Novi ministri zakletvu polažu 23. avgusta?

N. P.

subota, 27. 07. 2013. u 21:41

Нови министри заклетву полажу 23. августа?
Promocija novih ministara krajem sledećeg meseca u Skupštini, na sednici koja će biti zakazana najverovatnije za 20. ili 21. avgust
SEDNICA Narodne skupštine na kojoj će ministarski kabinet biti zvanično rekonstruisan biće zakazana najverovatnije za 20. ili 21. avgust. To je u subotu potvrdio i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, dodavši da se o tom terminu sednice već konsultovao i sa predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

Ako ovaj „red vožnje“ ne bude promenjen, novi ministri bi zakletvu mogli da polože u petak 23. avgusta. Jer, sednice će trajata najmanje tri dana, pošto je gotovo izvesno da će doći do prekomponovanja resora, što znači da će morati da se menjaju zakoni o Vladi i ministarstvima. Inače, premijer Ivica Dačić je u subotu rekao da će, ukoliko se resori budu delili kao što je predloženo, Vlada imati više članova nego sada.

S obzirom na to da sadašnji aktuelni ministarski tim u parlamentu ima podršku 144 poslanika, obezbeđivanje neophodne apsolutne većine za izbor novih ministara neće biti problem. Jer, i u slučaju izlaska regionalista iz koalicije vlast će imati na raspolaganju 128 poslanika. Prošlog jula za novi tim u Nemanjinoj 11 glasalo je 142 poslanika, protiv je bilo 72 predstavnika opozicije, dok 26 parlamentaraca u tom trenutku nije bilo u sali.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Jole

28.07.2013. 23:41

To znaci da ne smeju da lazu i obecavaju ono sto ne mogu ili ne znaju. Zato ih Vucic i menja.

Сарказам

29.07.2013. 12:50

Добро је! Дивно! Нове људине за нове победе!Само овако наставите, боље не може!