:39

Sreća je Dačića što Vučić ne razmišlja uskostranački jer bi u tom slučaju bilo izbora a onda u vladi nebi bilo ni jednog ni drugog